I&B bestiller blokkering av 35 YouTube-kanaler for anti-India-innhold

0
89

Så mange som 35 YouTube-kanaler, to Instagram-kontoer, to Twitter-kontoer, to nettsteder og en Facebook-konto for skal ha spredt “falsk og anti-India-innhold”.

En måned etter at det påberopte seg nye fullmakter i henhold til reglene for informasjonsteknologi (mellomretningslinjer og digitale mediers etiske retningslinjer), 2021 for å få 20 YouTube-kanaler utestengt, sa informasjons- og kringkastingsdepartementet fredag ​​at det har gitt ordre om å forby 35 flere kanaler på nettet sosiale medieplattformer etter å ha mottatt etterretningsinnspill mot dem.

Disse kanalene, med mer enn 100 millioner visninger, var alle basert i Pakistan, sa tjenestemenn i departementet. De var involvert i å spre «anti-India falske nyheter på en koordinert måte over digitale medier», sa de.

Den ga også ordre om å blokkere to nettsteder, to Twitter-kontoer, to Instagram-kontoer og én Facebook-konto.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Departementet sa i en uttalelse at fem separate ordre ble gitt for å blokkere nettsidene og YouTube-kanalene etter at etterretningsbyråer, som fulgte disse sosiale mediekontoene og nettstedene nøye, flagget dem til departementet for «umiddelbar handling». Utstedte departementet ga ordre om å blokkere dem umiddelbart etter at det mottok etterretningsinformasjonen på torsdag.

De 35 kontoene opererte alle fra Pakistan, og ble identifisert for å være en del av fire koordinerte desinformasjonsnettverk, sa departementet. Den identifiserte to av dem som Apni Duniya Network, som drev 14 YouTube-kanaler, og Talha Films Network, som drev 13 YouTube-kanaler. “Alle disse nettverkene så ut til å være drevet med ett enkelt mål om å spre falske nyheter orientert mot det indiske publikum,” sa departementet.

Forklart

BRUKEN av etterretningsdata for å regulere innhold på nettet kommer i kjølvannet av økt anti-India propaganda på sosiale medier av pro-pakistanske kanaler og nettsteder. For å dempe utfordringen, sa tjenestemenn, vil sannsynligvis flere slike kanaler og nettsteder bli blokkert.

Kanalene brukte vanlige hashtags og redigeringsstiler, og krysspromoterte hverandres innhold. Noen av kanalene ble operert av ankere fra pakistanske TV-nyhetskanaler.

“Kanalene propagerte innhold for å oppmuntre til separatisme, dele India på linje med religion og skape fiendskap blant de forskjellige delene av det indiske samfunnet . Slik informasjon ble fryktet å ha potensial til å oppfordre publikum til å begå forbrytelser som negativt påvirker den offentlige orden i landet, heter det i departementets uttalelse.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

I en snakk med journalister sa I&B-sekretær Apurva Chandra at kanalene hadde en samlet abonnentstyrke på 1,2 crore og hadde mer enn 130 crore visninger. Disse, sa han, var “veldig, veldig giftige kanaler”. «Det var en slags krig mot landet. War of feilinformation,” sa han.

Departementet påberopte seg paragraf 69A i IT Act, 2000 for å få kanalene blokkert.

Chandra sa at i desember i fjor hadde departementet blokkert 20 YouTube-kanaler og to nettsteder etter å ha mottatt etterretningsinformasjon. Nye etterretningsinnspill ble mottatt av departementet torsdag, sa han. Fellesfaktoren i de blokkerte kanalene var at «de opererer fra Pakistan og sprer falsk anti-India-innhold».

< /p>

Han fremhevet at innholdet handlet om “alvorlige spørsmål” som “Indiske væpnede styrker, Jammu og Kashmir, Indias utenriksrelasjoner, separatistideer,” og den nylige dødsfallet til generalsjefen for forsvarsstaben. Bipin Rawat.

Han sa at “etterretningsbyråene nå er klar over dette problemet” og la til at “nå siden denne prosessen har startet, er jeg sikker på at flere og flere slike kanaler vil bli blokkert”. Han ba folk sende innspill til departementet på en hvilken som helst kanal eller nettside som er involvert i å formidle slikt innhold.

Når han snakket om rollen til mellommenn som blant annet YouTube og Facebook, sa Chandra at det også er deres ansvar, og slikt innhold “bør bli flagget i systemet deres”. Imidlertid la han til, at departementet har mottatt en “veldig god respons” fra mellomleddene. I desember, da den siste slike ordren ble gitt, implementerte de den innen 24 timer, og blokkerte dem “på globalt nivå”.

Kanalene har blitt beordret til å blokkeres ved å påberope seg nødmakt, men Joint Sekretær Vikram Sahay sa at en interdepartemental komité vil vurdere ordrene. Panelet forventes å møte neste uke.

 

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.