Australias marineskip med infisert mannskap laster av hjelp til Tonga

0
88

På dette bildet levert av den australske forsvarsstyrken laster soldater inn på HMAS Adelaide ved Port of Brisbane før de drar til Tonga torsdag 20. januar 2022, etter et vulkanutbrudd. (AP/PTI)

Den australske marinens største skip la til kai ved katastroferammede Tonga på onsdag og fikk losse humanitære forsyninger i Sør-Stillehavet til tross for at besetningsmedlemmer var smittet med COVID-19, sa tjenestemenn.

Nesten to dusin sjømenn ombord på HMAS Adelaide ble rapportert smittet på tirsdag, noe som vekker frykt for at nådeoppdraget kan bringe koronaviruset til den lille skjærgården som ble ødelagt av et undersjøisk vulkanutbrudd og en tsunami 15. januar.

p> Les også |Tonga-utbruddet var så intenst at det fikk atmosfæren til å ringe som en bjelle

Siden pandemien begynte, har Tonga bare rapportert et enkelt tilfelle av COVID-19 og har unngått utbrudd. Det er et av få land i verden for øyeblikket helt virusfritt. Omtrent 61 % av tongerne er fullt vaksinert, ifølge Our World in Data.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Skipet på 27 500 tonn (30 300 amerikansk tonn) hadde fullført den 3 300 kilometer lange seilasen fra Brisbane og ville levere forsyninger uten kontakt med lokalbefolkningen for å unngå infeksjoner, sa den australske regjeringen i en uttalelse.

Ta en titt på Express Premium

Klikk her for mer

“Vi setter pris på beslutningen fra regjeringen i Tonga om å gjøre det mulig for HMAS Adelaide å legge til kai og losse humanitære og medisinske forsyninger, og den høye prioriteringen den har satt på COVID-sikkerhet gjennom hele gjenopprettingsprosessen,” uttalelsen sa. “Skipet gjennomfører en fullstendig kontaktløs levering av humanitær bistand og katastrofehjelp.”

Med gjenoppretting av drikkevannsforsyningen som en hovedprioritet, har skipet et avsaltingsanlegg. Den har også helikoptre og teknisk utstyr.

Australia sa at de utvider katastrofestøtten til å omfatte gjenoppretting av strøm og kommunikasjon.

< /p>

Tonga krever vanligvis at besøkende skal settes i karantene i tre uker ved ankomst, og de tøffe pandemitiltakene kompliserer den internasjonale katastroferesponsen. All internasjonal bistand skal leveres uten lokal kontakt.

Tonganske myndigheter har vært på vakt mot at aksept av internasjonal bistand kan føre til en større katastrofe enn det enorme vulkanutbruddet. Tsunamien har krevd tre menneskeliv.

Skipet er det andre hjelpeoppdraget fra Australia der minst ett besetningsmedlem testet positivt. Et C-17 Globemaster militærtransportfly ble tidligere snudd midt i flyet etter at en person ombord ble diagnostisert med koronaviruset.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.