Maharashtra CM godkjenner forslag om å gjenåpne skoler fra neste uke

0
75

En beslutning om gjenåpning av skolen forventes å bli tatt denne uken. Fil.

Maharashtra-minister Varsha Gaikwad sa onsdag at et forslag om å gjenåpne skoler i staten fra neste uke basert på de lokale COVID-19-situasjonene er sendt til sjefsminister Uddhav Thackeray. Forslaget inkluderer åpning av førskoler, sa hun.

Tidligere denne måneden hadde Maharashtra-regjeringen kunngjort nedleggelse av skoler i delstaten til 15. februar ettersom antallet koronavirustilfeller begynte å øke fra desember, midt i fremveksten av den nye Omicron-varianten.

Les |Krav om gjenåpning av skoler vurderes etter 31. januar: Maharashtra helseminister

“Etter at covid-tilfellene økte, bestemte regjeringen seg for ikke å fortsette med skoleøktene (frakoblet). Men etter diskusjon med ekspertene har det blitt besluttet å starte sesjonene der antallet tilfeller er lavt basert på den lokale COVID-19-situasjonen,” sa Gaikwad.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Et forslag er sendt til sjefsministeren. Den sier at gjenåpning av skoler bør vurderes fra mandag, og all makt til å gjøre dette bør gis til lokale myndigheter (kommunale kommissærer, distriktssamlere, administrerende direktører, utdanningsoffiserer,” skoleundervisningsministeren la til.< /p> Les også |Gjentatte skolenedleggelser hindret læringsprosessen, eksperter bekymret for 2022

En avgjørelse om dette forventes å bli tatt denne uken, sa hun. Hun uttrykte håp om at statsråden ville se positivt på forslaget. Ministeren understreket behovet for å inokulere elever i aldersgruppen 15 til 18 år, og oppfordret lærere og ikke-lærere til å bli fullstendig vaksinert.

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste utdanningsnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.

© IE Online Media Services Pvt. Ltd