USA vil distribuere 400 millioner gratis N95-masker på CVS, Walgreens i Covid-kampen

0
102

Biden-administrasjonen vil begynne å gjøre 400 millioner N95-masker tilgjengelig gratis for amerikanere fra og med neste uke. (AP Photo/Ted S. Warren, File)

Den amerikanske regjeringen vil tjene 400 millioner ikke-kirurgiske “N95” masker fra dets strategiske nasjonale lager tilgjengelig gratis for publikum fra neste uke, sa en tjenestemann i Det hvite hus, mens Biden-administrasjonen prøver å dempe COVID-19-pandemien.

Tettsittende N95-ansiktsmasker, så -kalt fordi de filtrerer minst 95 % av partikkelmaterialet fra luften, vil bli sendt til apotek og helsesentre denne uken, sa tjenestemannen, og vil være tilgjengelig for henting sent neste uke.

Les også |Joe Biden sier at nasjonen er sliten av Covid-19, men USA er på et bedre sted

Den amerikanske regjeringen utnytter “federal retail pharmacy program” den brukes til vaksiner, sa Det hvite hus, samt føderalt finansierte helseklinikker som betjener minoritetsgrupper som er hardt rammet av covid-infeksjoner og dødsfall.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Detaljhandelskjeden CVS, som har nesten 10.000 amerikanske apoteksteder, inkludert i Target-butikker, og Walgreens, som har over 9.000 butikker, planlegger å distribuere gratis masker, sa selskapets talsmenn. Flyttingen kommer etter at president Joe Biden og teamet hans møtte kritikk for ikke å gjøre nok for å fremme maskering eller forsterke testing ettersom Omicron-varianten raser over hele landet, og sykehusinnleggelser slo ny rekord.

Administrasjonen frigjorde også raske hjemmetester tilgjengelig via et nettsted som ble offisielt lansert onsdag.

“Dette er den største utplasseringen av personlig verneutstyr i USAs historie,” sa tjenestemannen om maskene, som selges for omtrent $1 til $2 på nettet.

Flerlagsmasker som N95 som danner en forsegling rundt nesen og munnen anses som spesielt effektive for å hindre virusspredning. Forrige uke anbefalte US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) at amerikanere bærer “den mest beskyttende masken” de kan.

Forbrukernes etterspørsel etter N95-er og andre mer beskyttende masker har økt de siste ukene på Amazon.com og andre nettsider.

Les også |Hvilke masker er mest effektive mot Omicron?

Maskeforsyning

Sykehusene har kommet seg etter den desperate N95-mangelen etter den tidlige pandemien i 2020, men flere ledere fortalte Reuters at forsyningskjedene for helsevesenet fortsatt er skjøre.

Den 29. desember var det 747 millioner N95-er i den amerikanske regjeringens strategiske nasjonale lager, 59 ganger nivåene før pandemien, ifølge US Department of Health and Human Services.

Amerikanske maskeprodusenter fortalte Reuters at de har maskinene til å lage millioner av N95-er hver måned, og at de prioriterer helsepersonell.

3M, den største produsenten av N95 åndedrettsvern i USA, har kapasitet til å lage mer enn 2 milliarder av disse maskene i året ved fabrikker i South Dakota, Nebraska og andre steder i verden, sa talsperson Jennifer Ehrlich. 3M har “allerede forsynt føderale og statlige myndigheter med hundrevis av millioner av N95-er som er på lager for
dette formålet, og vi vil etterfylle dem etter behov,” sa hun.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Amerikanske maskeprodusenter fortalte Reuters at N95, brukt av en rekke arbeidere og hobbyister, er designet for voksne ansikter og lunger. Bare en håndfull amerikanske produsenter lager KN95-er og andre beskyttelsesmasker av høy kvalitet spesielt for barn, sa de.

Biden-administrasjonen tok i forrige uke kontakt med American Mask Manufacturer’s Association (AMMA) og dets medlemmer for informasjon om maskeforsyningene deres, fortalte gruppepresident Lloyd Armbrust til Reuters.

Armbrust er også administrerende direktør i Texas maskemaker Armbrust American, som lager voksne N95s samt KN95s for voksne og barn. Han sa at Biden-administrasjonen ser ut til å være interessert i å opprette en amerikansk produksjonsbase for beskyttelsesmasker for barn.

AMMA-medlemmer, som ikke inkluderer store offentlige leverandører som 3M og Honeywell International, er i stand til å produsere nesten 67 millioner KN95 og kirurgiske masker for barn – ikke inkludert muligheter for å konvertere eksisterende linjer for å lage flere masker for den gruppen, sa en talsmann. “Vi er klare til å tilby beskyttende barnemasker til amerikanske familier,” sa Armbrust.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.