Den tyske marinesjefen slutter på grunn av uttalelser om Ukraina

0
78

Sjef for den tyske marinens viseadmiral Kay-Achim Schonbach taler ved Manohar Parrikar Institute for Defense Studies and Analyses on 21. januar 2022 | Twitter/@IDSAIndia

Tysklands marinesjef har gått av på grunn av uttalelser han kom med om Russland og Krim på et arrangement i Delhi forrige uke som har eskalert til en diplomatisk krangel mellom Tyskland og Ukraina.

Snakker ved Manohar Parrikar Institute for Defense Studies og Analyser (MPIDSA) fredag ​​sa viseadmiral Kay-Achim Schönbach at Russlands president Vladimir Putin burde gis den “respekten han sannsynligvis fortjener” og at Krim aldri ville gå tilbake til Ukraina.

Hans kommentarer som så ut til å være sympatiske for Putin, kommer midt i frykt for en forestående russisk invasjon av Ukraina, ettersom Russland angivelig har samlet over 100 000 soldater på sin vestlige grense til Ukraina. Russland hadde annektert Krim fra Ukraina i 2014 midt i global kritikk.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer forklart |Hva kan USA og dets allierte gjøre for å stoppe Russland fra å potensielt invadere Ukraina?

Krim-halvøya, sa Schönbach under arrangementet, “er borte. Det kommer aldri tilbake. Dette er et faktum.”

“Er Russland virkelig interessert i en liten bitteliten stripe av Ukrainsk jord å integrere seg i landet sitt? Nei, dette er tull. Putin legger sannsynligvis press fordi han kan gjøre det og han vet… han splittet oss, han splittet EU. Det han virkelig ønsker er respekt. Og ved Gud, å gi noen respekt er rimelig, ja til og med gratis. . . det er lett å gi ham den respekten han virkelig krever – og sannsynligvis også fortjener,” hadde han sagt.

Med henvisning til Russland fortsatte Schönbach med å si: “Jeg tror å ha dette store landet, selv om det ikke er et demokrati, på vår side» er viktig da det sannsynligvis vil holde «Russland unna Kina». Han kritiserte imidlertid Russland for dets handlinger i Tsjetsjenia.

Da Ukraina protesterte mot kommentarene, ga Schönbach sin oppsigelse sent på lørdag. I følge en Reuters-rapport sa han i en uttalelse, “Jeg har bedt forsvarsminister Christine Lambrecht om å frita meg fra mine plikter med umiddelbar virkning… Ministeren har godtatt forespørselen min.”

Schönbachs kommentarer kommer midt i økende uro i Kiev over Berlins posisjon overfor Russland, med Ukraina som kritiserer Tyskland for å blokkere tilførselen av våpen til landet gjennom Nato. Ukraina har også vært kritiske til Tysklands støtte til Nord Stream 2-rørledningen, som vil bringe russisk gass direkte til landet, utenom Ukraina.

Express Research |Hvorfor Ukraina betyr noe for Russland

Lørdag sa Ukraina Tysklands handlinger og ord vil “undergrave” samholdet mot Russland og “oppmuntre” Putin, og tilkalte den tyske ambassadøren Anka Feldhusen for å understreke “den kategoriske uakseptabiliteten” av Schönbach’s kommentarer.

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba tvitret lørdag: «Nylige uttalelser fra Tyskland om umuligheten av å overføre forsvarsvåpen til Ukraina, spesielt på grunn av tillatelse til tredjeparter, nytteløsheten ved å returnere Krim, nøling med å koble Russland fra SWIFT, samsvarer ikke med nivået på våre relasjoner og den nåværende sikkerhetssituasjonen.» SWIFT-systemet er et globalt nettverk som brukes til internasjonale betalinger, og Vesten har vurdert å avskjære Russland fra det.

Kuleba takket imidlertid Tyskland for støtten de siste syv årene, og sa: «Ukraina er takknemlig overfor Tyskland for støtten siden 2014, så vel som for dens diplomatiske innsats for å løse den russisk-ukrainske væpnede konflikten. Men Tysklands nåværende uttalelser er skuffende og strider mot denne støtten og innsatsen.»

På arrangementet snakket Schönbach også om Indias «viktige rolle i regional sikkerhet og stabilitet” og Kina som et “ikke så fint land”.

Han kalte Beijing en “viktig partner” i visse aspekter og en “strategisk konkurrent” for India, og la til at oppførselen imidlertid “har lagt press på den internasjonale orden”.

“Alle indo-stillehavskonsepter refererer til den regelbaserte internasjonale ordenen. Fra mitt ydmyke perspektiv ser de imidlertid ut til å være forskjellige fra sine mål, forskjellige i betydningen de tillegger ulike politikkfelt, forskjellige i relevansen de ser for multilaterale tilnærminger, og fremfor alt er de forskjellige i spørsmålet om og hvordan de skal innlemme den hvite elefanten, som er Kina — en regional makt og en fremvoksende verdensmakt som i noen tilfeller utfordrer reglene i den internasjonale orden… prøver å designe den fremtidige globale orden i henhold til sine egne synspunkter,» sa Schönbach.

Han kalte India “en veldig viktig strategisk partner” i regionen, og sa: “Vi har besluttet å fortsette samarbeidet med India for å støtte sikkerheten og stabiliteten i regionen… Uten India skjer ingenting her.”

Om Pakistan sa han at han var “vel klar over” at “når Tyskland til og med gir teknologi til Pakistan, går det en etter en gjennom Pakistan i retning India. ”

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.