«Kvinner er de opprinnelige migrantene; de må migrere til en ny familie etter ekteskapet

0
78

Denne økten av Thinc Migration-serien ser på hvordan Covid-induserte forstyrrelser påvirket migrantkvinner og -barn, som ofte blir oversett når det gjelder implementering av politikk.

Kvinner er de opprinnelige migrantene; de må migrere til en ny familie etter ekteskap, til en ny by hvis familien flytter eller alene for å jobbe, sa Renana Jhabvala, leder av Self-Employed Women's Association (SEWA-Bharat) i den syvende utgaven av den åtte delene. webinar-serien Thinc Migration av The Indian Express. “Men vi snakker ikke ofte om kvinnene som blir etterlatt etter at mannen deres har migrert,” sa Jhabvala.

Denne økten av Thinc Migration-serien ser på hvordan Covid-induserte forstyrrelser påvirket migrantkvinner og barn, som ofte blir oversett når det gjelder implementering av politikk. Presentert av Omidyar Network India, og moderert av Udit Misra, assisterende redaktør, The Indian Express, inkluderte paneldiskusjonen Sonalde Desai (professor og senterdirektør, NCAER-National Data Innovation Centre), Anjali Borhade (grunnleggerdirektør, Disha Foundation), Rajeshwari B (MGNREGA-kommissær, Jharkhand) og Dipa Sinha (assistentprofessor, School of Liberal Studies, Ambedkar University).

Når han snakket om «den halve sannheten av statistikk» knyttet til kvinnelige migranter, sa Desai: «Av de 45 crore migrantene som 2011 Census registrerer, er 31 crore kvinner; som betyr at 67 % av migrantene er kvinner. Det er rundt 21 millioner ekteskapsinnvandrere. Mens kvinner som migrerer med familien er omtrent 11 % av alle kvinnelige migranter, eller fire crore. Kvinner som er enslige arbeidsinnvandrere er omtrent 3 % eller 73 lakhs. Men den største gruppen som vi har praktisk talt ingen statistikk for, og svært dårlig statistikk er kvinner hvis ektemenn migrerer for å jobbe. Gjennom undersøkelsen vår om menneskelig utvikling fant vi at i 2004 var omtrent 3 % av kvinnene hvis ektemenn migrerte og ble igjen på opprinnelsesstedet. Dette tallet hadde økt til 8 % innen 2011, sa Desai.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Sinha kommenterte spørsmålet om usynligheten til migrantkvinnen og hvordan ordninger er utformet og om de når mottakerne, sa Sinha: «Forstå at dette også er den større konteksten av usynliggjøring av kvinner og barn, ikke bare migranter. Og når de er migranter, da blir de enda mer sårbare. Den andre tingen, det er ingen representativ migrantkvinne. Det er en svært heterogen gruppe, det er kvinner som migrerer fra den ene landsbyen til den andre fordi de giftet seg med den andre landsbyen eller for å jobbe med familien. Vi må spesialdesigne programmer og sikre at migrantkvinner inkluderes i designet, og måten å løse dette på vil sannsynligvis ikke være den samme for alle migrantformater,» sa hun.

Når han snakket om kvinners sårbarhet, sa Rajeshwari at de er en av de mest sårbare gruppene. «Da er barna som blir med mor og far i løpet av flytteperioden enda mer sårbare,» sa hun.

Rajeshwari nevner ulempene med teknologi ved å løse problemet med sporing av hvert enkelt individ, og sier: “Vi har knapt 30 % av folk som har tilgang til Internett på smarttelefonene sine. Hvor mange barn kan egentlig holde en smarttelefon i hendene og kanskje ha tilgang til den digitale timen som det offentlige systemet gir dem? På landsbygda har en familie vanligvis én telefon og mange ganger ikke engang en smarttelefon,» sa hun.

Borhade snakket om tilgangen til helsetjenester, spesielt helsetjenestene knyttet til mødre- og barnehelse og ernæringsprogrammene. “Basert på vår forskning, så vel som den direkte intervensjonen med arbeidsinnvandrere, fant vi at det er en alvorlig mangel på bevissthet om hva slags programmer som er tilgjengelige for dem når de migrerer, og det er visse ordninger spesielt for mor og barnehelse som Integrated Child Development Services eller til og med Janani Suraksha Yojana. Det ble også lagt merke til at aktive oppsøkende fasiliteter eller tjenester fra helsepersonell mangler i migrantområdene i byer, spesielt for å identifisere og inkludere gravide eller ammende kvinner og barn i de vanlige programmene. Et annet viktig aspekt er at økonomisk inkludering av migrantkvinner er nødvendig i virkelig stor skala, spesielt knyttet til bankkontoåpning, som er knyttet til ulike sosiale beskyttelsesprogrammer,” sa hun.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd