Hoe u uw iPhone kunt benchmarken (en waarom u dat misschien wilt)

0
105
Bhubeth Bhajanavorakul/Shutterstock.com< /figuur>

Je kunt weinig doen om de prestaties van een iPhone te verbeteren, een apparaat dat nooit is ontworpen om te worden geüpgraded of dat ermee is geknoeid. Dat gezegd hebbende, zijn er nog steeds een paar redenen waarom u een benchmark zou willen uitvoeren.

Waarom zou u uw iPhone benchmarken?

Synthetische benchmarks plaatsen uw apparaat onder een gemakkelijk te herhalen belasting en geven u daarna een score. In tegenstelling tot gebruik in de echte wereld, voeren benchmarkingtools elke keer exact dezelfde tests uit, zodat u eventuele wijzigingen kunt controleren zonder rekening te hoeven houden met andere variabelen.

GERELATEERDPC-benchmarks: hoe ze werken en waar u op moet letten

Benchmarking is traditioneel voorbehouden aan pc-enthousiastelingen die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om de prestaties te testen en te verbeteren. Dit is handig bij het testen van toegepaste overklokken, maar kan ook worden gebruikt om kleinere aanpassingen te meten, zoals de luchtstroom in de behuizing of het aanbrengen van koelpasta.

Deze benchmarks testen alles, van onbewerkte prestaties tot drempels voor thermische beperking. U kunt ze gebruiken om knelpunten in systemen te vinden die de prestaties kunstmatig kunnen belemmeren, waardoor u een idee krijgt van waar u uw geld aan een toekomstige upgrade uitgeeft.

Smartphones zijn op die manier niet zoals computers. Er is heel weinig dat je aan een iPhone kunt doen om je benchmarkscores te verbeteren, behalve misschien de batterij vervangen of hem uit de hoes halen om de thermiek te verbeteren.

Advertentie

Benchmarks hebben slechts een paar use-cases als het gaat om smartphones. De eerste is om de prestaties te controleren om te zien of het apparaat werkt zoals je zou verwachten. Als u prestatieproblemen ondervindt, kunt u benchmarks gebruiken om te zien of dit probleem wordt weerspiegeld in de cijfers. U kunt vervolgens proberen uw trage iPhone verder te diagnosticeren en hopelijk het probleem oplossen.

Apple

En dan zijn er minder belangrijke use-cases zoals nieuwsgierigheid en opscheppen. Als je je apparaat hebt geüpgraded, ben je misschien geïnteresseerd in het uitvoeren van een benchmark op je oude en nieuwe modellen, alleen om het prestatieverschil gekwantificeerd in getalvorm te zien. U kunt ook benchmarktools gebruiken om de prestaties van uw apparaat te vergelijken met die van andere apparaten.

Houd er rekening mee dat cijfers niet altijd de prestaties in de praktijk weerspiegelen, vooral in het ecosysteem van Apple waar software nauw verbonden is met hardwareontwerp.

GERELATEERD:

strong> Hoe maak je een trage iPhone sneller

Benchmarking-tools die je kunt gebruiken

Er zijn een veel benchmarkingtools die zijn ontworpen om verschillende aspecten van systeemprestaties te testen, maar uiteindelijk meten ze allemaal dezelfde dingen.

Geekbench is een van de meest populaire benchmarkingtools op de markt, ongeacht het platform. Je kunt Geekbench 5 gratis downloaden van de App Store en tests uitvoeren die je CPU en GPU op de proef stellen. Je kunt dan een kijkje nemen in de Geekbench Browser om te zien hoe je apparaat het doet.

AnTuTu is een andere populaire benchmarktool en wordt vaak gebruikt om de prestaties van smartphones te meten, vooral op Android. 3DMark is een andere grote naam in de benchmarkingwereld die zich voornamelijk richt op games en GPU-prestaties. Je kunt 3DMark Wild Life downloaden om de nieuwste apparaten te testen en 3D Mark Sling Shot voor oudere modellen.

Advertentie

U kunt Safari ook benchmarken door benchmarks uit te voeren, zoals snelheidsmeter (voor het testen van de reactiesnelheid van web-apps), JetStream (voor het testen van WebAssembly-prestaties) en MotionMark (voor het testen van de mogelijkheid tot bewegende grafische animatie). Dit is niet alleen afhankelijk van de onderliggende hardware in uw apparaat, maar ook van de huidige staat van Safari.

Langzame iPhone? Uw batterij kan de schuldige zijn

Als uw apparaat traag is, kunt u proberen het opnieuw op te starten voor een snelle oplossing, maar als u aanhoudende prestatieproblemen heeft, moet u de batterijstatus van uw iPhone controleren. Als uw batterij in een slechte staat verkeert, kan deze mogelijk geen hoog prestatieniveau volhouden en zal de iPhone zichzelf vertragen om de levensduur van de batterij te verlengen.

Het vervangen van de batterij in uw iPhone zou dit moeten oplossen probleem (en als dat niet het geval is, zijn er andere dingen die u kunt proberen).

LEES VOLGENDE

  • › Meer dynamisch bereik uit uw foto's halen
  • › Hoe herken je een frauduleuze website
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Een trage iPhone versnellen