Hvem kan bli Storbritannias neste statsminister hvis Boris Johnson blir avsatt?

0
85

Fra venstre: Rishi Sunak, Liz Truss, Jeremy Hunt, Sajid Javid, Dominic Raab

Den britiske statsministeren Boris Johnson kjemper mot et opprør blant sine egne lovgivere over avsløringer av lockdown -brytende partier ved hans offisielle bolig, og setter hans fremtid som leder i tvil.

Nedenfor er noen av kandidatene som kan erstatte Johnson hvis han trakk seg eller ble kastet ut av sine lovgivere:

RISHI SUNAK: Finansministeren er bookmakerne’ favoritt til å bli Storbritannias neste statsminister. Han har fått ros for en redningspakke for økonomien under koronaviruspandemien, inkludert et program for å beholde jobbene, som forhindret massearbeidsledighet, som kan koste så mye som 410 milliarder pund (559 milliarder dollar).

https://images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Støtten til 41-åringen har imidlertid falt de siste månedene blant menige konservative medlemmer, som ville stemme for å velge hvem av de to siste kandidatene som ville vinne partiets toppjobb i et ledervalg. Sunaks skatt-og-bruk-budsjett i oktober satte Storbritannia på kurs mot sin største skattebyrde siden 1950-tallet, og undergravde hans påstander om å favorisere lavere skatter.

Den tidligere Goldman Sachs-bankmannen har bare tilbudt Johnson lunken støtte siden han ba om unnskyldning for lockdown-festene.

Sunak avsluttet brått et kringkastet intervju på tirsdag da han ble spurt om han “utvetydig” støttet ham.

Nesten halvparten av de konservative medlemmene tror at Sunak ville bli den beste fremtidige lederen, den høyeste støtten til enhver potensiell kandidat, fant en meningsmåling av Opinium publisert denne uken.

LIZ TRUSS:Utenriksministeren er de konservatives kjære’ grasrota og topper jevnlig målingen av partimedlemmer utført av nettstedet Conservative Home. Truss har et omhyggelig dyrket offentlig bilde og ble fotografert i en tank i fjor, og fremkalte et berømt bilde fra 1986 av Storbritannias første kvinnelige statsminister, Margaret Thatcher, som også ble tatt til fange i en slik positur.

46-åringen tilbrakte de to første årene av Johnsons premierskap som internasjonal handelssekretær, forkjemper for Brexit, og ble forrige måned utnevnt til Storbritannias ledende forhandler med EU.

< p>Truss er også kjent for bisarre politiske inngrep. En tale i 2014 til de konservatives årlige konferanse gikk viralt etter at hun sint erklærte: “Vi importerer to tredjedeler av osten vår. At. Er. A. Disgrace.”

JEREMY HUNT: Den tidligere utenriksministeren, 55, ble nummer to etter Johnson i lederkonkurransen i 2019. Han ville tilby en mer seriøs og mindre kontroversiell lederstil. I løpet av de siste to årene har Hunt brukt sin erfaring som tidligere helsesekretær til å lede den utvalgte helsekomiteen og har ikke blitt tilsmusset av å ha sittet i den nåværende regjeringen.

Hunt fortalte det politiske magasinet The House i et intervju denne uken at hans ambisjon om å bli statsminister “ikke har forsvunnet helt”.

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

SAJID JAVID:Den nåværende helseministeren, 52, ble nummer fire i den siste lederkonkurransen. Javid, en andregenerasjons innvandrer med pakistansk arv, har tjent en rekke statsrådsroller, inkludert som finansminister, og scorer jevnt over godt i meningsmålinger blant partimedlemmer. Han er en statsråd som av flere offentlige tjenestemenn som jobbet for ham beskrives som avgjørende og tydelig.

DOMINIC RAAB: Visestatsministeren har hatt topproller i regjeringen, inkludert tjenestegjøring som utenriksminister og Brexit-sekretær.

Raab, 47, stilte opp for Johnson som fungerende statsminister etter at Johnson fanget COVID-19 tidlig i pandemien og ble innlagt på intensivavdeling. Men han ble sterkt kritisert for å forbli på ferie under Talibans gjenerobring av Afghanistan i august i fjor og ble degradert til justissekretær.

📣 The Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste verdensnyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.