Registreringsprosessen for AILET 2022 begynner: Sjekk pensum, mønster og kvalifikasjonskriterier

0
79

AILET 2022-registrering er åpen på nludelhi.ac.in. Fil.

AILET 2022-meldingen og søknaden er utgitt og siste dato for å søke er 7. april 2022. All India Law Entrance Test (AILET) gjennomføres for opptak til BA LLB (Hons.), LLM og PhD-programmer. For BA LLB (Hons)-programmet må studentene være kvalifisert med et system for videregående skoleeksamen (klasse 12) eller en tilsvarende eksamen med en samlet poengsum på minst 45 prosent (40 prosent i tilfellet SC/ST/personer med nedsatt funksjonsevne). Men for LLM må studentene score 65 prosent i klasse 12.

AILET 2022-registreringsvinduet er nå åpent på nludelhi.ac.in. Kandidatene må først opprette en pålogging ved å skrive inn grunnleggende informasjon som navn, e-post-ID, mobilnummer osv. Etter å ha gjort det, vil kandidatene kunne få tilgang til skjemaet og fylle inn personlige, pedagogiske og andre detaljer. Kandidater må også laste opp bilder i skjemaet og betale søknadsavgiften.

Les |'3 idioter' berømmelsesskole venter på CBSE-tilknytning etter over to tiår siden starten

Kandidater som tar sikte på å stille opp til eksamen må kjenne til eksamensmønsteret. I henhold til AILET 2022 eksamensmønster for fjoråret, er det en offline-eksamen, som omfatter 150 spørsmål, som alle er MCQ-type. Varigheten av eksamen er 1 time og 30 minutter. Det er totalt 5 seksjoner, nemlig engelsk generell kunnskap, juridisk egnethet, resonnement og elementær matematikk. Elementær matematikk-delen har 10 poeng, mens de andre delene har 35 poeng hver.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Den består av 150 flervalgsspørsmål (MCQ) for 150 merker, som må gjennomføres på 1 time og 30 minutter. De 150 MCQ-ene vil dekke et bredt spekter av juridiske emner, inkludert strafferett, konstitusjonell lov, kontraktsrett, rettsvitenskap, erstatningsrett og internasjonal lov, blant andre. Det forventes at mønsteret i år vil forbli det samme.

AILET 2022-pensum består av emner fra engelsk, generell kunnskap, inkludert aktuelle saker, generell vitenskap, historie, geografi, økonomi, samfunnskunnskap, juridisk egnethet, resonnement og elementær matematikk. For LLM-kurset må studentene gå gjennom emner som strafferett, konstitusjonell rett, kontraktsrett, rettsvitenskap, erstatningsrett og internasjonal rett.

Les også |IGNOU starter opptaksprosessen for online MBA-program: Slik gjør du det å søke

For å akselerere forberedelsene til AILET 2022, kan kandidater henvise til disse bøkene: General Knowledge 2021 av Manohar Pandey, Legal Awareness and Logical Reasoning, Wren & Martin High School engelsk grammatikk og komposisjonsbok, kvantitativ evne til konkurransedyktige eksamener osv.

For LLM er anbefalte AILET 2022-bøker som Aarti & selskapets LLM-opptaksprøve 2020 av Cyrus Pooniwala, The Ultimate Guide to the LLB-opptaksprøve, Guide to L.L.M-opptaksprøver av S.K. Raghuvanshi, New Era lovpublikasjoner, etc.

National Law University, Delhi gjennomfører All India Law Entrance Test (AILET) 2022 for opptak til BA LLB (Hons), LLM og PhD-kurs. Språket til spørreoppgaven er engelsk. Det er ingen høyeste og minste aldersgrense for å delta i AILET 2022-eksamenen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd