President Kovind i R-Day-aftentale: “Hellig plikt for enhver innbygger til å følge Covid-forholdsregler”

0
110

President Ram Nath Kovind taler til nasjonen på tampen av republikkdagen (YouTube/Indias president)

President Ram Nath Kovind talte til nasjonen på tampen av republikkens 73. tirsdag, og oppfordret dem på tirsdag til å følge forholdsreglene, som foreslått av forskere og eksperter, i kampen mot spredningen av Covid. Han hyller leger og helsepersonell og sa at landet har vist en uovertruffen besluttsomhet i kampen mot Covid-19, og det er bare i så vanskelige tider at motstandskraften til en nasjon skinner frem.

“I kampen mot Covid-pandemien har det nå blitt en hellig nasjonal plikt for hver enkelt innbygger å følge forholdsreglene som er foreslått av våre forskere og eksperter. Vi må utføre denne plikten til krisen er bak oss, sa han.

President Kovind hevdet at landet kunne bygge tilstrekkelig infrastruktur og bli selvhjulpen i vaksinasjonsprogrammet, til tross for at det er en økonomi i utvikling med utilstrekkelige ressurser og høy befolkningstetthet. “Men det er bare i slike vanskelige tider at motstandskraften til en nasjon skinner frem. Jeg er stolt over å si at vi har vist en uovertruffen vilje mot koronaviruset. I selve det første året hevet vi helseinfrastrukturen og nådde også ut for å hjelpe andre. Innen det andre året hadde vi utviklet urfolksvaksiner og lansert verdens største vaksinasjonskampanje i historien,» sa han.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Han la til: “Ettersom pandemien fortsatt er utbredt, må vi være på vakt og ikke svikte vår vakt. Forholdsreglene vi har tatt til nå må videreføres. Å bruke maske og opprettholde sosial distansering har vært viktige deler av Covid-passende oppførsel,” la han til.

Følg |Republic Day 2022 LIVE-oppdateringer

Kovind oppfordret også innbyggerne til å overholde sine grunnleggende plikter som nevnt i Grunnloven for å skape et miljø der grunnleggende rettigheter også kan nytes. Presidenten minnet folket på at å gjøre ens plikt er det fremste bidrag en borger kan gi til nasjonen.

Ved å opprettholde at patriotismen styrker pliktfølelsen blant innbyggerne, sa president Kovind: «Enten du er en lege eller en advokat, en butikkeier eller kontorarbeider, en sanitetsansatt eller en arbeider, er det å gjøre sin plikt godt og effektivt det første og fremste bidraget du gir til nasjonen.»

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Kovind husket at flere millioner innbyggere har oppfylt sin grunnleggende plikt til å yte tjeneste til nasjonen ved å delta i Swachh Bharat Abhiyan og Covid-vaksinasjonskampanjen. «En stor del av æren for suksessen til slike kampanjer går til våre pliktoppfyllende borgere. Jeg er sikker på at folket vårt vil fortsette å styrke kampanjene av nasjonal interesse med deres aktive deltakelse og vil vise samme engasjement,» sa han.

Han hyller leger, sykepleiere og ambulansepersonell for å ha tatt utfordringene under pandemien og andre for å holde nasjonen i bevegelse med å administrere forsyningskjeder og verktøy, sa han: «Lederskapet, beslutningstakere, administratorer og andre på sentralt og statlig nivå har gjort det betimelig inngrep. På grunn av slike inngrep er økonomien i bevegelse igjen. Det er et vitnesbyrd om Indias ånd i møte med motgang at økonomien anslås å vokse med en imponerende hastighet i denne finanspolitikken, etter å ha gått gjennom sammentrekning i fjor.»

Han la til at regjeringen har “vist nådeløst fokus på å reformere enhver økonomisk sektor og gi en hjelpende hånd der det er nødvendig.” Ifølge ham er “den imponerende økonomiske ytelsen muliggjort på grunn av forbedringer i landbruks- og produksjonssektorene. Jeg er glad for å konstatere at våre bønder, spesielt unge bønder med små bedrifter, entusiastisk tar i bruk naturlig jordbruk.»

Han hadde spesiell ros for små og mellomstore bedrifter som, sa han, har spilt en viktig rolle i å skaffe sysselsetting til folk og gi drivkraft til økonomien. “Våre innovative unge gründere har satt nye standarder for suksess ved å gjøre effektiv bruk av oppstartsøkosystemet. Det er et vitnesbyrd om suksessen til landets massive og robuste digitale betalingsplattform at millioner av digitale transaksjoner utføres hver måned.»

I sin tale oppfordret presidenten folk til å gå tilbake til røttene sine. Han uttalte hvordan folk i Sui-landsbyen i Bhiwani-distriktet i Haryana hadde forvandlet området under Swa-Prerit Adarsh ​​Gram Yojana, og sa at det var et uttrykk for «hengivenhet og takknemlighet for ens landsby eller hjemland» som er «verdt å etterligne». “Det gjenstår livslang kjærlighet og ærbødighet for deres hjemland i hjertene til takknemlige mennesker. Dette eksemplet styrker min tro på at et nytt India er i ferd med å dukke opp – et sterkt India og et sensitivt India» la han til.

Han fortalte også om sin egen opplevelse av å reise tilbake til fødestedet sitt – Paraunkh i Kanpur Dehat-distriktet – som han besøkte i juni i fjor. “Da jeg nådde dit, følte jeg naturlig nok en trang til å uttrykke respekt for den hellige jorda i landsbyen min og brukte den på pannen min fordi jeg tror at jeg har vært i stand til å nå Rashtrapati Bhavan bare på grunn av landsbyens velsignelser. Uansett hvor i verden jeg er, forblir landsbyen min og landet mitt i mitt hjerte,» sa han.

Han oppfordret mennesker som lykkes i livet på grunn av hardt arbeid og talent, til alltid å huske sine røtter og deres opprinnelige landsby, by eller by. «Også, alle må tjene ditt fødested og ditt land på den måten du kan. Hvis alle de vellykkede menneskene i India jobber oppriktig for utviklingen av fødestedene deres, vil hele landet dra nytte av resultatet av en slik lokal utvikling,” sa han.

< /p>

Presidenten snakket også om myndiggjøring av kvinner i Forsvaret. «Døtrene våre har knust et glasstak, og det er nå tillatt permanent oppdrag for kvinnelige offiserer i nye områder. Også talentpipelinen for styrkene vil bli styrket med kvinner som kommer gjennom Sainik-skolene og det prestisjetunge National Defense Academy. Følgelig vil våre væpnede styrker dra nytte av bedre kjønnsbalanse» sa han.

I minne om general Bipin Rawat, hans kone og andre soldater som hadde mistet livet i en helikopterulykke forrige måned, sa han: «Hele landet var dypt trist over det tragiske tapet,» sa han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.