Gjentatt skolenedleggelse påvirker akademisk læring; online-frakoblet bryter øker forvirringen

0
83

Enkeltlæreren Zila Parishad School, i denne avsidesliggende landsbyen Satara, har klasser fra 1 til 4. (Ekspressbilde av Vishal Srivastav)

Som gleden over gjenåpningen av skolen bare var ved å finne seg til rette med studentene, førte den tredje bølgen av Covid-19 til en nedleggelse igjen. Luften av usikkerhet, midt i den pågående pandemien, har påvirket læringsferdighetene så vel som det mentale velværet til barn. Mens noen elever er fortvilet over de gjentatte skolenedleggelsene, fikk andre tilpasningsevne med nettbasert læring og ønsker å fortsette det samme.

Ananth Shetty, en klasse 11-elev fra Bengaluru var full av spenning i november i fjor da skolene åpnet igjen. Imidlertid var denne spenningen kortvarig da skolene ble stengt igjen i januar på grunn av en alarmerende økning i Covid-19-tilfeller i byen.

Les |Skolesengning 2.0: Liste over stater som har stengt skoler, høyskoler midt i Covids tredjebølgeskrekk

«Etter å ha bestått klasse 10 uten å ta styreeksamener, håpet jeg at klasse 11 vil fortsette som en vanlig økt på skolen. De siste to månedene var en pust i bakken fra nettlæringen som er ubehagelig og stressende. Med skoler som stenger igjen, er håpet mitt svakt om å gå like bekymringsløst på skolen som de pre-pandemitidene,» delte Ananth.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png < p>I Delhi led studentene en stor prøvelse med gjentakende gjenåpning og stenging av skoler på grunn av alarmerende luftforurensning. Lignende historier ble sett i andre stater der skoler ble gjenåpnet bare for å bli stengt og gjenåpnet igjen. Det er imidlertid også optimisme blant skolene om at nedleggelsen ikke vil forlenge seg i det uendelige denne gangen.

Les |Maharashtra-skoler åpner igjen fra 24. januar og utover

Anshu Mittal, rektor, MRG School Delhi sa at pandemien har påvirket elevene både mentalt og akademisk. Med de tilbakevendende endringene i læringsmåten er følelsen av angst, stress og forvirring tydelig hos elevene.

«Som lærere er skolene og lærerne nå i stor grad fokusert på å innprente mestringsmekanismer for å ta vare på barnas sosiale og følelsesmessige velvære. I tillegg har foreldrenes rolle nå blitt foreløpig, der de ikke bare er foresatte, men også motivatorer og rådgivere for barna sine,” sa hun.

I mellomtiden har Vinod Malhotra, rådgiver, Seth Anandram Jaipuria Group of Utdanningsinstitusjoner påpekte at enhver forstyrrelse i barns læringsprosess vil hemme deres generelle utvikling.

«Skolesystemet ser for seg et organisert og samarbeidende læringsparadigme som er preget av kontinuitet og bærekraft. Enhver forstyrrelse i dette forårsaker uunngåelig stress, som er bundet til å påvirke læringsresultatene. Helsen til barna blir også en bekymringssak på grunn av dens psykosomatiske natur. Vi er nødt til å utvikle et system som sikrer en systemisk tilnærming og blir en ny normal,» understreket Malhotra.

Å stenge skoler er ikke en gjennomførbar løsning

Fra utdanningsteam i Verdensbanken til UNESCO har eksperter advart mot skolenedleggelser nå med henvisning til langsiktige tap. Regjeringene har imidlertid stått fast i å ta det tøffe valget mellom helse og utdanning for barn.

Verdensbankens globale utdanningsdirektør Jaime Saavedra påpekte nylig at selv om det kommer nye bølger, bør stengning av skoler være den siste. feriested.

Snakker om virkningen av skolestengninger på grunn av pandemien i India, sa Saavedra at “påvirkningen er mer alvorlig enn tidligere antatt” og at læringsfattigdommen sannsynligvis vil øke mye mer enn forventet.

p>Les også |Læringstap på grunn av Covid-19: Færre barn fra lavere klassetrinn deltok i undersøkelsen, sier statlige data

“I land som India hvor ulikhetene i utdanning allerede var utbredt før pandemien og læringsfattigdomsnivået allerede var gigantisk, det er mye som står på spill. Læringsfattigdommen i India forventes å øke fra 55 prosent til 70 prosent på grunn av læringstap og flere barn utenfor skolen, sa han.

Paradigmet til Saavedras teori er mye tydelig i India. Nylig skrev en MLC fra Aurangabad et brev til Maharashtras sjefsminister Uddhav Thackeray og ba ham om å revurdere nedleggelsen av skoler og høyskoler, som han hevdet tvinger gutter til å jobbe i felt mens jenter blir giftet bort i en tidlig alder av foreldrene.

Han uttalte at siden skoler og høyskoler forblir stengt, har flyttingen en negativ innvirkning på elevenes skrive- og leseferdigheter og også deres kunnskapsevne.

'Innovative og inkluderende løsninger' behov for timen

Shaheen Mistri, grunnlegger & Administrerende direktør for Teach For India-initiativet mener at det er på tide at vi tar studentene med i samtalen og ber dem om å bidra til løsningene som påvirker dem.

«Flertallet av Indias barn har ikke ressursene til å lære på nettet. De fleste har ikke engang tilgang til en smarttelefon eller stabil internettforbindelse. Indias digitale skille trenger løsninger, og vi trenger dem nå. Løsninger som er innovative, inkluderende og snille. Det er viktig å sikre at læring ikke lider ved å inkorporere blandet læring i undervisningspraksis, som kombinerer nettbasert undervisningsmateriell og muligheter med klasseromsmetoder,” foreslo Mistry.

På samme måte, Seema Kaur, rektor for Pacific World School sa at refleksjonsaktiviteter bør gjennomføres med jevne mellomrom for å holde den døren til optimisme og håp i live blant barna våre og for å få dem til å telle velsignelsene sine i tøffe tider.

I mellomtiden sa Shalini Advani, direktør for Pathways School Noida at det er viktig for skoler å bevisst undervise i strategier for motstandskraft, å overvåke mental helse og å ha ansatte som er dedikert til å gi støtte.

 < /p>

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd