Høydepunkter på republikkens dag 2022: Rashtrapati Bhavan pyntet med fargerike lys, lasershow på skjermen

0
138

Rashtrapati Bhavan pyntet opp i anledning republikkens dag (ekspressfoto av Amit Mehra)

Republic Day Parade 2022, flaggvertshøydepunkter: Rashtrapati Bhavan ble dekorert med fargerike lys og lasershow ble vist i anledning den 73. republikkdagen onsdag. Tidligere på dagen ble landets første kvinnelige Rafale jagerflypilot Shivangi Singh var en del av Indian Air Force-tableauet på Republic Day-paraden. Hun er bare den andre kvinnelige jagerflypiloten som er en del av IAF-tablået. Singh, som er fra Varanasi, begynte i IAF i 2017 og ble satt inn i IAFs andre gruppe kvinnelige jagerpiloter. Hun hadde fløyet MiG-21 Bison-fly før hun fløy Rafale. Hun er en del av IAFs Golden Arrows-skvadron med base fra Ambala i Punjab.

Den 73. republikkdagen-paraden inneholdt også den største hittil, med 75 fly fra alle tre tjenestene utstilt. For første gang i historien begynte paraden en halvtime senere enn vanlig på grunn av dårlig sikt og tåke. Statsminister Narendra Modi ankom det nasjonale krigsminnesmerket onsdag morgen, hvor han hyllet de væpnede styrkenes personell som ble drept i aksjon. Han ble mottatt av forsvarsminister Rajnath Singh og sjefene for de tre forsvarsstyrkene.

Med paraden som igjen finner sted i skyggen av koronaviruspandemien, har det blitt pålagt strenge retningslinjer for de som deltar. De som møter må være fullvaksinert mot Covid-19 og barn under 15 år får ikke delta på arrangementet. Besøkende må ha med seg bevis på vaksinasjon og må overholde alle Covid-protokoller, for eksempel å bruke ansiktsmasker og opprettholde sosial avstand.

Live Blog

Høydepunkter for republikkens dag 2022: India feirer den 73. R-dagen, landets første kvinnelige Rafale Jet Pilot-del av R-Day IAF-tablået, statsminister Modi hyller væpnede styrker drept i aksjon; Følg denne plassen for flere oppdateringer.

22:26 (IST)26. jan. 2022 Azadi Ka Amrit Mahotsav: Sang, dans og kunst som kulturelt mangfold vises for fullt

Som India feirer Azadi Ka Amrit Mahotsav — det 75. året som en uavhengig nasjon — kultur spilte en ledende rolle i republikkdagens parade.

Paraden, som holdes i regi av Forsvarsdepartementet hvert år, hadde også denne gangen aktiv deltagelse fra Kulturdepartementet. Som nodaldepartement for Azadi Ka Amrit Mahotsav, organiserte det Vande Bharatam i samarbeid med MoD som en landsomfattende dansekonkurranse, hvor vinnerne fikk opptre på Rajpath som en del av hovedparaden.

Vande Bharatam Nritya Utsav så deltakelse i fire kategorier: klassisk, folkemusikk, stamme og fusjon/samtids. Totalt 480 dansere ble valgt ut blant 3870 i dansekonkurransen for hele India. Det musikalske stykket for den 12 minutter lange forestillingen ble komponert av den Grammy Award-vinnende musikeren Ricky Kej, i samarbeid med Oscar-utfordrer tabla-spilleren Bickram Ghosh. Les mer

22:24 (IST)26. jan 2022 Dark horse stjeler showet på Republic Day-paraden

Da republikkdagen-feiringen tok slutt i Delhis Rajpath, en av presidentens livvakter (PBG) var sentrum for oppmerksomheten. Vakten var ingen ringere enn en mørk buktfarget elitehest ved navn Virat, som trakk seg tilbake like etter paraden.

President Ram Nath Kovind, statsminister Narendra Modi og forsvarsminister Rajnath Singh tok farvel med hesten, som har deltatt på 13 Republic Day-parader, og har vært på toppen av PBG-teamet, ansett som det mest seniorregimentet til den indiske hæren. Les mer

22:22 (IST) 26. januar 2022 1000 India-produserte droner skaper formasjoner på himmelen over Rashtrapati Bhavan

På republikk-aften tirsdag kveld er himmelen over Rashtrapati Bhavan i Delhi lyste opp med livlige droneformasjoner.

I videoer og bilder ble dronene først sett stige opp på himmelen i fargene til det indiske nasjonalflagget. De dannet deretter sakte en globus og roterte i luften og speilet jordens bevegelser. Snart gikk kloden sømløst i oppløsning i kartet over India. Dronene dannet også omrisset av det nasjonale krigsminnesmerket.

Bildene viser også droner som danner ordene “75 Azadi Ka Amrit Mahotsav” i safran, hvitt og grønt. Les mer

22:01 (IST)26. januar 2022 Tenn en lampe for å symbolisere Amar Jawan Jyoti, spill Gandhis favorittsalme 'Abide With Me': Shashi Tharoor

Seniorkongressleder Shashi Tharoor oppfordret onsdag “velønskere av inkluderende India” til å symbolisere Amar Jawan Jyoti ved å tenne en lampe i kveld og 29. januar.

Kongressleder Rahul Gandhi ønsket folk på republikkens dag og la ut et bilde av Amar Jawan Jyoti på dens tidligere posisjon ved India Gate.

“På republikkens dag i 1950 tok landet vårt det første skrittet i riktig retning med selvtillit. Hilsen til det første skrittet av sannhet og likhet. Hilsen på republikkens dag. Jai Hind,” tvitret Gandhi sammen med bildet.

Tharoor oppfordret også folk til å spille Mahatma Gandhis favorittsalme, “Abide With Me”, i hjemmene deres kl. 19.00 den 29. januar, dagen for Beating Retreat-seremonien. Amar Jawan Jyoti ved India Gate ble slått sammen med den evige flammen ved National War Memorial (NWM) sist fredag. (PTI)

21:55 (IST)26. januar 2022 Bombay State-tablået ble vist frem under feiringen av den første R-dagen i Delhi: Mumbai-familien

Et tablå av den daværende Bombay-staten ble vist frem under de første republikkdagens feiringer som ble holdt i New Delhi, og det skildret kulturelt mangfold, havn, bygdearv og kino i regionen, ifølge en Mumbai-basert arkitekt, hvis foreldre var en del av provinstroppen.

Audrey Baptista D'Souza, bosatt i Vile Parle, og en arkiventusiast, sa at hun ble kjent med begivenheten gjennom gamle familiebilder og muntlig historie delt av moren hennes som var i begynnelsen av 20-årene da hun deltok i den.

I forkant av feiringen av den 73. republikkens dag på Rajpath delte D'Souza noen av de sjeldne, svart-hvitt-fotografiene fra familiealbumet hennes på en Facebook-gruppe av gamle Bombay-entusiaster, og skrev dem: “Daddy n Mumie i tablået som representerer delstaten Bombay i Delhi på den første republikkens dag, 26. januar 1950.

«Foreldrene mine, Edwin Baptista og Rose Baptista, hadde dratt for å delta på denne historiske begivenheten i Delhi som et engasjert par, og skulle gifte seg ti år senere i 1960. Selv om min far, som ble født i 1926, døde i en relativt yngre alder. alder i 1983, ville moren min fortelle meg historier om de første republikkdagens feiringer og om Bombay-tablået, som det ble kalt Bombay State den gangen,” sa hun. (PTI)

21:54 (IST)26. januar 2022 Jaishankar takker sine kolleger mens hilsener strømmer inn på R-dagen

Utenriksminister S Jaishankar takket onsdag flere av sine kolleger som hilste ham og folket i India på dens 73. republikkdag.

Maldivias utenriksminister Abdulla Shahid beskrev i sin melding India som sitt lands land. “mest betrodde venn og nærmeste nabo”. “Måtte det langvarige #MaldivesIndiaPartnership fortsette å blomstre og trives, og levere gjensidige fordeler for våre folk,” tvitret han.

Jaishankar takket Shahid og sa “vårt spesielle vennskap vil fortsette å blomstre”.

Australias utenriksminister Marise Payne sa at Australia og India er omfattende strategiske partnere og at de deler mange ting – demokratiske verdier, en nasjonaldag og nære økonomiske og diasporaforbindelser. “Happy Republic Day til våre indiske venner. Australia ser frem til å fortsette arbeidet med India på vår felles visjon for #IndoPacific,” tvitret hun. (PTI)

21:53 (IST)26. jan 2022 CJI Ramana utfolder tricolor ved offisiell residens på republikkens dag

Chief Justice of India (CJI) NV Ramana foldet onsdag ut nasjonalflagget ved offisiell residens her i anledning 73. republikkdagen.

Flaggheisingsseremonien i Krishna Menon Marg-boligen hans ble deltatt av flere apex court tjenestemenn og sikkerhetspersonell, sa en tjenestemann. CJI deltok på Republic Day Parade og ble sett iført et sjal som ble gitt ham av en delegasjon fra Nagaland.

I den 73. republikkdagens parade, som ble nedskalert med tanke på Covid-pandemien, viste landet sin militære makt og livlige kulturarv på Rajpath med den flotteste flypasten med 75 fly for å markere 'Azadi ka Amrut Mahotsav'-feiringen. (PTI)

20:41 (IST)26. januar 2022 Se: Lokalbefolkningen fremfører tradisjonell dans på Leh

Lokalbefolkningen fremfører tradisjonell dans under republikkdagens feiringer på Polo Ground, Leh

20:39 (IST)26. januar 2022 Se: Droneformasjoner ved Vijay Chowk i Delhi

Droneformasjoner ved Vijay Chowk i Delhi på republikkdagen.

< blockquote class="twitter-tweet">

#WATCH Droneformasjoner ved Vijay Chowk i Delhi på #RepublicDay pic.twitter.com/OGNAenlES3

— ANI (@ANI) 26. januar 2022

20:37 (IST)26. jan 2022 Maskert, vaksinert, sosialt distansert – bare 5000 mennesker deltar på R-Day-paraden

Mengdene på republikkdagens parade på onsdag ble begrenset til bare 5000 mennesker, alle dobbeltmaskede, vaksinerte og vedlikeholdende streng “do gaz ki doori” med tanke på COVID-19-situasjonen. Kun dobbeltvaksinerte voksne og barn over 15 år som har tatt minst én dose av en covid-19-vaksine fikk komme inn i lokalet.

Barn under 15 år fikk ikke delta. Stoler ble plassert på avstand for å sikre sosial avstand. Deltakerne mottok også en hvit hette med 'Azadi ka Amrit Mahotsav' trykket på.

“Jeg pleide å se Republic Day hvert år på TV. I år besøkte jeg en venn her og ønsket ikke å miste denne muligheten til å delta på den historiske paraden som finner sted på det 75. året av uavhengighet,” sa Amrita Singh som reiste hele veien. veien fra Ludhiana for å delta på paraden. For Ashmit Parekh var det siste mulighet til å se paraden personlig før han flyttet til utlandet i år.

“Jeg vet at det er COVID-19, men jeg ønsket å se paraden en gang,” sa han. På spørsmål om han er redd for å få viruset, sa Parekh at han er dobbeltvaksinert og tar alle forholdsregler. “Ærlig talt er det mye tryggere her med alle protokollene på plass,” sa IT-eksperten. (PTI)

20:36 (IST)26. januar 2022 Hæren åpner det høyeste nasjonalflagget i J&K

Hæren dedikerte onsdag til folk en 150 fot høy flaggstang i Shopian-distriktet i Jammu og Kashmir for å markere feiringen av republikkens dag, sa en talsmann for forsvaret. Han sa at det vil være den høyeste flaggstangen i unionens territorium.

“I anledning den 73. republikkdagen, installerte Chinar Corps i samarbeid med Punit Balan Group et 150 fot høyt nasjonalt flagg i mast i den historiske byen Shopian,” sa talsmannen.

Han sa at installasjon av den høyeste flaggstangen innledet en ny milepæl i Sør-Kashmirs historie. Den nest høyeste flaggstangen ligger også i Shopian-distriktet, la talsmannen til.

“Grunnsteinen ble lagt 18. oktober 2021 ved Army Goodwill School, Balapur i en fargerik begivenhet, og flaggstangen ble dedikert til folket av Shopian av Lt Gen DP Pandey, GOC Chinar Corps,” sa han. (PTI)

20:35 (IST)26. januar 2022 SDMC-anlegg har fargerikt utseende på R-dagskvelden

For å feire republikkens dag og 75 år med Indias uavhengighet under Azadi Ka Amrit Mahotsav, har SDMC opplyst sine bygninger, metrosøyler, skoler, parker og viktige rundkjøringer, sa en offisiell uttalelse onsdag.

The South Delhi Municipal Corporations (SDMC) South Zone har veggmalt landets nasjonale fuglepåfugl på sin seks-etasjes husskattebygning i RK Puram Sector-9. Påfuglkunsten måler 70 fot i lengde og er 26 fot bred.

I SDMCs ikoniske Bharat Darshan-park er et “Tree of Unity” laget av en elektrisk stolpe, dekk og lekeapparater for barn. I tillegg til dette er det satt opp en hjortevogn fra deler av en kassert bil ved Shaheedi Park, het det.

Som en del av Azadi Ka Amrit Mahotsav-feiringen er metrosøyler i SDMCs Najafgarh-sone malt for å skildre danseformene i India og landets rike kulturelle mangfold.

For å markere anledningen er rundkjøringen ved Nizamuddin East i Central Zone blitt forskjønnet. Gangstien har blitt reparert og farget for å lette fotgjengere, heter det i uttalelsen. (PTI)

20:34 (IST)26. jan 2022 Himachal Guv utfolder Tricolor ved Shimla's Ridge Maidan

Himachal Pradesh-guvernør Rajendra Vishwanath Arlekar foldet ut Tricolor ved historiske Ridge Maidan her på republikkdagen på onsdag. Republikkens dag ble også feiret med iver i distriktets hovedkvarter, der statsministrene foldet ut nasjonalflagget.

Et begrenset antall personer fikk være tilstede på spillestedene for å se feiringen med tanke på covid-restriksjoner. Guvernøren i Shimla tok honnør fra en imponerende marsj forbi forskjellige kontingenter. Shimla opplevde lett snøfall. Attraktive tablåer ble presentert av ulike avdelinger. (PTI)

18:15 (IST)26. januar 2022 Madhya Pradesh: To skadet da drone faller på dem under R-dagen-feiringen

To skadet etter at en drone falt på dem under republikkdagens feiringer i Jabalpur i morges. “En mann, en kvinne er innlagt på sykehus etter at de ble truffet av dronen. Tilstanden stabil,” sa en lege til stede på stedet til ANI. De fikk skader mens de opptrådte; drone traff dem på hodet.

18:02 (IST) 26. januar 2022 Se: Beating Retreat-seremoni ved Attari-Wagah-grensen

Beating Retreat-seremoni holdt ved Attari-Wagah-grensen

17:58 (IST) 26. januar 2022 BSF-personell utveksler søtsaker med Pak Rangers på grensen

I anledning republikkens dag utveksler BSF-personell søtsaker med Pakistan Rangers ved den internasjonale grensen i Sri Ganganagar og Jaisalmer-distriktene i Rajasthan.

17:33 (IST)26. januar 2022 Se: Scener fra R-Day-paraden som ble holdt tidligere i dag

Ruten til den marsjerende kontingenten endte på Nasjonalstadion i stedet for det røde fortet i år.

17:31 (IST)26. januar 2022 Se: Tablåer utstilt på R-Day parade

Tabeller fra 12 stater og unionsterritorier samt ni departementer eller offentlige avdelinger var utstilt i år.

17:21 (IST)26. jan 2022 Fra frihetskamp til biologisk mangfold fremhever republikkdagens tablåer ulike fasetter av India

I en tid da flere opposisjonsstyrte stater klaget over at tablåene deres ikke ble valgt ut til republikkdagens parade, selv som regjeringen insisterte på at avgjørelsen ble tatt av en ekspertkomité og det er ingen politisk intervensjon, tablåene til fire av de fem avstemningsbundne statene kom til Rajpath på republikkdagen.

Tableaux, fra så mange som 12 stater og unionsterritorier, fremhevet danser, sportsånd, biologisk mangfold, frihetskampen, religiøse destinasjoner og utvikling. Les mer

17:01 (IST)26. januar 2022 På bilder: India feirer 73. republikkdagen

Fra R-Day-paraden til ITBP-personell som feirer republikkens dag, se vår galleri med republikkdagens bilder her

LAST MER

Kontingent sett på generalprøvene for republikkens dag 2022-paraden mens de fulgte Covid-19-protokollene, søndag 23. januar 2022. (Express Photo by Praveen Khanna)

Republic Day-feiringen begynte 23. januar, med sentralregjeringen som markerte fødselsdagen til Netaji Subhas Chandra Bose. Statsminister Narendra Modi avduket en hologramstatue av Bose ved India Gate i den nasjonale hovedstaden.

Feiringer av republikkens dag 2022: Alt du trenger å vite

Nye initiativer for 26. januar p>

Guvernører og løytnantguvernører har blitt bedt om å invitere et mer mangfoldig sett med gjester til deres hjemmefunksjoner, bortsett fra de vanlige protokollbaserte inviterte. Dette kan inkludere prestere innen forskjellige felt; de som ga eksemplariske bidrag til samfunnet, inkludert under Covid-tiden; øko-krigere; sanitetsarbeidere; pårørende til soldater; OL-deltakere; eksepsjonelle lærere; helsearbeidere i frontlinjen; barn tapperhet prisvinnere; og sarpanches for kvinner osv.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert som GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd

  • Etiketter:
  • Republikken Indias dag
  • Republikkens dag