Israels statsminister Bennett vil sannsynligvis besøke India når to nasjoner feirer 30 år med diplomatiske bånd: utsending

0
154

Israels statsminister Naftali Bennett (Reuters)

Israels statsminister Naftali Bennett og andre høytstående embetsmenn vil sannsynligvis besøke India i år ettersom de to landene feirer 30 år med diplomatiske forbindelser, Israel' 8217;s ambassadør i India Naor Gilon sa mandag.

I et webinar som ble holdt for den virtuelle lanseringen av en spesiell logo for å sette i gang den årelange feiringen for å minnes anledningen, sa Gilon at han føler seg veldig heldig som er Israels ambassadør i India når “relasjonene er eksepsjonelle. #8221; og “utover vanlig”, et av “partnerskap mellom eldgamle sivilisasjoner”.

For ytterligere å utdype det bilaterale samarbeidet på forskjellige områder, sa Gilon statsminister Naftali Bennett og andre tjenestemenn kommer sannsynligvis til å besøke India når de to landene feirer 30 år med etablering av diplomatiske bånd.
Utenriksminister S Jaishankar hadde sendt en invitasjon til Bennett fra statsminister Narendra Modi under hans besøk i Israel i fjor.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Dette er en viktig anledning til å reflektere over våre gjensidige suksesser, samt en god mulighet til å se fremover og forme de neste 30 årene av våre relasjoner. Jeg er sikker på at vårt nære eksisterende samarbeid på forskjellige felt bare vil fortsette å vokse og blomstre i de kommende årene, understreket Gilon.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Gilon lanserte logoen praktisk talt sammen med sin indiske kollega i Tel Aviv, ambassadør Sanjeev Singla. Logoen inneholder Davidsstjernen og Ashoka-chakraet, de to symbolene som pryder nasjonalflaggene til begge land, og danner tallet 30 som viser 30-årsjubileet for bilaterale forbindelser.

Den israelske utsendingen i sin tale fremhevet bånd som går tusenvis av år tilbake uten spor av antisemittisme i India, i motsetning til i Europa og andre deler av verden. Gilon minnet om besøket til Jaishankar og nevnte Indias rolle i å forme regionen med indiske soldater som deltok i verdenskrigene og begravet i forskjellige deler av Israel.

Les også |Israel planlegger å doble bosettingen i de okkuperte Golanhøydene

Israels første statsminister David Ben-Gurion så India og Israels nasjonale bevegelse som «søsterfrigjøringsbevegelser», sa han, og påpekte den dype respekten den israelske lederen hadde for Mahatma Gandhi, hvis bilde han hadde på veggen til soverommet sitt.

Singla sa i sin adresse at 2022 også markerer fem år med bilateralt strategisk partnerskap som ble etablert under det historiske besøket av statsminister Modi til Israel i 2017.

Året gir derfor en mulighet til ikke bare å se tilbake og ta hensyn til de bilaterale prestasjonene de siste tretti årene, men også de siste fem årene da forholdet ble satt på en “kvalitativt høyere bane”, han sa. Når de to landene feirer denne milepælen, er det også en mulighet til å sette pris på innsatsen til våre ledere, diplomater, tenkere, strateger og alle menneskene som har ledet partnerskapet vårt og fortsetter å pleie dette viktige forholdet, sa Singla.

“Våre to folk er forbundet med sivilisatoriske bånd som går utover handel og økonomiske bånd. Det jødiske folket har trivdes i India i århundrer og faktisk beriket den sammensatte kulturen i India,” sa han.

Les også |Israel-studie: Fjerde vaksine viser begrensede resultater med omicron

Når den internasjonale Holocaust-minnedagen nærmer seg 27. januar, fortalte den indiske utsendingen hvordan Maharaja Jam Sahib fra Nawanagar ikke bare reddet liv til flere jødiske barn, men ga dem husly under andre verdenskrig, men også tok seg av dem så lenge de valgte å være under hans formynderskap.

Singla sa til det indiske jødiske samfunnet i Israel at de “danner den organiske koblingen, en bro” som “fortsetter å vokse med delte tradisjoner, kulturell praksis, gjensidig tillit og vennskap”.

“I de siste fem årene har vårt fokus vært å utnytte våre styrker som to kunnskaper økonomier”, hevdet han, og fremhevet dypere samarbeid innen forskning og utvikling, innovasjon, kunstig intelligens og kvantedatabehandling.

For å lage 30-års-logoen lanserte begge land en konkurranse i fjor for studenter ved fremtredende designhøgskoler i Israel og India.

 


Bidrag ble invitert fra Israel Holon Institute of Technology og Indias National Institute of Design (NIT). NITs Nikhil Kumar Rais design ble enstemmig valgt som minnelogoen for feiringen. Nikhil, som kommer fra Varanasi, er sisteårsstudent ved NIT Ahmedabad og har også studert ved fakultetet for visuell kunst ved Banaras Hindu University (BHU).

“Jeg ønsket at designet mitt skulle være enkelt og dristig som forbinder publikum fra begge landene”, sa Nikhil under webinaret for å lansere logoen.

“Den skal skildre den rike historien til de to landene og også være fremtidsrettet, ” la han til.

Arrangementets moderator, Dr Oshrit Birvadker, sa at den spesielle logoen symboliserer det sterke vennskapet, kjærligheten og beundring som eksisterer mellom folket i Israel og folket i India. “Den skildrer også det voksende strategiske partnerskapet mellom de to sidene,” sa Birvadker.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.