De 7 beste stappenteller-apps van 2022

0
199
Krakenimages.com/Shutterstock.com

Wandelen is geweldig voor je gezondheid, en als je een stappenteller in de mix gooit, kan het ook leuk en motiverend zijn. En als je geen speciale fitnesstracker of smartwatch hebt, geen zorgen, we hebben zeven geweldige stappenteller-apps gevonden die je gewoon op je smartphone kunt gebruiken.

Deze apps zijn allemaal gebruiksvriendelijk en je hoeft geen aparte hardware te hebben om te kunnen werken, hoewel sommige compatibel zijn met fitnesstrackers en andere fitness-apps. Deze apps zijn gebruiksvriendelijk en bedoeld voor iedereen die wil sporten, niet alleen voor serieuze sporters. Dus laten we erin duiken en ze allemaal bekijken.

Inhoudsopgave

< p>Hoe werken stappenteller-apps?
Waar moet u op letten bij stappenteller-apps
Beste algemeen: Pacer
Beste voor Google-gebruikers: Google Fit
Beste voor Samsung-gebruikers: Samsung Gezondheid
Het beste voor iOS-gebruikers: Apple Health
Het beste voor Fitbit-fans: Fitbit
Meest leuk: zombies, rennen!
Loop voor een goed doel: CharityMiles

Hoe werken stappenteller-apps?

Simpel gezegd, deze apps vertrouwen op de bewegingsdetectiesensoren en GPS van uw smartphone. Met hun hulp kan de app het aantal stappen dat u neemt registreren. Houd er echter rekening mee dat u uw telefoon bij u moet hebben. ofwel in je hand, je zak of je rugzak– om uw stappen te registreren.

Waar u op moet letten in stappenteller-apps

In de kern zijn stappenteller-apps allemaal gericht op om hetzelfde te doen: tel je stappen terwijl je elke dag beweegt. Niet alle apps voor het tellen van stappen zijn echter gelijk, dus houd rekening met deze kritieke factoren voordat u een app selecteert:

  • Eenvoudig te gebruiken:Deze apps zijn bedoeld om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn, zodat u uw stappen zonder gedoe kunt bijhouden. Met goede stappenteller-apps kunt u de gevoeligheid van de stappenteller aanpassen op basis van uw individuele pas. We geven de voorkeur aan apps die geen advertenties bevatten (of deze in ieder geval beperken tot kleine, zeldzame en niet-opdringerige advertenties) en die tal van basisfuncties bieden waarvan u kunt genieten zonder dat u hoeft te betalen een vergoeding of abonnementskosten om toegang te krijgen.
  • Gegevensgeschiedenis:Het bijhouden van je dagelijkse stappen is één ding, maar als je af en toe terug wilt kijken en je voortgang in het verleden wilt zien, zorg er dan voor dat je een app kiest die al je bijgehouden statistieken opslaat, van dagelijkse stappen tot zaken als verbrande calorieën. GERELATEERDAfvallen en gezond worden met deze apps om calorieën te tellen
  • Kosten: Er zijn tal van gratis opties die er zijn, en we raden niet aan om voor een van deze apps te betalen, tenzij je ook toegang wilt tot de artillerie van andere functies die de neiging hebben om op één hoop te worden gegooid in grotere fitness-apps. Sommige apps vergrendelen ook functies achter een vooruitbetaling of een duur maandelijks abonnement, dus controleer de kleine lettertjes voordat je aan de slag gaat.
  • Community: Een van de beste dingen van wandelen (of welke vorm van lichaamsbeweging dan ook) is dat je er sociaal van kunt genieten. Als zodanig moet de app die je kiest het gemakkelijk maken om verbinding te maken met andere gebruikers, of het nu gaat om groepsuitdagingen en evenementen, forums of de mogelijkheid om vrienden toe te voegen en te volgen. Het sociale aspect van een fitness-app is vaak de sleutel om gemotiveerd te blijven en onderweg zelfs nieuwe vrienden te vinden die jouw interesses delen.
  • Batterijgebruik: Omdat deze apps moeten tellen je de hele dag stappen, betekent dit dat ze de hele tijd op de achtergrond moeten draaien. Daarom wil je er zeker van zijn dat je een app selecteert die je batterij niet supersnel leeg laat lopen, zodat je wat energie overhoudt voor al het andere dat je op je smartphone doet.
  • Compatibiliteit: Als u alleen op zoek bent naar een eenvoudige stappenteller-app, is dit geen probleem. Als je de app echter wilt synchroniseren met een andere app of een fysieke fitness-tracker, moet je zeker controleren of de app die je kiest inderdaad werkt met al het andere waarmee je hem wilt verbinden.< /li>
  • Extra's:Hoewel elk van deze apps hetzelfde doet (tel je stappen), hebben ze ook unieke extra's die het geheel kunnen maken of breken. Als je extra's belangrijk vindt, neem dan een paar minuten de tijd om te zien welke andere functies een app biedt voordat je deze downloadt. Dit kunnen doelen zijn, aanvullende statistieken bijhouden, community-evenementen, trainingslessen of zelfs kleurrijke app-thema's.

Beste algemeen: Pacer< /h2>

Pacer

Pacer (gratis, met in-app-aankopen) is een gemakkelijke keuze voor het beste in het algemeen. Het bevat een betrouwbare stappenteller met extra functies voor het volgen van de gezondheid en brede compatibiliteit met andere fitnessapparaten en apps zoals Apple Health, Fitbit en MyFitnessPal. De app houdt automatisch je stappen bij, en je kunt de gevoeligheid van de stappenteller aanpassen voor een betere nauwkeurigheid.

Naast het tellen van uw dagelijkse stappen, biedt Pacer een reeks andere geweldige functies die het een goed afgeronde fitness-app maken. Het kan uw gewicht, BMI, calorie-inname, activiteitengeschiedenis, bloeddruk, trainingen en meer volgen. Je kunt ook plannen en doelen maken, wandelgroepen maken met vrienden en genieten van vele andere handige functies.

Als u op zoek bent naar nog meer functies dan dat, is upgraden naar Pacer Premium ($ 9,99 per maand) het overwegen waard. Het ontgrendelt aanvullende gezondheidsgerichte hulpmiddelen, zoals een coachingprogramma voor gewichtsverlies, wetenschappelijk ontworpen begeleide trainingen en geavanceerde gegevensrapporten en inzichten. Het is een leuk extraatje voor fitnessliefhebbers, en het abonnement belet je niet om toegang te krijgen tot een van de standaardfuncties.

Beste voor Google-gebruikers: Google Fit

Google

Als je een Pixel-smartphone hebt of gewoon een algemene Google-enthousiasteling bent, zul je iets leuks vinden in Google Fit (gratis). Zoals je zou verwachten, telt het dagelijkse stappen, maar gaat nog een stap verder door op te sommen hoeveel stappen je kunt nemen tijdens je woon-werkverkeer of je lunch. Het is een handige en doordachte extra die je helpt om je dagelijkse stapdoelen gemakkelijker te halen.

Natuurlijk kan de app ook andere fitnessstatistieken volgen, zoals je hartslag, snelheid, tempo en routes, of je nu loopt, rent of fietst. Google Fit heeft ook samengewerkt met de Wereldgezondheidsorganisatie en de American Heart Association om een ​​functie met de naam Hartpunten te maken, een activiteitsdoel dat is bedoeld om u te helpen uw gezondheid gemakkelijker te verbeteren. Je verdient een hartpunt voor elke minuut matige activiteit die je elke dag doet en dubbele punten voor intensieve activiteit.

Met de app kun je doelen instellen en volgen, en in één oogopslag een momentopname van je activiteit zien (en een uitgebreidere geschiedenis als je erin graaft). Google Fit is fantastisch compatibel met andere apps en apparaten, zoals Strava, Lifesum, Runkeeper, MyFitnessPal, Headspace, Nike+, Sleep as Android, Withings, Xiaomi Mi-bands en meer.

Beste voor Samsung-gebruikers: Samsung Health

Samsung

Gebruik je een Samsung-apparaat? Blijf in het ecosysteem en gebruik Samsung Health (gratis), hoewel je geen Samsung-telefoon nodig hebt om de app te downloaden. Hiermee kunt u uw stappen volgen en genieten van andere geavanceerde gezondheidsfuncties, zoals analyses van uw trainingsgeschiedenis en het bijhouden van een breed scala aan statistieken, van waterverbruik en gewicht tot slaapkwaliteit en calorie-inname.

Samsung Health maakt het ook gemakkelijk om statistieken zoals je actieve tijd te bekijken en zelfs te vergelijken hoe je het doet in vergelijking met je vrienden die de app ook gebruiken. En als bonus, omdat het is gemaakt door een bedrijf dat toevallig ook smartphones maakt, is het geoptimaliseerd zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw batterij leeg raakt terwijl het werkt.

Beste voor iOS-gebruikers: Apple Health

Apple

Als je een Apple-fan bent die een iPhone of Apple Watch gebruikt, is Apple Health (gratis) een goede keuze. Net als de andere OS-specifieke apps die we in dit artikel hebben opgenomen, doet het een solide werk om je stappen bij te houden, evenals een heleboel andere statistieken, waaronder zaken als hoe lang je elke dag hebt gestaan ​​en je hartslag, voeding , en slapen.

Apple Health biedt ook tal van handige interactieve grafieken die het gemakkelijk maken om uw gezondheidsgegevens te bekijken. Het geeft je hoogtepunten over je belangrijkste statistieken, wijst op trends uit je gegevens, zodat je elke statistiek die het bijhoudt gemakkelijker kunt begrijpen in plaats van alleen maar een berg gegevens te hebben die je misschien niet helemaal begrijpt. Het is alleen beschikbaar op iOS-apparaten, wat jammer is, maar het is een goede keuze voor degenen in dat ecosysteem.

Beste voor Fitbit-fans: Fitbit

Fitbit

Fitbit is een grote naam in de fitnesswereld, dus het is geen verrassing dat het bedrijf ook een solide gezondheids- en fitness-app heeft (gratis bij in-app aankopen). U hebt geen Fitbit-wearable nodig om deze te downloaden en te gebruiken, maar als u beide combineert, krijgt u natuurlijk nog meer voordelen. De app is een uitstekende keuze om elke dag je stappen bij te houden en maakt het gemakkelijk om toekomstige trainingen te plannen en bij te houden, eerdere trainingen te bekijken en lid te worden van de Fitbit-community.

Fitbit houdt natuurlijk ook je hartslag, slaap, gewicht, wateropname en andere statistieken bij, dus het is ook een geweldige app-keuze als je op zoek bent naar een alles-in-één optie voor je algemene geschiktheid. En als leuke bonus gooit Fitbit ook tools in voor stressmanagement, voeding en thuis sporten. Je kunt ook kiezen voor Fitbit Premium (vanaf $ 9,99 per maand), waarmee je toegang krijgt tot extra dingen zoals audio- en videoworkouts, gewoontevormende programma's en geavanceerde gezondheidsinzichten.

Meest leuk: zombies, rennen!

Zombies, rennen!

Sporten hoeft niet saai of serieus te zijn. Gooi wat leuke uitdagingen in de mix met Zombies, Run! (Vrij). De app gamificeert je dagelijkse wandelingen door de (virtuele) dreiging toe te voegen van zombies die je achtervolgen en op je (virtuele) pad komen, samen met meer dan 200 actievolle missies om te voltooien. De app werkt zowel op loopbanden als buiten terwijl je door je buurt of een park loopt.

Terwijl je loopt, kun je in de app springen en de specifieke afstand of duur aanpassen die je hoopt te bereiken . Je kunt zelfs naar muziek luisteren vanuit een andere app terwijl je nog hardloopt (of loopt) door de singleplayer-campagne van de game. Het is een geweldige manier om een ​​beetje extra motivatie te krijgen op die dagen dat je moeite hebt om op te staan ​​van de bank.

En ja, de app kan bijhouden hoeveel stappen je zet. Het voordeel is echter dat het alleen stappen kan volgen terwijl je in een van zijn trainingen zit. Dus als u de hele dag wilt volgen, moet u uw trainingsgegevens synchroniseren met een aparte compatibele app of apparaat, zoals Apple Watch, compatibele Wear OS-apparaten of RunKeeper. Het is een beetje een gedoe, maar over het algemeen een hoop plezier voor iedereen die zijn dagelijkse wandelingen en hardloopsessies wil verfraaien.

Loop voor een goed doel: CharityMiles

Mijlen voor goede doelen

Als je een nog betere reden nodig hebt om op te staan ​​en een wandeling te maken (naast het vermijden van die vervelende zombies natuurlijk), is een liefdadigheidsdoel misschien een goede motivatie. Met Charity Miles (gratis) kunt u geld verdienen voor uw favoriete goede doelen, zoals Habitat for Humanity, Stand Up to Cancer, Feeding America, Autism Speaks en meer, elke keer dat u loopt, rent of fietst, of u nu het is dagelijkse oefening of een gigantische marathon. Van een feelgood-ervaring gesproken!

De app houdt je stappen bij en hoeveel geld je tot nu toe hebt verdiend. Hierin kunt u eenvoudig uw mijlendoel aanpassen en zowel uw gemiddelde toezeggingsbedrag als het aantal toezeggingen dat u hebt verdiend zien. En maak je geen zorgen, als je andere fitness-apps en apparaten gebruikt, zoals Strava of Fitbit, kun je hier ook alle stappen synchroniseren die je met ze hebt gelopen.

U kunt uw inspanningen voor Charity Miles ook gemakkelijk delen op sociale media, waardoor het voor uw vrienden en volgers gemakkelijker wordt om u te sponsoren, en hoe meer u verdient, hoe groter de kans dat u geweldige geselecteerde prijzen van de app wint 8217;s sponsors.