Daglig orientering: Menneskene som betalte for skade på eiendom i anti-CAA-protester i UP; EC utvider roadshow-forbudet

0
91

En titt på toppnyhetene i dag, 23. januar 2021

God morgen, 

Express Investigation 

I del 2 av The Indian Express-undersøkelseninn i skadekostnadene som ble dekket fra tiltalte i anti-CAA-opprøret i Uttar Pradesh, sporet vi opp 15 av de 21 familiene som ble pålagt å betale likt for Rs 2,83 lakh i erstatning. Ingen er klar over hvordan tallet på 2,83 lakh og deres andel på 13 476 Rs ble oppnådd. Blant dem er en rickshawtrekker, en tongasjåfør, en fruktselger, en kyllingselger, en melkemann og en tenåring som har sluttet på skolen. Så er det åtte dagslønnsarbeidere som tjener rundt 200-250 Rs per dag – hvis de får arbeid. Den yngste er 18, den eldste 70.

Bare i Express

Tidligere unionsministerr P Chidambaram skriver: “Budsjettet (2022-23) er noen dager unna. Det ville være en tragedie hvis regjeringen trodde den er teflonbelagt og ikke trenger å endre kurs. Trusselen om å betale en politisk pris er det eneste avskrekkende middelet for en omsorgsløs regjering.”

Fra forsiden

https://images.indianexpress. com/2020/08/1×1.png

Forbudet mot fysiske samlinger og roadshows for forsamlingsvalg i fem stater neste måned ble forlenget til 31. januar, men partiene ville få lov til å holde fysiske offentlige møter med kandidater b>fra 28. januar for fase 1 av valget, og fra 1. februar for fase 2, sa valgkommisjonen etter å ha konsultert helsemyndighetene. Kommisjonen økte også grensen for antall personer som kan gå for dør-til-dør-kampanje fra fem til 10 personer (unntatt sikkerhetspersonell).

Familien på fire indianere, inkludert et spedbarn, som frøs i hjel i Canada mens de angivelig forsøkte å krysse ulovlig til USA, har fått vite at de er fra en landsby i Kalol tehsil i Gandhinagar-distriktet i Gujarat. Det ble sagt at de var en del av en gruppe og hadde reist til Canada sammen med andre fra landsbyen deres – ytterligere syv personer har blitt arrestert av amerikanske myndigheter.

Public Safety Act (PSA)-dossier mot  29-år. – Den gamle journalisten Sajad Gul, sett av The Indian Express, uttaler at han kan bli innvilget kausjon av en domstol og uttalte at han rapporterte mindre om velferden til Union Territory og, som er velutdannet, kunne bruke sosiale medier til å provosere folkmot regjeringen. Han ble arrestert 6. januar av J&K-politiet etter klager på en video han la ut på sosiale medier som viser familien til en drept militant som fremmer et slagord mot India. Han ble innvilget kausjon, men ble reservert under PSA dagen etter.

Må lese

Mens skoler over hele landet har slitt med å holde åpent i mer enn en noen dager i strekk har en grunnskolelærer i Satara-distriktet klart å holde uavbrutt personlig undervisning— under et tre, på verandaen, på huk i gården — for å sikre at hans 38 elever holdt tritt med timene. Balaji Jadhav bestemte seg for at fysiske timer var et must da han la merke til at elevene hans, som for det meste kom fra nomadiske familier, kom etter.

Politisk satire var lett for ham, det samme gjorde suksess og politikk. Nå er Bhagwant Singh Mann klar for det største showet i sitt liv, med ham i hovedrollen som sjefsministerens ansikt til en hovedkandidat i Punjab. Kan 48-åringen være den vanlige mannen som AAP trenger?

Nesten 400 km nord for Mumbai, ved landsbyen Malgaon i Shahade taluka i Nandurbar, midt i mørket av skumringen og en belastningsnedgang, har helsepersonell tatt seg vei gjennom det stammedominerte distriktet sene kvelder for å vaksinere landsbyboerne her. Nandurbar rangerer lavest i vaksinasjonstall i Maharashtra, og den sene timen og mørket bidrar bare til oppoverbakkekampen tjenestemenn står overfor for å overbevise landsbyboere om at det er bra for dem å få skuddet.

Punjabs statsminister Rana Gurjit Singh, en av statens rikeste parlamentsmedlemmer, er ikke en mann som tar nei som svar. Han bryr seg ikke så mye om fine ting, han har kampanjet for sønnen sin Rana Inder Pratap Singh, som kjemper som uavhengig fra Sultanpur Lodhi i Kapurthala etter at kongressen nektet å gi ham billetten i stedet for dens to. -tid MLA. Han insisterer på at det ikke er et opprør, for når han vinner, ville sønnen hans støtte kongressen.

Og til slutt 

Pandit Birju Maharaj, som gikk bort i forrige uke, ga kunsten en meditativ egenskap. Han huskes som guruen som lærte elevene viktigheten av stillhet. Først, en titt på hvordan han spilte nayak og nayika like lett.

Til i morgen, 

< strong>Leela Prasad G og Rahel Philipose

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste direktenyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.