Daglig orientering: Inntekten til den fattigste femtedelen falt med 53 % i 2020-21; Statsminister Modi avduker Boses hologram, sier “korrigere feil”

0
74

En titt på toppnyhetene i dag, 24. januar 2022.

Den store historien

Prime Minister Narendra Modi avduket en hologramstatue av Netaji Subhas Chandra Bose ved India Gate på søndag og sa at landet retter opp «feil» som ble gjort etter uavhengigheten da, ifølge ham, ble det forsøkt å slette bidraget fra «flere store personligheter» sammen med nasjonens arv og kultur.

Bare i The Express

< p>For å reflektere den skarpe kontrasten Covids økonomiske innvirkning har hatt på inntektene, har årsinntekten til de fattigste 20 % av indiske husholdninger, som har steget konstant siden 1995, falt 53 % i pandemiåret2020-21 fra nivåene i 2015-16. I den samme femårsperioden så de rikeste 20 % at den årlige husholdningsinntekten deres vokste med 39 %. Undersøkelsen fra en Mumbai-basert tenketank dekket over 2 00 000 husstander og var spredt over 120 byer og 800 landsbyer over 100 distrikter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

I denne utgaven av Idea Exchange snakker historiker og forfatter Ramachandra Guha om den indiske republikken, utdyping av demokratiet, undergraving av offentlige institusjoner, omskrivning av historien og kongressens forlatelse av nasjonale ikoner. , slik at BJP kan tilegne seg dem.

Fra forsiden

To år inn i koronaviruspandemien, erkjenner India nå endelig at sykdommen er i samfunnsoverføringsstadiet. Smitte i samfunnet betyr ganske enkelt at epidemien har blitt så utbredt i en befolkningsgruppe at det blir vanskelig, om ikke umulig, å fastslå hvem som overfører smitten til hvem. Kilden og kjeden av infeksjoner kan ikke lenger fastslås.

Midt i frykt for en forestående Russland-invasjon av Ukraina, bemerker Tysklands marinesjef at Russlands president Vladimir Putin bør gis “respekten han sannsynligvis fortjener” og at Krim aldri ville gå tilbake til Ukraina, har eskalert til en diplomatisk bråk mellom Tyskland og Ukraina, < b>tvinger ham til å trekke seg fra stillingen sin. Russland hadde annektert Krim fra Ukraina i 2014 midt i global kritikk.

Må lese

Et døgn etter at det kom frem at fire personer som frøs i hjel i Canada skal ha forsøkt å krysse grensen ulovlig til USA, landsbyen Dingucha av Kalol tehsil i Gandhinagar-distriktet har blitt sentrum for attraksjon i regionen. Politiet dukket opp i landsbyen på lørdag, og skal ha ringt en mann hvis familiemedlemmer nylig reiste til Canada, og som nå er savnet.

I et nylig intervju sa Aam Aadmi Party (AAP) nasjonal innkaller og Delhi CM Arvind Kejriwal hevdetat en Dalit-velger i Punjab hadde kommet til ham og sa at han ville stemme på AAP. «Jeg spurte ham, hvorfor ikke Charanjit Singh Channi, som hevder å være dalitens messias. Han sa at AAP har forvandlet statlige skoler i Delhi, og at det bare er utdanning som kan forandre livene til folk,» sa han, og appellerte om å stemme for AAP hvis velgerne «vil ha toppmoderne statlige skoler i Punjab som i Delhi. ”

Et døgn etter at den evige flammen ved Amar Jawan Jyoti ble flyttet til National War Memorial, har regjeringen droppet Abide With Me,det dystre høydepunktet av avslutningen av republikkdagens feiringer. Det er alltid det siste stykket som spilles av brassbandene før troppene trekker seg tilbake opp Raisina Hill til tonene av poeten Allama Iqbals Saare jahan se achha.

Budsjett. 2022-23 vil sannsynligvishar en populistisk klang, ispedd en rekke kunngjøringer, som involverer vei-, jernbane- og helseprosjekter, fokusert på en håndfull meningsmåling-bundne stater, sammen med en større grad av fleksibilitet overfor statene i markedslån og investeringsutgifter. Kommer like før forsamlingsvalget i nøkkelstater, vil budsjettet sannsynligvis markere en avvik fra fjorårets reformistiske tema, i stedet for å holde seg til implementeringen av tidligere kunngjøringer – hvorav de fleste henger fyr.  

Og til slutt

I to år hadde det indiske kvinnefotballlaget forberedt seg på sin største turnering så langt: Asian Cup. Etter å ha spilt bare én kamp, ​​måtte de imidlertid trekke seg fra det kontinentale mesterskapet på søndag etter et Covid-19-utbrudd i troppen.

Delhi konfidensielt:Selv om det er nesten sikkert at Harish Rawat vil bestride de kommende valgene fra forsamlingen fra Ramnagar-setet i Nainital-distriktet, var navnet hans ikke på den første kandidatlisten som ble annonsert av kongressen på lørdag. Dette har vakt en del overraskelse i partikretser. Kilder sa at den tidligere sjefsministeren i Uttarakhand kanskje ønsket mer tid til å ordne opp i noen saker i valgkretsen, som hans venn, som ble fiende Ranjeet Rawat, hadde satset krav på.

I den siste episoden av '3 Things'-podcast,Apurva Vishwanath og Asad Rahman snakker med verten Snigdha Sharma om deres eksklusive etterforskning som fant hvordan statsadministrasjonen overdrev sine fullmakter til å vurdere skader, anslå kostnader, reise tiltale og fikse erstatningsansvar, mens mange av de siktede ikke en gang ble hørt.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.