Waar staat de “S” in Samsung's Galaxy S voor?

0
76

Samsung Galaxy-telefoons zijn net zo alomtegenwoordig geworden als iPhones, en dat &#8220 ;S” is ook vrij alomtegenwoordig. Veel van de Galaxy-toestellen van Samsung hebben een "S" op hun naam geplakt. Waarom is dat en wat betekent het?

Een korte geschiedenis van “Galaxy S”

Galaxy S21 Ultra Samsung

Samsung betrad de Android-wereld met de eenvoudig genaamde “Samsung Galaxy S” in 2010. Als u echter in de VS woont, kent u deze telefoon waarschijnlijk onder een andere naam.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kregen elk iets andere versies van de Galaxy S met unieke ontwerpen en namen. AT&T had de “Captivate,” Sprint had de “Epic 4G,” T-Mobile had de “Vibrant,” en Verizon had de “Fascinate.”

Dit was een vreemde tijd voor Android-smartphones. Vervoerders wilden allemaal hun eigen speciale versie van deze apparaten hebben die zich onderscheidde van andere netwerken. Het waren eigenlijk dezelfde telefoons alleen met verschillende lichamen en namen.

Die trend duurde echter niet lang, althans voor Samsung. De Galaxy S II werd daarna uitgebracht en behield dezelfde naam bij alle providers in de VS. Samsung hield vast aan de Romeinse cijfers voor de Galaxy S III, maar nam uiteindelijk cijfers over met de Galaxy S4 in 2013.

Advertentie
< p>In 2014 werd de naam Galaxy S uitgebreid naar tablets met de “Galaxy Tab S.” Dat is waar de zaken vandaag de dag voor staan. De Galaxy S-lijn omvat smartphones en tablets. Het is een van de vele mobiele apparaten van Samsung, waaronder de Galaxy Z, Galaxy A, Galaxy J en Galaxy M.

De “S” Markeert high-end apparaten

Nu weten we wanneer de Galaxy S arriveerde, maar wat betekent het eigenlijk? Over het algemeen is de “S” is slechts een letter die wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen de vele mobiele apparaten die Samsung aanbiedt. Het is gereserveerd voor geavanceerde smartphones en tablets.

Het idee is dat, als je een Galaxy toestel met “S” in zijn modelnaam weet je dat het een premium apparaat gaat worden. Er is echter nog steeds enige variatie in de “S” modellen. Bijvoorbeeld de Galaxy S “FE” lijn bestaat uit iets meer betaalbare versies van hun vlaggenschip-tegenhangers.

Dat is echt het doel van de “S.” De eigenlijke brief is niet zo belangrijk; het is gewoon een differentiator om apparaten te organiseren.

De “S” Betekent ook “Super Smart”

Echter, de “S” heeft wel een bepaalde betekenis. Blijkbaar staat het voor “Super Smart.”

Samsung heeft dit in 2011 uitgelegd. Het is een beetje dom, maar het is logisch voor apparaten die verondersteld worden de beste te zijn. Het bedrijf had definities voor al zijn series’ in één keer, inclusief “W” (Wonder), “M” (Magisch), en “Y” (Young), maar het lijkt erop dat dat de afgelopen jaren is afgenomen.

Advertentie

Daar heb je het. De “S” in Galaxy S staat voor “Super Smart.” Nu kun je zeggen dat je niet alleen een Samsung Galaxy-smartphone hebt; je hebt een Samsung Galaxy super smartphone.

The Best Samsung telefoons van 2022 Best Samsung Phone Overall Samsung Galaxy S21 Amazon

$ 749,99
$ 799,99 Bespaar 6%

Beste middenklasse Samsung-telefoon Samsung Galaxy S21 FE Amazon

$ 699.99
& nbsp;

Beste budget Samsung-telefoon Samsung Galaxy A32 Nu winkelen Beste voor batterijduur Samsung Galaxy S21 Ultra Amazon

$ 1.049,99
$ 1.199,99 Bespaar 13%

Beste Samsung cameratelefoon Samsung Galaxy S21 Ultra Amazon

$ 1.049,99
$ 1.199,99 Bespaar 13%

Beste Samsung opvouwbare telefoon Samsung Galaxy Z Fold 2 Nu winkelen LEES VOLGENDE

  • › Hoe herken je een frauduleuze website
  • › Meer dynamisch bereik uit uw foto's halen
  • › Stop met luisteren naar advies van beroemdheden over crypto (en al het andere)
  • › GORILLA.BAS: Hoe speel je het geheime MS-DOS-spel uit je kindertijd
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Dubbele monitoren instellen in Windows 11