Veteran Express-journalist Dinkar Raikar går bort

0
81

Dinkar Raikar. Kreditt: Loksatta

Seniorjournalist Dinkar Raikar som hadde en lang tilknytning til Indian Express-gruppen og senere Lokmat-gruppen døde fredag ​​morgen. Han var 79.

Raikar, som hadde vært syk i noen dager, gjennomgikk behandling på Nanavati Hospital for dengue og Covid. Han var kommet seg etter dengue. Torsdag kveld returnerte også RT-PCR-testen hans negativ. Han fikk imidlertid problemer med å puste på grunn av en infeksjon i lungene. Han trakk sitt siste pust klokken 03.00 på fredag.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

 

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Sjefsminister Uddhav Thackeray uttrykte sine kondolanser med dødsfallet, “Raikar verdsatte alltid etikk, som er en integrert del av journalistikk. Med en rik felterfaring på 50 år, viste han alltid et moderne syn. Han var en god guide for neste generasjon.”

Etter å ha startet sin karriere med The Indian Express som reporter, ble Raikar senere sjef for Mumbai-byrået. Snart gikk han over til Marathi-journalistikk ved å bli med i den daglige Loksatta (Indian Express Group) som nestleder. Etter at han gikk av med Loksatta, begynte han i Lokmat-gruppen og var dens Aurangabad-redaktør før han tok over som redaktør for gruppen.

Med en karriere på over fem tiår innen journalistikk, hadde Raikar personlig vært vitne til viktige hendelser som formet Maharashtras politikk og kultur. Hans skarpe hukommelse hjalp ham ikke bare med å huske fortidens politiske hendelser med stor presisjon, han fikk også ofte venner i media og politiske miljøer med interessante anekdoter om fremtredende personligheter. Veteranjournalisten var også kjent for sin vennlige oppførsel og uvanlige evne til å slå an med folk fra hele spekteret.

 

Visesjefminister Ajit Pawar sa: «Han var et øyenvitne til 50 år med utvikling på tvers av den politiske, sosiale og kulturelle sektoren. En inspirasjon for ungdommer som så opp til hans erfaring for veiledning.”

Den tidligere presidenten for Mumbai Press Club og Maharashtra State Legislative Journalists' Association, Raikar hadde vunnet flere priser, inkludert en for livet prestasjon fra Maharashtra-regjeringen.

Han etterlater seg kone, sønn og datter.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.