OPSC OAS 2021: Sjekk forrige ukes forberedelsestips, retningslinjer for eksamensdagen

0
124

OPSC OAS 2021-innrømmelseskortene er allerede utstedt via nettmodus, på den offisielle nettsiden opsc.gov.in. Representasjonsbilde/fil

Odisha Public Service Commission (OPSC) er klar til å gjennomføre Odisha Administrative Service (OAS) 2021 Mains-eksamen fra 20. januar til 6. februar 2022, med unntak av to dager (26. januar og februar) 5).

Kandidater som har kvalifisert seg til den innledende fasen, vil bli pålagt å konkurrere i den kommende fasen for å bli innlemmet i kommisjonen. For slike kandidater har OPSC OAS 2021 adgangskortet allerede blitt utstedt via nettmodus, på den offisielle nettsiden opsc.gov.in.

Les |UPPSC PCS Main 2021: Eksamen utsatt på grunn av Covid-19, vil bli gjennomført i mars

Kandidater som er nominert til neste trinn skal nå konkurrere om totalt 392 ledige stillinger fordelt på ulike tjenester. Disse ledige stillingene er også delt inn i ulike kategorier. Det er klart at konkurransen er tøff og kandidatene har bare en ukes tid på seg til å klare hovedeksamenene.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

For å hjelpe dem, her er noen forberedelsestips i siste liten som må følges til det ytterste gjennom uken før eksamen.

1. Bla gjennom pensum 

OPSC OAS 2021-pensumet for hovedeksamenen er omfattende og omfatter enkle, moderate og vanskelige emner. 5 artikler er obligatoriske og de resterende 4 er basert på valgfrie emner valgt av en kandidat. Dessuten er disse papirene essaybaserte og teoretiske. Så nøkkelen er å ramme svarene på riktig måte i stedet for bare å fylle svararket med unødvendig informasjon.

Les også |IBPS PO 2021 mains 22. januar; Kjenn forrige ukes revisjonsstrategi

For å sikre at besvarelsene er relevante og godt strukturerte, må en kandidat være grundig med pensum. Derfor bør han/hun skumme gjennom den generelle pensum og se etter to typer emner -1. Vanskelig eller vanskelig og 2. Urørt eller ikke revidert tilstrekkelig.

2. Rekkefølge for revisjon – Vanskelig > Moderat > Enkelt

Etter å ha identifisert de to typene emner, er neste tips å revidere de vanskelige eller vanskelige. Denne oppgaven må fullføres i løpet av de to første dagene slik at resten av tiden kan dedikeres til å løse OPSC OAS 2021 tidligere års papirer. I tillegg må de to første dagene også brukes til å besøke den andre typen emner nevnt ovenfor.

Med så begrenset tid må kandidatene ganske enkelt skumme gjennom de lettere emnene og revidere de moderate kapitlene sammen med å løse falske eksamener . Denne optimaliseringen og planleggingen av tid vil skille en kandidat fra konkurrentene hans/hennes.

Les også |SSC utsetter valg etter fase IX-eksamen i UP, Uttarakhand og Punjab

3. Løse falske tester – 10-sekunders regel 

Fra dag 3 til dag 5 må en kandidat dedikert og oppriktig øve på falske tester. Hovedeksamenen er ikke objektiv, men subjektiv. Så det må legges vekt på å skrive svar systematisk i stedet for å score godt. Et enkelt triks å bruke er 10-sekundersregelen.

I følge 10-sekundersregelen må en kandidat tenke gjennom alle punkter som skal inkluderes i svaret før han skriver. Det vil gi mer klarhet og forhindre at en kandidat blir forvirret mens han skriver ned svaret. I stedet for å bruke dette trikset direkte i selve papiret, må kandidatene øve på det på forhånd mens de løser falske tester eller tidligere års spørsmålsoppgaver.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste jobbnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd