Daglig orientering: Kokain i crickets nye løsning; BJP trekker opp flere navn for UP, kan droppe 80 MLAer

0
82

En titt på toppnyhetsbriefing, 25. januar 2022.

Den store historien

Det var en slik dag på de indiske aksjemarkedene som så overskriftsskribenter tørke støv av og plukke metaforer som blodbad fra det “mindre fantasifulle, men grafiske” hylle for å beskrive mandagens skarpe korreksjon. Referanseindeksen Sensex krasjet med 2 000 poeng i løpet av dagen, eller 2,62 prosent, før den avsluttet med et tap på 1 546 poeng på 57 491,51. I en interessant trend falt også noen av de nye tids teknologiselskapene, som nylig hadde notert seg på børser med stor stas.

Bare i The Express

BJP kan falle rundt 80 sittende MLAeri Uttar Pradesh og endre seter for nesten et dusin totalt for de tre siste fasene av forsamlingsvalget, sa kilder. Partiledelsen var opptatt av å droppe flere sittende MLA-er, men etter at tre ministre og nesten et dusin MLA-er nylig gikk ut, bestemte de seg for å gå forsiktig fram.

Fra forsiden< /p>https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Air India vil sannsynligvis bli overlevert til Tata Group 27. januar med desinvesteringsprosessen som når sluttfasen, ifølge flyselskapets tjenestemenn. Flyselskapets balanse ble ferdigstilt og delt med det Mumbai-baserte konglomeratet på mandag, og selskapet forventes å gjennomgå den innen onsdag, hvoretter overføringen vil bli foretatt.

Som et tegn på økende misnøye i distriktsutviklingsrådene (DDC) i Jammu og Kashmir over deres virkemåte, vurderer en fjerde DDC å fremme et mistillitsforslag mot lederen selv om tre andre slike meldinger samles inn. støv. Shopian DDC-medlem Raja Waheed fra PDP sa til The Indian Express: “Formannen har ikke kalt til et eneste møte siden det innledende møtet i rådet ble holdt i mars i fjor.”

Må lese

Tidligere Zimbabwe-kaptein Brendon Taylor, som nylig trakk seg fra internasjonal cricket, sa at han står overfor en “flerårig utestengelse” for forsinkelsen med å rapportere til ICC om en korrupt tilnærming fra «en indisk forretningsmann». Den 35 år gamle wicketkeeper-batteren sa at han ble utpresset av forretningsmannen og andre at hvis han ikke spot-fix, ville de lage en video av ham som tok kokain offentlig.

«Jeg er den første Dalit-brudgommen som rir på en hoppe gjennom disse veiene… Dette er ett skritt mot likestilling.” Det var Shriram Meghwal, en kontraktsansatt med en gram panchayat i Rajasthan, hvis bryllup var den første seremonien som ble holdt under et initiativ fra Bundi-politiet og distriktsadministrasjonen, med tittelen 'Operation Samanta (Operation Equality)', å bryte tabuer som er håndhevet på daliter, for eksempel å ikke la brudgommene fra Scheduled Caste ri på en hest (for det meste en kvinne) til bryllupsseremonien deres.

Hinduen Yuva Vahini, et ungdomsantrekk grunnlagt av sjefsminister Yogi Adityanath i 2002, har holdt en lav profil siden han mottok en rap fra ham i 2017 for sin årvåkenhetsrekke. Nå, med Yogi klar til å konkurrere med sitt debutvalg til Assembly, fra Gorakhpur Urban, har antrekket tratt ut av skyggene.

Og til slutt

Da hovedtrener Rahul Dravid frontet opp mot media etter 0-3 ODI-debakelen i Sør-Afrika, måtte han forsvare laget med henvisning til skader, utilgjengelighet og uerfarenhet i troppen. Når vi ser frem til verdensmesterskapet i 50-over 2023, er det mange spørsmålstegn ved Indias forberedelser, når man leser det som står med liten skrift.

Delhi konfidensielt:< /b> Med fortsatt høyt antall Covid-tilfeller, har den tradisjonelle hjemmeseremonien i Rashtrapati Bhavan på Republic Day blitt kansellert i år. Kilder sa at avgjørelsen ble tatt etter at en rekke ministre og tjenestemenn – og til og med visepresident Venkaiah Naidu – ble smittet med viruset.

< /p>

I dagens 3 Things-podcast diskuterer vi hvorfor den ikoniske Amar Jawan Jyoti ble slukket, den indiske familien på fire som frøs i hjel i Canada, og hvorfor flyktninger er fortsetter å ankomme Mizoram.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.