Intel CPU's krijgen mysterieuze “kritieke” beveiligingsupdates

0
141

Intel staat op het punt een beveiligingsprobleem aan te kondigen met een aantal van zijn CPU's. Het bedrijf heeft “critical” CPU-microcode-updates die een niet nader genoemd ernstig beveiligingsprobleem oplossen. Ze worden uitgerold naar Linux-systemen en updates voor Windows-pc's lopen waarschijnlijk niet ver achter.

GERELATEERDWat is firmware of microcode en hoe kan ik mijn hardware bijwerken?

De updates, geclassificeerd als “kritiek,” werden voor het eerst opgemerkt door Phoronix. Intel zal waarschijnlijk binnenkort meer informatie verstrekken en de microcode-updates zouden binnenkort ook hun weg naar Windows Update moeten vinden. De details van de beveiligingsfout zijn nog niet publiekelijk bekend gemaakt.

Voor welke processors het gaat, er zijn updates ontdekt voor Intel Whiskey Lake- en Tiger Lake-CPU's, hoewel er ook andere kunnen zijn. We kennen alleen de twee die door Phoronix zijn ontdekt. We zullen moeten wachten tot updates voor de massa worden vrijgegeven om erachter te komen welke chips de kwetsbaarheid hebben.

Ook al werd de patch op Linux gespot, de mensen van Phoronix deden de tests op een Dell XPS met Linux, maar Dell gaf “dringend” Binaire bestanden van Windows-firmware voor dezelfde computer rond dezelfde datums. Uw pc-fabrikant kan oplossingen voor uw systeem leveren, maar hopelijk zal Microsoft deze binnenkort uitrollen naar alle betrokken pc's.

GERELATEERDWat is Patch Tuesday voor Windows en wanneer is het?

Afhankelijk van de urgentie kunnen we zien dat de update wordt gepusht tijdens de volgende Patch Tuesday in februari 2022, of Windows kan een Out of Band-update uitgeven om ze eerder te verhelpen.

LEES VOLGENDE

  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?