Yellen: Inflationen bromsar in rejält nästa år

0
154

Inflationen kommer att avta rejält och den amerikanska tillväxten att vara hög. Det sa finansminister Janet Yellen i ett videotal till Världsekonomiskt forum på fredagen. Visserligen är prisökningarna ett verkligt politiskt bekymmer, men samtidigt bedömer ”professionella prognosmakare” att inflationen kommer att ”avta betydligt under nästa år”, sa hon. Yellen kallade den amerikanska arbetsmarknaden ”exceptionellt stark” och tillade att årets väntade tillväxt på 3,3 procent är en ”häpnadsväckande ekonomisk och politisk prestation”. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.