Bitcoinraset sedan toppen: Har fallit 50 procent

0
86

Sedan toppen kring 69 000 dollar i november har bitcoin nu tappat cirka 50 procent av sitt värde. Efter ytterligare nedgångar på lördagen handlades kryptovalutan som lägst för strax över 34 000 dollar. Raset innebär att över 600 miljoner dollar av valutans värde raderats på endast några månader, konstaterar Bloomberg. Enligt handelsplattformen Alpha Impacts vd Hayden Hughes handlar raset om så kallade margin calls där positioner likviderats och i sin tur utlöst ett säljtryck. – Jag förväntar mig att det tar lite tid innan en botten har formerats och förtroendet återvänder innan jag kan se någon sorts tjursentiment, säger han till Bloomberg. Fairlead Strategies analytiker Katie Stockton tror att valutan kan gå ner till 30 000 dollar och väntar sig att det tar ett tag innan bitcoin återhämtar sig, sa hon till CNBC i går. Oppenheimer-analytikern Ari Wald tror att nästa stora stödnivå ligger kring 29 000 dollar. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.