Talibanerna har landat – Norge betalade privatflyg

0
75

Talibanernas delegation landade på lördag kväll i Oslo i ett privatflyg som den norska staten har betalat för, skriver VG. Enligt norska medier ska talibanerna träffa representanter från USA, EU, Italien, Frankrike, Tyskland, samt från det afghanska civilsamfundet. Det är talibanernas första besök i väst efter att den islamistiska gruppen under dramatiska former tog över makten i Afghanistan i augusti förra året. Norges regering har understrukit att samtalen inte innebär en legitimering av talibanstyret, men mötet har vållat debatt. På lördagen protesterade ett 40-tal norsk-afghaner utanför utrikesdepartementet, skriver Aftenposten. – Norge kan inte förhandla med talibanerna, talibanerna går inte att lita på, sa flera demonstranter till tidningen.