Etterforskningen fortsetter av døden til fire indianere nær grensen mellom USA og Canada

0
71

En familie på fire indiske statsborgere, inkludert et spedbarn, frøs i hjel langs grensen mellom USA og Canada i det myndighetene mener var et mislykket kryssingsforsøk under en iskald snøstorm. (Representasjonsbilde via AP)

Det pågår undersøkelser av dødsfallet til en familie på fire indiske statsborgere, inkludert et spedbarn, langs grensen mellom USA og Canada og inn i en større menneskesmuglingsoperasjon, ettersom syv andre indianere, antatt å være fra Gujarat og ulovlig til stede i USA, har blitt arrestert.

En kriminell klage har torsdag blitt anlagt i US District Court for District of Minnesota mot den 47 år gamle amerikanske statsborgeren Steve Shand, som er siktet for menneskesmugling.

Shand, en “mistenkt smugler av udokumenterte utenlandske statsborgere”, ble arrestert nær grensen mellom USA og Canada 19. januar for å ha transportert to indiske statsborgere, som var ulovlig til stede i USA. De to indiske statsborgerne har blitt identifisert som ‘SP’ og ‘YP’ i klagen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Klagen sa at fem indiske statsborgere “ulovlig til stede i USA også ble identifisert og arrestert” rundt tidspunktet for Shands arrestasjon.

“Alle utenlandske statsborgere snakket Gujarati, et språk som snakkes i Gujarat i det vestlige India. De fleste hadde begrensede eller ingen engelskspråklige evner,” klagen sa, og la til at “det er betydelige Gujarati-befolkninger utenfor India, inkludert i Canada og USA.”

Mens Shand og de to passasjerene ble fraktet til Pembina grensepatruljestasjon i Nord-Dakota, møtte politiet ytterligere fem indiske statsborgere omtrent en kvart mil sør for den kanadiske grensen som gikk i retning av der Shand ble arrestert. De så ut til å være på vei til et ubemannet gassanlegg i St. Vincent, Minnesota.

Familien til fire indiske statsborgere, inkludert et spedbarn, frøs i hjel langs grensen mellom USA og Canada i det myndighetene mener var et mislykket kryssingsforsøk under en iskald snøstorm.

Assisterende kommissær Jane MacLatchy, øverstkommanderende for Manitoba RCMP sa på en pressekonferanse at RCMP-offiserer oppdaget likene til tre individer – en voksen mann, voksen kvinne og et spedbarn – på den kanadiske siden av grensen.

I frykt for at det kan være flere ofre, fortsatte betjentene søket og fant liket av en annen mann – som på dette tidspunktet antas å være en tenåring.

De fem indiske statsborgerne fortalte myndighetene at de hadde gått over grensen i forventning om å bli plukket opp av noen.

De sa at de hadde gått rundt i over 11 timer. Et av gruppemedlemmene bar en ryggsekk som ikke tilhørte ham. Han fortalte myndighetene at han bar ryggsekken til en familie på fire indiske statsborgere som tidligere hadde gått med gruppen hans, men som hadde skilt seg i løpet av natten.

Sekken inneholdt barneklær, en bleie, leker og noen barnemedisiner.

I følge rettsdokumenter mottok USBP senere på dagen den 19. januar en rapport fra Royal Canadian Mounted Police om at fire kropper ble funnet frosset rett innenfor den kanadiske siden av den internasjonale grensen. De døde kroppene ble foreløpig identifisert som familien på fire som ble separert.

Kriminalklagen mot Shand sa at etterforskningen av dødsfallet til de fire personene i Canada pågår sammen med en etterforskning inn i en større menneskesmugling som Shand er mistenkt for å være en del av.”

Klagen la også til at en av de indiske statsborgerne som ble pågrepet ga begrenset informasjon til grensepatruljen.

“Han rapporterte at han betalte en betydelig sum penger for å komme inn i Canada fra India under falskt innhentet studentvisum. Han hadde ikke til hensikt å studere i Canada, men heller å reise ulovlig inn i USA. Han hadde krysset grensen til USA til fots og hadde forventet å bli plukket opp av en person som ville kjøre ham til onkelens bolig i Chicago,” sto det.

MacLatchy sa at alle som tenker på å krysse grensen i Manitoba, enten på vei sørover eller nordover, ikke bør gjøre det.

“Ikke hør på noen som forteller deg at de kan få deg trygt til reisemålet ditt. Det kan de ikke. Selv med de riktige klærne er det ikke en reise som er mulig. I morges var det -41 grader Celsius i Emerson-området tatt i betraktning. Ved denne temperaturen vil huden din fryse i løpet av minutter. Jeg forstår at det kan være et stort behov for å komme seg til et annet land, men dette er ikke måten. Du vil risikere livet ditt og livene til menneskene du bryr deg om,” sa betjenten.

“Jeg er trist over tap av liv og det faktum at et lite barn døde gjør det enda vanskeligere. Våre hjerter går ut til familiene og de kjære,” sa Grand Forks Sector Chief Patrol Agent Anthony S Good.

“Alle som tenker på å krysse grensen ulovlig under disse forræderske forholdene bør ikke gjøre det. Smuglere bryr seg kun om pengene de skal tjene og har ingen hensyn til tapte liv,” Bra sagt.

Indias reaksjon

Utenriksminister S Jaishankar uttrykte fredag ​​et sjokk over dødsfallet til familien til fire indiske statsborgere.

“Sjokkert over rapporten om at 4 indiske statsborgere, inkludert et spedbarn , har mistet livet ved grensen mellom Canada og USA. Har bedt våre ambassadører i USA og Canada om å reagere raskt på situasjonen,” Jaishankar twitret.

Jaishankar snakket med Indias ambassadør i USA Taranjit Singh Sandhu og Indias høykommissær i Canada Ajay Bisaria.
Ambassadør Sandhu sa at det var en uheldig og tragisk hendelse.

< /p>

“Vi er i kontakt med amerikanske myndigheter om deres pågående etterforskning. Et konsulært team fra @IndiainChicago reiser i dag til Minnesota for å koordinere og yte nødvendig assistanse,” tvitret han.

India’s høykommissær i Canada Bisaria sa at det var en alvorlig tragedie.

“Et indisk konsulært team reiser i dag fra @IndiainToronto til Manitoba for å koordinere og hjelpe,” tvitret han. “Vi vil samarbeide med kanadiske myndigheter for å undersøke disse urovekkende hendelsene,” skrev han.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.