Google's “Lite” Android-apps kunnen gegevens en batterij besparen

0
76

Sommige van de beste Android-apps zijn ook enkele van de meest opgeblazen. Google heeft een paar van dit soort apps, maar je gebruikt ze waarschijnlijk elke dag. Wist je dat Google afgeslankte versies van veel van zijn apps aanbiedt?

Deze apps zijn eigenlijk ontworpen voor “Android Go” dat is een lichtere versie van het Android-besturingssysteem voor apparaten met een laag vermogen. Om hierin mee te gaan, heeft Google “Go” versies van Gmail, Maps, Files en zelfs Search.

GERELATEERD: Wat is het verschil tussen Android One en Android Go?

< h2 role="heading" aria-level="2">Waarom “Lite” Apps?

Het leuke is dat je geen Android Go-apparaat nodig hebt om de Go-apps te downloaden. Iedereen kan ze downloaden van de Play Store en een lichtere Google-ervaring krijgen. Maar waarom zou je bewust apps willen gebruiken met minder functies dan hun tegenhangers op volledige grootte?

Eerst en vooral zijn de Go-apps kleiner van formaat. De volledige Google Maps-app gebruikt bijvoorbeeld ongeveer 270 MB opslagruimte, terwijl Google Maps Go een magere 17 MB gebruikt. 270 MB lijkt misschien niet veel, maar 17 MB is nauwelijks iets. Je vindt overal hetzelfde verhaal.

Advertentie

Wat als opslagruimte geen grote zorg voor u is? Er zijn ook andere voordelen. Het afgeslankte karakter van Go-apps betekent dat ze minder functies hebben. Dat is makkelijker voor je batterij en je data-abonnement, omdat ze niet altijd zoveel proberen te doen. In sommige gevallen zijn de Go-apps ook sneller, waardoor de app minder snel vastloopt.

Over het algemeen zijn Go-apps gemakkelijker op je telefoon, omdat dat precies is waarvoor ze zijn ontworpen. Als Gmail Go kan werken op een telefoon met minder dan 2 GB RAM, heeft uw Galaxy S21 FE voldoende resources over.

GERELATEERD: Hoe u opslagruimte vrijmaakt op uw Android-telefoon

Het beste van Google's “Go” Apps

Oké, daarom wil je Go-apps misschien eens proberen, maar welke zijn het beste? De beste van Google's Go-apps is misschien 'Gallery Go'. Dit is in wezen de Google Foto's-app zonder zoveel op internet aangesloten functies. Het is een zeer solide galerij-app met een aantal leuke Google-functies.

< /p>

De Google-app is waarschijnlijk een van de meest opgeblazen apps van het bedrijf. Er zit heel veel in gebakken en je mag het meeste niet gebruiken. Voor een eenvoudigere zoekervaring, “Google Go” is perfect. Dezelfde geweldige Google zonder al het gedoe.

Een andere van de grootste apps van Google is Google Maps. Net als bij Google Zoeken, kunnen er veel functies zijn die u niet gebruikt. “Google Maps Go” verwijdert veel van de extra functies en richt zich op het zijn van een geweldige kaart. Het enige dat u verliest, is stapsgewijze navigatie. (Dat vereist een aparte app.)

E-mail is belangrijk voor veel mensen, maar het is misschien geen cruciaal onderdeel van uw leven. “Gmail Go” is een veel eenvoudigere versie van de Gmail-ervaring. Als je niet constant e-mails verzendt en beantwoordt vanaf je telefoon, is dit een geweldig alternatief.

Advertentie

De laatste app die we zullen uitlichten is “Google Assistant Go.” Net als de volledige Google-app zit de volledige Google Assistent-app boordevol functies. U kunt het echter alleen gebruiken voor een paar basisspraakopdrachten. De Go-versie kan dat aan, maar het enige dat je misschien mist, zijn herinneringen.

Er zijn ook een paar andere Go-versies van Google-apps, waaronder “YouTube Go.” U kunt zoeken op “Android Go” of "Android lite" in de Play Store om meer afgeslankte apps van Google en andere bedrijven te vinden die Android Go-apparaten ondersteunen. Het is een leuke manier om je telefoon een beetje sneller te maken.

GERELATEERD: De snelste manier om je camera op Android te openen

LEES VOLGENDE

  • › GORILLA.BAS: Hoe speel je het geheime MS-DOS-spel uit je kindertijd
  • › Meer dynamisch bereik uit uw foto's halen
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Dubbele monitoren instellen in Windows 11
  • › Hoe herken je een frauduleuze website
  • › Een trage iPhone versnellen