MTG säljer esportbolaget ESL för nio miljarder

0
80

MTG säljer esportoperatören ESL Gaming till Savvy Gaming Group, bekräftar bolaget i ett pressmeddelande. Prislappen för vad som beskrivs som världens största oberoende esportbolag ligger på drygt 1 miljard dollar, motsvarande 9,7 miljarder kronor. MTG:s ägarandel på 91,46 procent av ESL Gaming motsvarar 960 miljoner dollar, motsvarande 8,9 miljarder kronor, kassa- och skuldfri basis. SGG förvärvar även Faceit för att slå ihop det med ESL Gaming för att skapa en ny global ledare inom competitive gaming kallad ESL Faceit Group, skriver MTG. Köparen SGG ägs till 100 procent av den statliga saudiska investeringsfonden PIF. MTG kommer framöver att fokusera på att accelerera tillväxten i en renodlad gamingverksamhet, skriver bolaget. Affären avslöjades tidigare under kvällen av tyska Handelsblatt.