Flashcards maken op Google Presentaties

0
99
Andrew Angelov/Shutterstock.com< /figuur>

Google Presentaties is een geweldig hulpmiddel voor het maken van zakelijke presentaties, maar het biedt ook geweldige functies voor educatieve diavoorstellingen. Of het nu gaat om leerlingen in de klas of medewerkers in opleiding, hier leest u hoe u flashcards maakt op Google Presentaties.

Vanwege de gemakkelijke toegang van de applicatie, kunt u een set flashcards maken in een enkele presentatie en deze vervolgens delen met een link. Of je kunt interactieve flashcards maken om jezelf te overhoren of te studeren voor een aankomend examen. Wat je ook met de flashcards doet, we helpen je bij het maken ervan op Google Presentaties.

GERELATEERD: Hoe documenten te delen op Google Documenten, Spreadsheets en dia's

De dia instellen

Laten we om te beginnen een schuif als een flashcard. Gebruik elke gewenste lay-out en voeg tekst, foto's of andere objecten toe. Je plaatst het antwoord op de flashcard ook op de dia in zijn eigen vak.

Hier is een voorbeeld.

We maken een set aardrijkskunde-flashcards waarmee leerlingen de staat kunnen raden op basis van een afbeelding. We hebben dus “Noem deze staat,” een afbeelding van de staat die we willen dat ze een naam geven, en dan het antwoord (in het rood).

Het antwoord animeren

Nadat u een flashcard heeft ingesteld, animeert u het antwoord zodat het alleen wordt weergegeven wanneer op de dia (flashcard) wordt geklikt. Hierdoor kan de leerling de flashcard zien, raden en vervolgens klikken om te zien of ze correct zijn.

Advertentie

Selecteer het object met het antwoord. Klik vervolgens op > Animatie uit het menu.

Als de bewegingszijbalk verschijnt op aan de rechterkant, vouw het gedeelte Objectanimaties uit.

Kies in de eerste vervolgkeuzelijst het type animatie dat u wilt gebruiken. Voor ons voorbeeld kiezen we “Verschijnen” zodat het antwoord gewoon op het scherm verschijnt. U kunt optioneel de schuifregelaar gebruiken om de snelheid voor de animatie te selecteren.

Kies in de tweede vervolgkeuzelijst “On Click” zodat de animatie wordt afgespeeld wanneer de gebruiker op de dia klikt.

Om de animatie te testen, klikt u op “Play” onderaan de zijbalk. U kunt de presentatie ook afspelen met behulp van de vervolgkeuzelijst Diavoorstelling bovenaan.

Volg hetzelfde proces voor de overige dia's. Je kunt alle flashcards vooraf maken en de animaties later toevoegen of ze een voor een doen.

Advertentie

Als je de presentatie afspeelt, zou je de flashcard-dia moeten zien, klik om het antwoord te onthullen en klik vervolgens op om naar de volgende flashcard te gaan. Herhaal dit proces voor de hele diavoorstelling. Deel de presentatie vervolgens of sla deze op om zelf een toets te maken.

Opmerking: Als u van plan bent de presentatie te publiceren, vermijd dan het gebruik van de functie Automatisch afspelen van Google Presentaties anders worden de antwoorden automatisch onthuld.

LEES VOLGENDE

  • › Meer dynamisch bereik uit uw foto's halen
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Hoe herken je een frauduleuze website
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Een trage iPhone versnellen