PSA: als iemand zegt “Probeer mijn spel” op Discord, zeg dan “Nee”

0
176

Discord is een ongelooflijk populaire plek voor gamers om samen te komen om te chatten en te spelen . Omdat het zo populair is, richten kwaadwillenden zich op oplichting, waaronder een die ertoe kan leiden dat u een nogal vervelend virus op uw computer krijgt.

GERELATEERDScannen met Microsoft Defender Antivirus op Windows 10

Misschien is bij de meest populaire (en gevaarlijke) Discord-zwendel een louche persoon betrokken je een bericht sturen met het verzoek om een ​​bètaversie van hun spel te proberen. Er is echter geen spel en de software die u installeert, is eigenlijk een virus dat de controle over uw account kan overnemen.

De zwendel is gemeld door Reddit-gebruiker Beautiful_Ad_4680 en in hun bericht wordt uitgelegd dat het virus een RAT is met de naam Bby Stealer. Ze hebben het virus ook op GitHub afgebroken om erachter te komen hoe het precies werkt.

Dit is wat er werkelijk gebeurt volgens Beautiful_Ad_4680:

Het plan hier is om een ​​gebruiker het virus te laten uitvoeren, een webhook stuurt alle informatie over hen, waaronder: e-mail – wachtwoord – betalingsmethoden – IP-adres – badges, enzovoort en bevat ook “HQ Friends”, dit is de sleutel achter het succes van deze RAT, het helpt de hackers om vrienden van hun slachtoffers te targeten, dit wordt uiteraard gebruikt om illegale aankopen te doen en verkoop Discord-accounts met zeldzame badges.

Je zou je Discord-account volledig kunnen verliezen, waardoor je vrienden het slachtoffer worden en ze op dezelfde manier voor de gek houden als waarop je werd bedrogen. Dat betekent dat je je niet alleen zorgen hoeft te maken over willekeurige Discord-accounts, maar dat je ook moet uitkijken voor je vrienden die je berichten om een ​​game te testen.

Een medewerker van Discord reageerde ook op de post met een bedankje, maar de vertegenwoordiger zei niet of hij plannen had om de zwendel aan te pakken. “Bedankt voor deze beschrijving u/Beautiful_Ad_4680, het is erg belangrijk om erg op uw hoede te zijn voor een bepaald bestand (ja, zelfs schijnbare afbeeldingen, gifs, video's), vooral die .exe's voor mijn Windows-vrienden, voordat u het downloadt. Terwijl je toch bezig bent, pas ook op voor links,” zei de Discord-vertegenwoordiger.

GERELATEERDBeveiligen Je Discord-account

Er zijn andere Discord-scams waar je op moet letten, waaronder mensen die valse Discord Nitro-cadeaus sturen en valse Steam-accountrapporten. Simpel gezegd, als u een bericht ontvangt dat abnormaal lijkt, kunt u dit het beste volledig onderzoeken voordat u ergens op klikt. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.

Advertentie

Zorg ervoor dat je ook de nodige stappen onderneemt om je Discord-account te beveiligen.

LEES VOLGENDE

  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Een trage iPhone versnellen