Tesla Smoke bombardeerde een Model Y om te pronken met zijn mooie HEPA-cabinefilter

0
73
Tesla

Tesla heeft onlangs een mooie video op zijn YouTube-kanaal uitgebracht die laat zien hoe indrukwekkend zijn enorme HEPA-geclassificeerde filters, in combinatie met de Bioweapon Defense-modus, de lucht filteren en de lucht in het interieur schoon houden.

Voor degenen die het niet weten, Tesla& #8217;s Model X en later de Model S en Model Y zijn uitgerust met grote HEPA-filters voor luchtkwaliteit van ziekenhuiskwaliteit in de cabine van het voertuig. Het bedrijf heeft opgeschept over de functie die dateert uit 2016, maar deze nieuwe video demonstreert het visueel met behulp van rode rook. Tesla gooit een Model Y en een concurrerend BMW-voertuig in een bubbel, vuurt wat rookbommen af ​​en zet de lucht op volle toeren, en je kunt de resultaten hieronder zien.

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft de functie meerdere keren genoemd, ook tijdens recente bosbranden in Californië. Hier is hoe Tesla het systeem uitlegde:

“We hebben een HEPA-filtratiesysteem ontwikkeld dat in staat is om de buitenlucht te ontdoen van pollen, bacteriën en vervuiling voordat ze de cabine binnenkomen en systematisch te schrobben de lucht in de cabine om elk spoor van deze deeltjes te verwijderen. Het eindresultaat is een filtersysteem dat honderden keren efficiënter is dan standaard autofilters.”

In de Model Y activeerde Tesla zijn “bioweapon defense mode” die de cabine onder druk zet en alle lucht dwingt om door het HEPA-filter te gaan. Wanneer het volledig onder druk staat en op volle kracht werkt, beweert Tesla dat het systeem kan beschermen tegen een biowapenaanval, waar het zijn naam aan dankt.

Video afspelen

In Bij sommige Tesla-voertuigen wordt het HEPA-filtersysteem geactiveerd wanneer de klimaatregeling buitenlucht aanzuigt. Het kan tot 99,97% van de zwevende deeltjes in de lucht verwijderen, waaronder rook, bacteriën en pollen. De video laat zien hoe geen van de rode rook het voertuig binnendringt, maar het is meer een visuele demonstratie dan iets anders, aangezien het bedrijf de test niet verder heeft uitgebreid.

U kunt duidelijk te zien dat de Tesla Model Y rookvrij blijft en alle rode rook in het voertuig buiten houdt. Helaas kunnen we niet hetzelfde zeggen over de andere auto in de test.

Tesla laat in wezen zien dat of het nu gaat om een ​​biowapenaanval, een soort pandemie of een natuurbrand, het filtersysteem doet het beter dan concurrerende voertuigen.

via Reddit