Oculus Quest 2-controllers opladen

0
406
Geewon Jung/Shutterstock.com

Het opladen van Oculus Quest 2-headsets is net zo eenvoudig als het aansluiten van een kabel, maar de controllers gebruiken verwijderbare AA-batterijen om kracht leveren. Dit betekent dat er geen directe manier is om de controllers op te laden, maar er zijn wel oplossingen als je ze nodig hebt.

Quest-controllers hebben een verrassende batterijduur< /h2>

Een van de redenen waarom Meta besloot af te zien van een interne oplaadbare batterij, is dat de controllers van de Quest heel weinig stroom verbruiken. Bij gebruik van wegwerp-alkalinebatterijen wordt de levensduur van de batterij gemeten in maanden.

Dit vermindert of elimineert de noodzaak om de batterij van de controller op te laden, tenzij je een echt zware gebruiker van VR bent. Zelfs dan zul je dit probleem misschien nooit tegenkomen. De mensen van Upload VR, van wie we aannemen dat ze VR meer gebruiken dan de meeste mensen, hoefden de batterijen van de controller pas na drie maanden te vervangen! De meeste mensen die batterijen moeten vervangen, lijken rond de maand te zijn. Dat is een serieuze batterijduur.

Houd extra wegwerpbatterijen bij

Als je bedenkt hoe lang de batterijen van de Quest 2-controller meegaan, is dat het eenvoudigst strategie is om reserve wegwerp AA-batterijen te kopen en deze bij de hand te houden als uw huidige batterijen leeg raken. Het is sowieso sneller dan ze op te laden en je bent binnen de kortste keren weer terug om die sabels te verslaan.

Er is zeker een milieuargument voor het gebruik van oplaadbare batterijen, maar eerlijk gezegd hebben de Quest 2-controllers zo zelden een batterijwissel nodig dat het niet echt veel verschil maakt. Vooral omdat alkalinebatterijen veilig kunnen worden weggegooid. Toch zult u uw afval verminderen door oplaadbare alternatieven te gebruiken.

Advertentie

Zolang ze niet zijn aangesloten en in hun verpakking blijven, hebben alkalinebatterijen een lange houdbaarheid. Controleer de houdbaarheidsdatum en leg ergens een pakje in een la voor de dag dat je ze nodig hebt. Of het nu in een controller of een ander apparaat is.

Duracell CopperTop AA-batterijen

Enkele goede wegwerp AA-batterijen zijn alles wat je echt nodig hebt. Een pakket van 24 gaat jaren mee.

Amazon

$ 16.27
$ 19.59 Bespaar 17%

oplaadbare AA

De Quest 2-controllers accepteren elke batterij die in de AA-standaard past en de juiste spanning levert. Je hebt dus veel opties als het gaat om oplaadbare alternatieven.

U kunt NiMH-batterijen (nikkel-metaalhydride) gebruiken met een externe oplader om uw controllers van stroom te voorzien. De meeste controllers laden vier batterijen tegelijk op in sets van 2. Dus als je vier NiMH-batterijen koopt en ze allemaal oplaadt, heb je altijd een opgeladen paar om naar te wisselen.

Gebruik een speciale oplader kan onhandig zijn, dus we gebruiken eigenlijk lithium AA-batterijen die worden opgeladen via USB-stroom. Sommige van deze batterijen hebben een verwijderbare dop waarmee u ze in een USB-A-poort kunt plaatsen. Anderen hebben een poort in elke batterij om opladen met een kabel mogelijk te maken.

Lichtblauwe USB oplaadbare AA-batterijen

Een basisset USB Lithium-ion AA-batterijen geschikt voor gamecontrollers of de controllers voor een VR-headset.

Amazon

$ 29.99

Dit werkt goed, maar in onze ervaring hebben deze lithiumbatterijen de neiging zichzelf te ontladen, of je de controllers nu gebruikt of niet. We weten niet of dit te wijten is aan zelfontlading die in het batterijcircuit is ingebouwd of aan de aard van de lithium-ionbatterijchemie, maar de lange levensduur van de batterij van andere batterijen in Quest-controllers is… Dat is niet helemaal het geval met de lithiumbatterijen die we hebben geprobeerd. Natuurlijk kun je ze snel en gemakkelijk opladen, dus het is geen grote afweging.

GERELATEERDDe beste Oculus Quest 2-accessoires van 2022

De laatste oplaadoptie voor de controller die je hebt, is een aangepast batterijpakket dat speciaal is gemaakt voor Quest 2-controllers. Het Anker's Quest 2-oplaadstation, dat we beschouwen als een van de beste Quest 2-accessoires die u kunt kopen, wordt bijvoorbeeld geleverd met batterijen en vervangende batterijklepjes voor de controller. De covers hebben externe oplaadcontacten, waardoor het dock de meegeleverde AA-batterijen kan opladen door ze eenvoudig in het dock te plaatsen.

Anker-oplaadstation voor Oculus Quest 2

Het oplaadstation van Anker wordt geleverd met oplaadbare batterijen en adapters waarmee u uw controllers kunt aansluiten om op te laden.

Amazon

$ 98.99

Batterijopslag Matters Meer

Een veel groter probleem dan het opladen van je Quest 2-controllers is of je de batterijen erin moet laten als je je Quest voor langere tijd niet gebruikt. Alkalinebatterijen, vooral goedkope, zijn gevoelig voor het lekken van bijtende chemicaliën als ze te lang in een apparaat blijven zonder te worden gebruikt. Dit kan uw controllers vervuilen en een dure fout zijn.

Als u uw oplaadbare batterijen te lang laat zitten zonder ze te gebruiken, kan dit leiden tot een volledige ontlading die ze kan beschadigen.

Dus welke batterijoplossing je ook kiest, als je je Quest 2 een paar weken of langer niet gaat gebruiken, is het waarschijnlijk een goed idee om de batterijen eruit te halen totdat je ze weer nodig hebt.< /p>The Best VR Headsets 2021 Beste VR-headset in het algemeen Oculus Quest 2 256 GB Amazon

$ 399.00
& nbsp;

Beste budget VR-headset Oculus Quest 2 128 GB Amazon

$ 299.00
& nbsp;

Beste VR-headset voor consolegaming Sony PlayStation VR Amazon

$388,88
 

Beste zelfstandige VR-headset Oculus Quest 2 Amazon

$ 399.00
& nbsp;

Read next

  • & rsaquo; Hoe herken je een frauduleuze website
  • › How-To Geek zoekt een toekomstige technisch schrijver (freelance)
  • › Wi-Fi 7: wat is het en hoe snel zal het zijn?
  • › GORILLA.BAS: Hoe speel je het geheime MS-DOS-spel uit je kindertijd
  • › Stop met luisteren naar advies van beroemdheden over crypto (en al het andere)
  • › Dubbele monitoren instellen in Windows 11