Topp universitetssystem i USA legger kaste til sin ikke-diskriminerende politikk

0
89

California State University (Facebook)

Et topp universitetssystem i USA har annonsert å legge til kaste som en beskyttet kategori, et trekk som har blitt ønsket velkommen av flere rettighetsgrupper som kjemper mot kastebasert diskriminering i dette landet.

California State University System, som har over 23 studiesteder og åtte sentre utenfor campus som registrerer 485 550 studenter med 55 909 fakulteter og ansatte, kunngjorde tillegget til listen denne måneden.

“Hele California State University streber etter å opprettholde verdiene av inkluderende fortreffelighet ved å skape et miljø der alle våre talentfulle og mangfoldige studenter og ansatte er velkomne og oppmuntret til å lykkes,” Joseph I Castro, kansler ved California State University sa.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Jeg berømmer det utrolige arbeidet og engasjementet til studentene, ansatte og andre partnere hvis innsats sikrer at våre retningslinjer stemmer overens med våre dristige ambisjoner,” sa Castro.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

California State University er det største fireårige offentlige universitetssystemet i USA. Å legge til kaste som en beskyttet kategori sikrer at alle de 23 CSU-campusene er i stand til å være et sted for tilgang og rettferdighet for alle studenter, sa Equality Lab.

“Vi berømmer CSU-systemet for å lage historie ved å støtte rettighetene til kasteundertrykte studenter, ansatte og fakulteter med en policy som sikrer en rettferdig kast for alle. Vi ser frem til å jobbe med CSU-systemet for å hjelpe til med å implementere denne historiske gevinsten,” sa det i en uttalelse.

“Denne seieren i å få kastebeskyttelse er, selv om den er forlengst, også veldig historisk. Det er ikke bare sluttresultatet som er historisk, men selve prosessen,” sa Manmit Singh fra San Francisco State University student og hovedarrangør.

Prof. Dr. Sarah Taylor, leder, Institutt for sosialt arbeid, CSU East Bay sa at det å legge til kaste til oppdragserklæringen for Institutt for sosialt arbeid ved Cal State East Bay var utrolig personlig for professorene deres.

< /p>

“En av studentene våre gjorde oss oppmerksom på kastediskriminering som ikke noe som skjer langt unna, men noe som blir behandlet daglig av noen av elevene våre i deres personlige liv. Vi ønsker å hedre deres levde erfaringer og forsvare mot kastediskriminering,” sa han.

Dennmozhi Soundararajan, administrerende direktør for Equality Labs, beskrev dette som en historisk seier, sa at på grunn av den utrettelige innsatsen til det studentledede tverrreligiøse og inter-kaste-initiativet har de nå 23 nye campus som er slutter seg til borgerrettighetsbevegelsen for å beskytte kasteundertrykte amerikanere.

“Vi er så stolte av ledelsen til CSU-studenter, fakultetet og ansatte som jobbet for å få dette til. Vi ønsker også å takke California Faculty Association, ledet av Asian Pacific Islander Desi Americans (APIDA) Caucus, som jobbet for å legge til kaste som en del av kontraktsforhandlingene deres,” sa hun.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.