Frihandelsavtaler er toveis trafikk, bli konkurransedyktig: Godt for industrien

0
79

Patentfrafallsforslag fra India og Sør-Afrika ved Verdens handelsorganisasjon gir en nyttig vei videre for å konfrontere noen kritiske helserelaterte aspekter ved pandemien effektivt, sa handelsminister Piyush Goyal . PTI

HANDELSMINISTER Piyush Goyal fortalte fredag ​​industrien at ettersom frihandelsavtaler (FTA) er en toveis trafikk, bør indiske forbrukere ikke tvinges til å kjøpe dyre innenlandske produkter i områder der andre land har en komparativ fordel.< /p>

“FTA er en toveis trafikk. Det kan ikke være ensidig tilgang for indiske varer og tjenester alene,” sa Goyal på en virtuell sesjon av Merchants’ Chamber of Commerce & Når industrien legger til at landet ser på gjensidig tilgang, gode markedsforhold og rettferdig og rettferdig spilling av varer og tjenester i FTA-forhandlinger.

India er for tiden i ferd med å forhandle frihandelsavtaler med Storbritannia, UAE, Australia, Israel og EU. Han la til at industrien burde ha en større risikoappetitt og bør se etter å investere mer i arbeidsintensive sektorer. “Vårt fokus er uansett hvor vi har konkurransemessige eller komparative fordeler, vi bør se på markedstilgang, og uansett hvor fordelen er med et annet land, trenger vi ikke å tvinge den indiske forbrukeren til å kjøpe dyrt,” sa han og la til at India allerede hadde gitt markedsadgang i eksisterende frihandelsavtaler som de med Japan og Korea.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

“Faktisk, når det kommer mer tilgang med forskjellige markeder, forhåpentligvis vil produkter være tilgjengelige for oss til mer konkurransedyktige priser som vi kan gjøre verdiøkning på, spesielt i arbeidsorienterte områder og utvide virksomheten vår,” sa han.

Goyal bemerket at indisk industri vil også trenge markedstilgang i andre land for vekst når hjemmemarkedene blir mettet.

< /p>

India har imidlertid søkt en gjennomgang av eksisterende frihandelsavtaler, inkludert de med Japan, Korea og ASEAN, ettersom Indias handelsunderskudd med disse landene har økt etter avtalene. Eksperter sa at indisk industri ikke har vært i stand til å dra nytte av markedsadgang i disse frihandelsavtalene, da den ikke er konkurransedyktig nok til å kunne øke eksporten til disse nasjonene. Goyal sa at India også var satt til å starte FTA-forhandlinger med Canada og Gulf Cooperation Council. Han sa at spillere hadde reist bekymring for ikke å kunne konkurrere med Bangladesh, Vietnam og andre som hadde null tarifftilgang til store markeder.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forretningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd