Hanif Abdurraqib, Tom Lin mottar Carnegie litterære priser

0
118

"A Little Devil in America: Notes in Praise of Black Performance" av Hanif Abdurraqib, cover delt av Random House og "The Thousand Crimes of Ming Tsu" av Tom Lin, forsidebilde delt av Little, Brown and Company. (Random House and Little, Brown and Company via AP)

Å motta en litterær pris fra American Library Association er en slags hjemkomst for essayisten-poeten Hanif Abdurraqib.

“Da jeg var ung, behandlet jeg biblioteket som et sted å fordrive tiden, for å gå meg vill i bøker som jeg ellers ikke kunne ha hatt råd til å eie, musikk som jeg ikke hadde råd til å ha,” Abdurraqib, 38, en mottaker av en Andrew Carnegie-medalje for “A Little Devil in America: Notes in Praise of Black Performance,” sa i et nylig intervju.

Søndag tildelte bibliotekforeningen Abdurraqib medaljen for fremragende sakprosa og ga fiksjonspris til 25 år gamle Tom Lin, den yngste Carnegie-vinneren noensinne, for sin debutroman «The Thousand Crimes of Ming Tsu». Hver forfatter mottar $5 000 og vil bli hedret i juni på foreningens årlige konferanse.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png LES OGSÅ |Apeejay Kolkata Literary Festival 2022 holdes i virtuell modus

Abdurraqib er en innfødt Columbus, Ohio som kom tilbake dit for noen år siden, og Biblioteksystemet har vært en tråd hele veien – enten det er et stille sted for fantasien hans, et tilfluktssted i perioder han manglet penger eller en kilde til en favorittbok. Han bor for tiden i nærheten av Martin Luther King-grenen til Columbus Metropolitan Library og er innom ofte.

«Jeg tok en bevisst beslutning om å kutte ned på mengden bøker i hjemmet mitt de siste to årene, noe som betyr at jeg kommer tilbake til gleden ved å få bøker fra biblioteket – å stå på venteliste og få e-posten som min tiden er inne, sier han. «Alt sånt. Det er som å gå tilbake til versjonen av meg selv som så på stedet med en følelse av uendelig undring, noe som er kult.»

Abdurraqib’s andre bøker inkluderer diktsamlingene «The Crown Ain’t Worth Much» og «A Fortune for Your Disaster». I fjor ble han utnevnt til mottaker av en MacArthur Foundation “genial grant.”

Lin har også livlige bibliotekminner, spesielt barneavdelingen i Flushing-avdelingen til Queens Borough Public Library i New York City, «denne vakre trekantede bygningen,” og en favorittstol som var høy nok til at føttene hans så vidt rørte bakken. Nå en doktorgradsstudent i engelsk ved University of California, Davis bruker ofte campusbiblioteket, “går inn med en stabel bøker for å returnere og går ut med en like høy stabel nye bøker å lese.”

I PREMIUM NÅ |Hvordan Gali Churi Waalan fikk navnet sitt og andre historier bak Delhis gatenavn

“Nesten all forskningen min skjer gjennom biblioteket, og det er egentlig ikke en overdrivelse,” sier han. “Siden jeg begynner å jobbe med avhandlingen min, kommer jeg bare til å bruke enda mer tid på biblioteket i måneder og år fremover – og jeg kunne ikke vært mer begeistret for det.”

Carnegie-medaljene ble etablert i 2012, delvis muliggjort av et tilskudd fra Carnegie Corporation i New York. Tidligere vinnere inkluderer James McBride, Jennifer Egan og Doris Kearns Goodwin.

📣 For flere livsstilsnyheter, følg oss på Instagram | Twitter | Facebook og ikke gå glipp av de siste oppdateringene!

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste nyhetene om bøker og litteratur, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.