Wat is het beste 'Wordle'-startwoord?

0
688
Tada-afbeeldingen/Shutterstock.com< /figure>

Als je zoiets bent als wij hier bij Review Geek, ben je waarschijnlijk verslaafd geraakt aan het spelen van Wordle , het woord raden spel. En ondanks het simpele uitgangspunt, betekent de regel van zes keer raden of je opnieuw moet spelen het kiezen van een sterk startwoord absoluut noodzakelijk is, dus we dachten dat we de beste startwoorden voor het spel zouden afronden.

Het strategische spel is een leuke manier om elke dag een paar minuten bezig te zijn en je hersenen te testen en rustig te strijden om de slimste persoon in je vriendengroep te zijn, dus het is geen verrassing dat het 8217;s is de laatste tijd enorm populair geworden. Als je nog niet bent begonnen met het spelen van Wordletoch raden we je aan om te leren spelen, want het is ontzettend leuk. Als je het echter hebt gespeeld en je je nu afvraagt ​​wat het beste woord van vijf letters is om mee te beginnen, hebben we veel suggesties voor zowel woorden als algemene strategie.

Inhoudsopgave

Hoe kies je het beste startwoord voor Wordle?
  Geen herhalende letters
  Gebruik normale woorden
  Channel Your Inner Rad of Fortune
  Gebruik de klinkermethode
  Gebruik een mix van gewone en ongewone letters
  Vermijd woorden met meerdere zeldzame letters
Wat is het statistisch beste woord om te beginnen?

Hoe kies je het beste startwoord voor Wordle?

Als dat zo is, zijn er een paar tips en trucs die je moet overwegen voordat je aan je volgende Woorden puzzel. Deze kunnen u helpen uw winkansen te optimaliseren (of sneller te winnen, als u net zo competitief bent als wij).

Geen herhalende letters

Als je een letter herhaalt bij je eerste gok, geef je een van de vijf kostbare kansen op om een ​​letter uit te proberen. En tenzij je paranormaal begaafd bent, wil je elke kans die je kunt krijgen om van start te gaan. Hoewel dit niet altijd zeker is, heeft de puzzel onlangs met “robot” gegooid. bij ons—de methode verhoogt je kansen.

Sla dus woorden met herhalende letters over, zoals wachtrij, latte, nogmaals, rust, lama, enzovoort. In feite is wachtrij waarschijnlijk het slechtste woord waarmee je kunt beginnen.

Gebruik normale woorden

Het spel probeert je niet te laten struikelen over lastige, zelden gebruikte woorden je zou vinden in de stoffige hoeken van een oud woordenboek, dat beloven we. Het is zelfs bewezen dat het woorden uitspuugt die vrij algemeen en eenvoudig zijn, dus je hoeft je hoofd niet te krabben om obscure woorden te vinden. Denk er niet te veel over na.

Dmitry Demidovich/Shutterstock.com

Kanaal je innerlijke rad van fortuin

Dat klopt, als je erover nadenkt, was Wheel of Fortune niet zo anders dan Wordle. In de laatste kleine puzzel van elke aflevering vulde het spel automatisch de vijf meest voorkomende medeklinkers en de meest voorkomende klinker in: R, S, T, L, N, E.

Gezien hoe vaak deze letters voorkomen, kunt u uw weddenschappen gemakkelijk afdekken door elk woord te gebruiken dat een groot deel van deze letters bevat. Enkele voorbeelden zijn huur, leisteen, staren, steen, leren, strikken, stomen, onkruid, verwekt, gestegen, verdient, rales en tranen.

Gebruik de klinkermethode

Sommige liefhebbers van serieuze woordspelletjes zweren bij de klinkermethode. Door een woord met meer dan twee klinkers te kiezen, krijg je snel een beter beeld van hoe het woord van die dag eruit kan zien. Klinkers vullen vaak ook het midden van een woord aan, wat veelzeggend kan zijn. Klinkers kunnen in sommige gevallen ook bij elkaar komen, wat de lijst met mogelijke woorden supersnel kan verkleinen.

Als je voor deze route kiest, overweeg dan een van deze klinkerzware opties, zoals adieu (een van onze favoriete keuzes voor het spel), aegis, raise, stoae, atone, audio, auloi, irate, rise, ouija, vermoeid, vaag en kano.

Gebruik een mix van gewone en ongewone letters

Deze optie kan mogelijk meer een gok zijn, maar als je geluk hebt, kan het ook grote uitbetalingen opleveren. Door een woord te selecteren met een mix van gewone letters en ongebruikelijke letters – denk aan G, P, V, B, H en Y – kun je mogelijk een minder gewoon woord vinden dat je waarschijnlijk niet zou hebben bedacht met een van deze andere methoden (het spel gebruikte onlangs “Proxy”, wat velen voor een lus gooide).

Het nadeel van deze methode is dat het nooit een garantie is . Het kan uiteindelijk een paar van je kostbare gissingen verbranden, wat helemaal niet is wat we willen! We hebben succes gehad door te beginnen met woorden met gewone letters (ook bekend als de Rad van Fortuin-methode) en bouw het vervolgens uit tot woorden met enkele ongebruikelijke keuzes.

Sinart Creative/Shutterstock.com

Vermijd woorden met meerdere zeldzame letters

Dit zou duidelijk moeten zijn, maar we zullen het opnemen omwille van de grondigheid. Kies geen woorden met veel zeldzame letters. Dus geen pizza, lekker, jaffa, oxbow, jujus, kudzu, affix, unzip, askew, fuzzy, immix of xylyl (je weet dat je het dacht).

Wat is het statistisch beste woord om te beginnen?

Ok, als je niet al die tijd wilt besteden aan het elke dag raden en uitproberen van verschillende methoden, kunnen we (waarschijnlijk) helpen u wat tijd en frustratie te besparen door u simpelweg de statistisch optimale eerste gok te vertellen. Een slimme cookie, Tyler Glaiel, ging zitten en rekende hier uit.

Hij vond beide daadwerkelijke woordenlijsten die Wordle gebruikt door in de broncode van het spel te graven. De “mogelijke oplossingen” lijst bevat 2.315 woorden, terwijl het spel 12.972 gokwoorden accepteert.

Glaiel, die professioneel werkt als programmeur en game-ontwerper, heeft uiteindelijk een bot gemaakt om door de lijst te helpen en de waarde van een levensvatbare oplossing te bepalen. Hij ontdekte dat de eerste iteratie behoorlijk efficiënt werkte en een oplossing vond in slechts 3.69017 gissingen. Vervolgens verfijnde hij de code zodat de bot de oplossing kon vinden in gemiddeld 3.49417 keer raden en in het slechtste geval vijf keer raden.

Na verder testen stelde Glaiel vast dat de ideale eerste gok 'roate' is. U denkt waarschijnlijk dat dit geen echt woord is, maar het is het helemaal, en het wordt gedefinieerd als de cumulatieve netto-inkomsten na belastingen die beschikbaar zijn voor gewone aandeelhouders, gecorrigeerd voor belastinggerelateerde afschrijving van immateriële activa, voor de kalenderkwartalen van elk kalenderjaar in een bepaalde tijdsperiode gedeeld door de gemiddelde aandeelhouder's materiële gewone aandelen.”

Dus roteren is de beste eerste gok, zoals Glaiel zegt, "als de metriek die je meet "de grootte is van de lijst met mogelijke oplossingen na een gok".".&8221; Houd er echter rekening mee dat dit woord alleen voorkomt in de lijst met gissingen en niet in de lijst met oplossingen. Het is de meest waarschijnlijke manier om dicht bij een antwoord te komen, maar het zal nooit correct zijn. Je zult nog steeds minstens één andere gok moeten aanbieden na het draaien om te winnen, maar je zult optimaal gepositioneerd zijn om dit te doen. Als je het beste woord wilt dat ook een correct antwoord kan zijn, “raise” is de beste optie. Het komt daadwerkelijk voor in de lijst met oplossingen en is statistisch gezien bijna net zo goed als roteren.

Hopelijk geven deze tips je een beter gevoel bij het vinden van de beste eerste woorden om te spelen in Wordle en win je volgende puzzel, misschien zelfs bij de eerste of tweede keer raden! Hoewel de game momenteel alleen beschikbaar is op internet, hoef je hem daar niet te spelen, je kunt hem eenvoudig toevoegen aan het startscherm van je apparaat en daar spelen. Makkelijker is beter, toch?

En als je op zoek bent naar een manier om nog meer Wordle per dag te spelen, aangezien het spel je beperkt tot slechts één puzzel per dag , hebben we een aantal ontzettend leuke alternatieven gevonden. Sommige zijn zelfs beschikbaar als apps, zodat u in het begin niet elke dag online hoeft te springen. Veel succes!