watchOS 8.4 staat voor je klaar: lost oplaadprobleem op

0
73

We zijn met deze update alweer aanbeland bij watchOS 8.4. Door het ontbreken van watchOS 8.2 is dit pas de derde grotere tussentijdse update. Betekent dat dan wel dat er nieuwe functies zijn? Helaas niet, want in watchOS 8.4 draait het alleen om bugfixes en verbeterde prestaties. Van één bug is bekend dat deze opgelost is.

watchOS 8.4 beschikbaar

Apple heeft in watchOS 8.4 een vervelend oplaadprobleem van watchOS 8.3 opgelost. Sommige gebruikers, voornamelijk van de Apple Watch Series 7, merkten dat het horloge niet goed oplaadde bij het gebruik van bepaalde laders, vooral die van derden. Denk aan goedkopere laders van Amazon, maar ook van bekendere merken als Belkin. Apple zegt in de releasenotes dat dit probleem nu verholpen is.

Of er ook nog andere bugs opgelost zijn, is niet bekend. Apple spreekt alleen over algemene prestatie- en beveiligingsverbeteringen. Er zijn in de betaperiode geen andere verbeteringen aan het licht gekomen. Mocht er na de release van deze update meer bekend zijn, dan werken we dit artikel bij.

watchOS 8.4 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.