Hoe u uw 'Wordle'-score kunt delen (zonder spoilers)

0
103
Tada Images/Shutterstock.com< /figure>

Het is een paar weken geleden dat het woordraadspel Wordle enorm populair werd, maar het is nog steeds net zo leuk om het spel te spelen om uw resultaten op Twitter of Facebook te delen. Als je je score deelt, wil je er echter zeker van zijn dat je dit doet zonder het winnende woord te verpesten. Hier is hoe.

Maar voordat u uw dagelijkse resultaten deelt, moet u ervoor zorgen dat uw score er zo goed mogelijk uitziet, wat u kunt garanderen door het beste Wordle-startwoord te gebruiken. Op die manier kun je de kans vergroten dat je het antwoord vindt bij je tweede of derde poging, in plaats van bij je vijfde of zesde poging! En natuurlijk, als je het spel nog niet hebt geprobeerd, kunnen we je laten zien hoe je Wordle speelt.

Inhoudsopgave

Hoe u uw Wordle-score deelt
Wat betekenen de Word-scorenummers?
Tips voor het delen van uw score zonder ook spoilers te delen

Hoe Deel uw woordscore

Als je eenmaal de puzzel van de dag hebt overwonnen, wil je opscheppen over hoe geweldig je Wordle-score is voor je vrienden op sociale media. Gelukkig is het delen van je resultaten geen moeilijk proces! Nadat je het juiste woord hebt geraden, verschijnt er een pop-upvenster met je spelstatistieken en een groene Share-knop.

Als je de game op een computer of tablet speelt, kun je door op de Share-knop te klikken je gameresultaten naar het klembord van je apparaat kopiëren. Van daaruit kun je naar Facebook of Twitter gaan (of je e-mail of blog of waar dan ook) en je resultaten daar plakken. Als je op je smartphone speelt, zal datzelfde venster verschijnen en je opties voor delen tonen. Van daaruit kun je beslissen of je je statistieken wilt delen op je socials, in je groepschat of via een andere app.

Josh Hendrickson

En maak je geen zorgen als je het pop-upvenster met scorestatistieken al hebt gesloten of de webpagina hebt gesloten. Ga gewoon opnieuw naar de website, tik op het grafieksymbool bovenaan de pagina (zie de schermafbeelding hierboven) en u zult daar uw resultateninformatie vinden. Je moet nog steeds handmatig elke app of website openen waarop je de resultaten wilt delen, maar dat is slechts een extra stap. Makkelijk!

Wat betekenen de woordscores?

Als je onlangs op Twitter bent geweest, ben je ;heb je vrienden waarschijnlijk verwarrende berichten zoals deze zien delen, met groene, gele en grijze vierkanten, een driecijferig nummer en een breuk. Wat betekenen die getallen?

Dit zijn de resultaten van de Wordle-score! Het driecijferige getal is het getal van de puzzel en de breuk is het aantal keer raden dat die persoon nodig had om te winnen. We kunnen bijvoorbeeld zien dat Josh vier van de zes beschikbare gissingen nodig had om het woord van die dag te achterhalen.

De kleurrijke vakken laten zien hoe nauwkeurig de woorden en gissingen waren. Groen betekent dat je zowel die letter als de locatie in het woord correct hebt. Geel betekent dat de letter correct is, maar niet op de juiste plek. Grijs betekent dat de letter niet in het woord voorkomt (en de locatie is niet relevant). Zodra ze allemaal groen oplichten, win je. Nu kun je de scores van alle anderen bekijken en zien hoe ze het deden!

Tips voor het delen van je score zonder ook spoilers te delen

Het is gemakkelijk om in het heetst van de strijd meegesleept te worden, Twitter te openen en een Tweet te sturen die zegt: “Ik heb het goed gedaan in drie pogingen vandaag! Man, “proxy” was een zware.” Er zijn al genoeg mensen en zelfs bots die elke puzzel proberen te bederven voordat iedereen de kans krijgt om het op te lossen, dus let op wanneer je je resultaten deelt.

De beste manier om spoilers van Wordle te vermijden, is door je resultaten rechtstreeks vanaf de site van de game te delen. Het bevat nooit het antwoord van die dag en het bevat die schattige kleurrijke grafiek, die je voortgang voor die specifieke puzzel laat zien.

Hopelijk maakt dit het delen van de scores een beetje makkelijker voor je en helpt het ervoor te zorgen dat er geen spoilers per ongeluk worden gedeeld. Kun je niet wachten tot de puzzel van morgen opengaat? Bekijk deze creatieve en opwindende Wordle-alternatieven. Je kunt het ook gemakkelijker maken om elke dag toegang te krijgen tot de puzzel door deze toe te voegen aan het startscherm van je apparaat. Veel succes!