Miljødepartementets trekk: “Rangering av statlige myndigheter for å øke effektiviteten”

0
69

Miljøminister Bhupender Yadav (Fil)

Dager etter å ha møtt varme for å rangere statlige miljøkonsekvensvurderingsmyndigheter (SEIAAs) basert på hastigheten de klarerer forslag og gi miljøgodkjenning for prosjekter, sa miljødepartementet mandag at grepet har som mål å «oppmuntre til effektivitet, åpenhet og ansvarlighet i funksjonen til SEIAA'' uten å utvanne noen regulatoriske sikkerhetstiltak. Den sa også at ingen SEIAA vil bli straffet for å bruke mer tid på å gi tillatelse.

SEIAAene er ansvarlige for å gi tillatelser og miljøgodkjenning for mer enn 90 prosent av infrastruktur-, utviklings- og industriprosjekter i landet, når de først vurderer at disse prosjektene har liten miljøpåvirkning.

Den 17. januar utstedte departementet en ordre om at det vil vurdere SEIAAene på syv forskjellige kriterier, som vil vise effektiviteten deres. Beslutningen ble tatt av departementet etter at et møte ledet av statssekretæren 13. november i fjor tok opp spørsmålet om tiltak iverksatt for å muliggjøre «Ease of Doing Business», spesielt i sammenheng med «rangering av stater basert på tidsbruk iht. klareringer.”

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Redaksjonell |Senterets bevegelse for å rangere stater i takt med grønne klareringer vil utløse usunn konkurranse, utvanne reguleringer

«Departementet har tatt flere initiativ for å effektivisere EC-prosessen (miljøgodkjenning) og redusere den unødige tiden det tar å gi klareringer…. Som et skritt videre har det blitt introdusert ny vurdering av SEIAAs for å oppmuntre effektiviteten, åpenheten og ansvarligheten i funksjonen til SIAAs, sier departementet i en uttalelse.

“Rangeringssystemet er basert på bestemmelsene i EIA (Environment Impact Assessment) Notification 2006 og ulike retningslinjer utstedt av departementet fra tid til annen og designet for å oppmuntre SIAAAene til å øke effektiviteten i beslutningsprosessen strengt i henhold til bestemmelsene i EIA Notification 2006 uten utvanne eventuelle regulatoriske sikkerhetstiltak. Det er relevant å merke seg at EIA-varslingen allerede gir tidslinjer for alle EC-prosesser, heter det.

“Det er imidlertid ingen negativ merking foreslått for ikke å oppfylle kriteriene for rangering,” sa den. I tilfelle mangler i forslag, kan SEIAA ta opp Essential Details Sought (EDS), og perioden som svaret venter på “skal ikke telles for å beregne antall dager tatt av SEIAA, heter det i uttalelsen.

“Derfor har SEIAA full frihet til å gjøre all nødvendig due diligence før de tar beslutninger om prosjektet uten å bekymre seg for tidslinjen,” heter det, og la til at det ikke er snakk om at kvaliteten på EIA-rapporten blir kompromittert pga. rangeringssystem.

I følge rangeringssystemet, hvis en SEIAAs gjennomsnittlige antall dager for å gi miljøgodkjenning er mindre enn 80 dager, vil den få to poeng, i over 105 dager vil den få én karakter. Hvis det er mellom 105 og 120 dager, vil den statlige myndigheten få 0,5 mark, og hvis det tar mer enn 120 dager, vil den ikke få noe merke.

📣 Inderen Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd