MGNREGA-uregelmessigheter: Senteret ber Jharkhand om å sende inn rapport

0
74

Den samtidige revisjonen ble utført i to faser i oktober i fjor i 1118 av statens 4331 panchayats.(Representativt)

DAGER ETTER Indian Express rapporterte om uregelmessigheter funnet i den siste sosiale revisjonen av Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (MGNREGA) i Jharkhand, skrev sentralregjeringen mandag til staten og ba den om å “sikre at tiltak blir iverksatt med full kraft” i alle slike tilfeller.

Dharmvir Jha, direktør, MGNREGA, under Union Rural Development Ministry, skrev til Jharkhand MGNREGA-kommissær Rajeshwari B og ba om en handlingsrapport, inkludert informasjon om FIR registrert i saken og disiplinærtiltak mot tjenestemenn.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Da unionsdepartementet ba staten om å gi detaljene innen 7. februar «uten å svikte», og søkte statens svar på en måte som viste dens “seriøsitet” i å ta strenge tiltak.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

14. januar rapporterte The Indian Express om viktige uregelmessigheter funnet av Social Audit Unit ved Jharkhand Rural Development Department i sin siste MGNREGA samtidige revisjon.

Les også |Rs 935 crore misbrukt i NREGA-ordninger de siste fire årene, viser data fra regjeringen

I følge funnene var mer enn 1,59 lakh arbeidere oppført i postene, men rundt 75 prosent av dem var savnet fra arbeidsplassene. Maskiner ble også brukt til arbeid ment å generere arbeidsplasser til folk, og det ble funnet at mottakere hadde inngått avtaler med entreprenører for å bruke navnene deres på samlingsruller i retur for et kutt fra direkte pengeoverføringer. Entreprenører ble funnet å bruke innleid arbeidskraft i stedet for lokale arbeidssøkere.

I brevet hans skrev Jha, “Vennligst referer til e-post om dette emnet fra GOI med henvisning til nyhetsartikkelen “Savnende arbeidere, tvilsomme roller, lønnsomledning: NREG-revisjon i Jharkhand” publisert i The Indian Express datert 14. januar 2022 samtidig revisjon utført i ulike distrikter i staten. I denne forbindelse har du blitt bedt om å sørge for at tiltak iverksettes i alle slike tilfeller med full kraft for Gram Panchayat.»

Les også |Jobbsvindel rettet mot landsbybeboere fra stammefolk som ble tatt i Jharkhand, åtte holdt

Brevet instruerte tiltak innen tre uker: “…Handlingen som ble tatt mot tjenestemenn inkludert GRS, BDOer, ingeniører/PRI-funksjonærer involvert i feilbehandlingen, hvis noen. Handlingen bør ha informasjon om inngitt FIR, disiplinærsaksbehandling igangsatt og avsluttet, inndrivelse foreslått og foretatt. System på plass for å overvåke tiltak som blir iverksatt på funnene fra de samtidige revisjonene. Systemiske endringer/kontroller introdusert for å stoppe/bekjempe uregelmessigheter.»

 

< br /> Den samtidige revisjonen ble utført i to faser i oktober i fjor i 1118 av statens 4331 panchayats. På de 26 000 reviderte arbeidsstedene fant revisjonsteam bare 40 629 av de 1,59 lakh-arbeiderne hvis navn var på listene som ble sendt inn på nettet.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.