Jobbkris i Indien: ”Värre än vi någonsin har sett förut”

0
80

Indien står inför en jobbkris, skriver Reuters. Färre arbeten än normalt skapas, vilket blir ett problem när tolv miljoner människor kommer ut i arbetslivet varje år. Ekonomin har saktat in och arbetslösheten hade i december stigit till nära åtta procent. – Det här är mycket högre än vad vi någonsin har sett i Indien, åtminstone under de senaste tre decennierna, inkluderat den stora ekonomiska krisen 1991, säger ekonomen Kaushik Basu. Verkligheten är dessutom värre än arbetslöshetssiffran antyder, skrev BBC tidigare i januari. Siffran är inte heltäckande eftersom den bara fångar upp en del av samhället. Dessutom minskar antalet personer som aktivt söker efter jobb och knappt något land i världen har färre andel kvinnor i arbetslivet.