Forklart: Hvorfor er India-Pakistan en vanlig kamp i tidlig runde i ICC-arrangementer?

0
88

De to naboene kolliderte i gruppeoppgjøret i 2015 50-over verdensmesterskapet på Adelaide Oval, med India som seiret ganske greit på ryggen av et Virat Kohli-hundre. Spillet ble utsolgt i løpet av minutter. (Fil)

Den 23. oktober vil den mest forutsigbare kampen i tidlig runde i ICC-turneringer bli spilt i T20 World Cup nårIndia og Pakistan plasser ved Melbourne Cricket Ground. De to landene spiller nå kun i ICC-arrangementer, uten bilaterale serier siden 2013. Men verdensorganet er opptatt av å tjene penger på det cricketgale subkontinentet med en stor nedtur når det gjelder portpenger og garantert øyeepler på TV, samt diskusjonspunkter på sosiale medier.

Når spiller de to erkerivalene mot hverandre?

India og Pakistan møtes i åpningshelgen av hovedrunden i turneringen på det ikoniske MCG. Mer enn 90.000 tilskuere er ventet på stadion til kampen. Det forventes å være deres første møte siden T20-showet i De forente arabiske emirater sent i fjor, da Pakistan brøt VM-and mot India.

Hvordan avgjøres gruppene i en ICC verdensbegivenhet?

Antagelig på grunnlag av seedinger og lagrangeringer, etter å ha plassert India og Pakistan i samme pulje.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les også |Sania Mirza: Smashing the 'moonball' middelmådighet for å være en global tenniskjendis, supermamma med en sterk stemme

Why is an Kamper India-Pakistan en kamp i ICC-arrangementer?

Rett og slett fordi det garanterer tilskuere på bakken, hvis det er tillatt, forbløffende TV-seertal, hype og snakkis. ICC har vært på rekord og understreket at det ville være uklokt å ikke dra nytte av den største rivaliseringen i verdens cricket. Det er ingen garanti for at det blir en kamp mellom India og Pakistan hvis de to lagene legges i separate puljer, så de blir satt på samme side av trekningen. Med nesten ingen sannsynlighet for et sammenstøt ellers, ser fans på begge sider av grensen frem til disse kampene med økt forventning. Derfor har et India-Pakistan-spill vært en sikkerhet i gruppefasen i flere år og turneringer nå.

Pakistans Mohammad Rizwan og Babar Azam håndhilser på India spillere etter T20-VM-kampen. (Reuters)

Hva var seertallene for kampen mellom India og Pakistan i verdensmesterskapet i T20?

I følge Broadcast Audience Research Council India (BARC), en TV-publikumsmålingstjeneste, steg India-Pak-spillet i verdensmesterskapet i T20 2021 opp til 167 millioner seere på TV alene i India. I følge ICC hadde India-Pakistan-spillet i verdensmesterskapet i ODI 2019 273 millioner seere over hele verden og 50 millioner seere kun digitalt.

Best of Explained

Klikk her for mer

Når spilte India og Pakistan sist på australsk jord?

De to naboene kolliderte i gruppeoppgjøret i 2015 50-over verdensmesterskapet på Adelaide Oval, med India som seiret ganske greit på baksiden av en Virat Kohli hundre. Spillet ble utsolgt i løpet av minutter.

Før det var India og Pakistan en del av den trekantede endagsserien Down Under fra 1999-2000, da Sachin Tendulkars lag ikke klarte å komme seg til best-av-tre-finalene .

Når vi går tilbake i tid, vil India ha gode minner fra verdensmesterskapet i cricket i 1985, som de vant i stor stil under Sunil Gavaskars kapteinskap. De slo Pakistan to ganger i den turneringen, en gang i åpningskampen og deretter i finalen, begge kampene ble forresten spilt på MCG.

Cricket-fans spiller ‘hawan’ i sektor 30 i Chandigarh for seieren til det indiske cricketlaget i ICC T20 World Cup-kampen mot Pakistan som spilles i UAE (Fil)

Hvorfor har ikke de to lagene spilt bilaterale serier på nesten et tiår nå ?

Forholdet mellom naboene har vært anspent. Styret for kontroll for cricket i India (BCCI) krever regjeringens nikk for å spille bilateralt mot Pakistan. Regjeringen siterer Pakistans støtte til terrorisme på indisk jord som grunnen til å nekte tillatelse. Faktisk har pakistanske spillere ikke vært med i den indiske Premier League (IPL) etter den første utgaven i 2008.

De har ikke noe annet valg enn å la de to lagene møtes i multilaterale arrangementer organisert av verdensorganet som ellers, kan det invitere ICC-sanksjoner for å bringe politisk innflytelse inn i spillet.

Hva har vært effekten av denne frysen på de to styrene?

BCCI er en uhyre pengerik organisasjon, og påvirkes ikke mye økonomisk ettersom enhver kamp som India spiller er garantert en pengesnurr for både styret og sponsorene. Dessuten har IPL betydelig økt BCCIs kasse. Pakistan Cricket Board (PCB) er ikke så heldig. Den kunne ikke holde hjemmekampene sine i landet på lenge – først på grunn av konflikten i nabolandet Afghanistan, og deretter etter terrorangrepet på det gjestende Sri Lanka-laget i Lahore i 2009. Nå vender internasjonal cricket gradvis tilbake til Pakistan , men ingen andre hjemmeserier kan ha så mye betydning, økonomisk og psykologisk, som en mot India.

PCB har forsøkt å ta opp saken i forskjellige fora, og forsøkt å tvinge India inn i bilaterale kamper, men uten mye hell til nå.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.