Strateger tror industribolag visar styrka i rapporterna

0
91

Sandviks rapport tyder på att industrin har medvind, säger Swedbanks aktiestrateg Robert Oldstrand till DI inför veckans rapporter. Men trots god efterfrågan kanske bolagen inte kan ta ut högre priser i det här kvartalet. Däremot tror Oldstrand att H&M kan överraska på uppsidan och återinföra utdelning. Även Dometic får tummen upp. Danske Banks aktiestrateg Molly Guggenheim spår ett starkt kvartal för försäljning och orderingång. Hon tror att Atlas Copco levererar, men tipsar också om att bolag som Medicover, Autoliv och Embracer är bra att ha i portföljen inför rapporterna, skriver DI. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.