LO kräver att S måste höja kapitalskatterna

0
148

Som ett led i sin rekordsatsning på att kampanja för Socialdemokraterna inför valet ställer LO flera krav på partiet. I sin valplattform skriver fackförbundet att de kräver att man gör om skattesystemet: ”Höj kapitalskatterna och inför en rättviseskatt på årsinkomster över en miljon. Inför ett förvärvsavdrag för vanligt folk.” Facket kräver även ökade offentliga investeringar och andra reformer. – Stopp för privatiseringar, nedskärningar och fri dragningsrätt för kapitalister, sa ordförande Susanna Gideonsson, på en pressträff. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.