USA trekker ned den ukrainske ambassaden når krigsfrykten øker

0
81

En konvoi med russiske pansrede kjøretøy beveger seg langs en motorvei på Krim, tirsdag 18. januar 2022. (AP)

Utenriksdepartementet beordret søndag familiene til alt amerikansk personell i USA Ambassaden i Ukraina forlater landet på grunn av økt frykt for en russisk invasjon.

Avdelingen fortalte de pårørende til ansatte ved den amerikanske ambassaden i Kiev at de må forlate landet. Den sa også at ikke-nødvendige ambassadeansatte kunne forlate Ukraina på regjeringens regning.

Tiltaket kom midt i økende spenning om Russlands militære oppbygging på Ukraina-grensen som ikke ble lettet under samtalene fredag ​​mellom kl. Utenriksminister Antony Blinken og Russlands utenriksminister Sergey Lavrov i Genève.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Utenriksdepartementets tjenestemenn understreket at Kyiv-ambassaden vil forbli åpen og at kunngjøringen ikke utgjør en evakuering. Flyttingen hadde vært under vurdering en stund og reflekterer ikke en lettelse av USAs støtte til Ukraina, sa tjenestemennene.

I en uttalelse bemerket utenriksdepartementet nylige rapporter om at Russland planlegger betydelige militære aksjoner mot Ukraina. Det russiske utenriksdepartementet har imidlertid anklaget NATO-land for å eskalere spenninger rundt Ukraina med desinformasjon.

Les |Hvorfor Ukraina betyr noe for Russland

Utenriksdepartementet la til: «Sikkerhetsforholdene, spesielt langs Ukrainas grenser, på den russisk-okkuperte Krim, og i Russland-kontrollerte østlige Ukraina, er uforutsigbare og kan forverres med kort varsel. Demonstrasjoner, som til tider har blitt voldelige, forekommer jevnlig over hele Ukraina, inkludert i Kiev.”

Avdelingens reiseråd, som hadde advart mot å reise til Ukraina på grunn av COVID-19 i tillegg til spenningen rundt Russland, ble søndag endret til å bære en sterkere advarsel.

“Ikke reis til Ukraina på grunn av de økte truslene om russisk militæraksjon og COVID-19. Utvis økt forsiktighet i Ukraina på grunn av kriminalitet og sivil uro. Noen områder har økt risiko,” avdelingen ga råd.

Les også |Forklart: Hva kan USA, dets allierte gjøre for å stoppe Russland fra å potensielt invadere Ukraina?

Reiserådgivningen for Russland ble også endret: “Ikke reis til Russland på grunn av pågående spenning langs grensen til Ukraina, potensialet for trakassering mot amerikanske borgere, ambassadens begrensede mulighet til å hjelpe amerikanske borgere i Russland , COVID-19 og relaterte adgangsbegrensninger, terrorisme, trakassering fra russiske myndigheters sikkerhetstjenestemenn og vilkårlig håndhevelse av lokal lov.”

Utenriksdepartementet vil ikke si hvor mange amerikanere det tror er for øyeblikket i Ukraina. Amerikanske statsborgere er ikke pålagt å registrere seg hos ambassader når de ankommer eller planlegger å oppholde seg i utlandet i lengre perioder.

 

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.