Hoe “Super Duper Secure Mode” in Microsoft Edge in te schakelen

0
82

Ondanks de ietwat irritante tactieken van Microsoft om Edge te pushen, is het een solide webbrowser. Een functie die het onderscheidt van Google Chrome is “Super Duper Secure Mode.” We leggen uit wat dit is en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is de Super Duper Secure Mode?

Eerst en vooral, “Super Duper Secure Mode” is niet de officiële naam van deze functie. Het wordt nog getest en zal uiteindelijk worden hernoemd. Dat was echter de naam van de feature-vlag en lijkt een interne codenaam te zijn die Microsoft-technici nog steeds gebruiken, dus zo gaan we het ook noemen.

Wat doet het het eigenlijk wel? Het beveiligingsteam van Microsoft ontdekte dat de V8 JavaScript-engine de boosdoener is voor veel beveiligingsproblemen. De JavaScript-engine gebruikt 'Just-In-Time Compilation'. (JIT) om JavaScript-code op webpagina's te versnellen, maar het opent enkele kwetsbaarheden in de browser.

JIT bestaat om het browsen te versnellen, maar Microsoft zegt dat het uitschakelen ervan niet altijd negatieve effecten heeft op de prestaties. Super Duper Secure Mode maakt ook Control-flow Enforcement Technology (CET) mogelijk, een op hardware gebaseerde Intel-tool voor het voorkomen van exploits die de browser verder vergrendelt.

GERELATEERD: Microsoft , Je maakt het moeilijk om Edge aan te bevelen

De Super Duper Secure Mode inschakelen

Het inschakelen van de Super Super Secure-modus is heel eenvoudig. Open eerst Microsoft Edge in Windows, Mac of Linux, klik op het menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens "Instellingen"

Advertentie

Ga nu naar de “Privacy, zoeken en services” gedeelte van de pagina Instellingen.

Scroll naar beneden naar “Verbeter uw beveiliging op het web” en zet de schakelaar aan. In oudere versies van Edge heet de sectie “Beveiligingsbeperkingen inschakelen voor een veiligere browserervaring.”

U kunt kiezen tussen “Gebalanceerd” en “Strikt” modi. De gebalanceerde modus is alleen van invloed op websites die u niet vaak bezoekt. Dus als er een prestatiehit is, staat deze niet op uw veelgebruikte websites. De strikte modus is van toepassing op alle websites, wat betekent dat er meer kans is om enige vertraging en wankelheid op te merken.

Ten slotte kunt u klikken op “Uitzonderingen” en voeg alle websites toe waarvan u niet wilt dat de Super Duper Secure Mode interfereert.

Dat is alles. Zoals eerder vermeld, werkt Microsoft nog steeds aan deze functie, dus het kan in de loop van de tijd een beetje veranderen. Het is een leuke, eenvoudige manier om uw surfervaring op het web net iets veiliger te maken.

LEES VOLGENDE

  • › Meer dynamisch bereik uit uw foto's halen
  • › GORILLA.BAS: Hoe speel je het geheime MS-DOS-spel uit je kindertijd
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Hoe herken je een frauduleuze website