Hva er den beste kryptovalutaen å utvinne?

0
72

Ideen om å tjene penger ved å kjøre en algoritme på datamaskinen din er tiltalende. Det var en tid da hobbyister brukte spill-PC-ene sine til å utvinne Bitcoin og tjene litt penger ved siden av, men ting er mer kompliserte nå.

Innsatsen som kreves for å utvinne én kryptovalutaenhet øker med hver ny mynt som legges til i sirkulasjon. Dette kan gjøre gruvedrift av eldre valutaer som Bitcoin eller Ethereum ulønnsomt uten dedikerte serverfarmer.

Innholdsfortegnelse

  Så hvilken kryptovaluta bør en hobbyutøver mine? Er det noen altcoins som er lønnsomme å utvinne med en hjemmedatamaskin? La oss finne ut av det.

  Hva er Cryptocurrency Mining?< /h2>

  Måten kryptovalutaer fungerer på er litt rar. Kryptovalutaer er helt digitale i stedet for å være knyttet til en fysisk aktiva i den virkelige verden eller garantert av en sentralbank. Dette utgjør et problem: hvordan hindrer du folk i å kopiere det uendelig?

  Det er her blokkjeden kommer inn. Hver “blokk” er en oversikt over eierskap og transaksjoner, sikret ved hjelp av kryptografisk kryptering. Det er klart at noen trenger å bruke datakraften sin på å utføre de nødvendige matematiske operasjonene hver gang en transaksjon finner sted på nettverket, noe som er nøyaktig hva gruvedrift innebærer.

  Kryptocurrency mining er prosessen med å utføre Proof-of-Work (PoW) for en kryptovalutas blokkjede, og verifisere transaksjoner som finner sted på den. Gruvearbeidere belønnes for innsatsen deres med nypregede mynter, som legger til mer valuta i sirkulasjon.

  Hvordan utvinner du kryptovaluta?

  Hvis det var så enkelt å tjene penger som å bare starte en app på datamaskinen din, ville alle gjort det. Selv om prosessen er enkel, er den ikke så lett å komme inn i eller så givende som mange tror.

  Her er trinnene for å begynne å utvinne kryptovaluta selv.

  Få en kraftig kryptogruvemaskin

  Det første du trenger for å utvinne kryptovaluta er en kraftig maskin for å håndtere de avanserte algoritmene. Teoretisk sett vil enhver datamaskin gjøre det, men hvis den kan løse dem raskt nok, vil ikke prosessen være lønnsom.

  Ideelt sett vil du ha en ASIC-maskin (Application Specific Integrated Circuit). Disse brettene er spesialiserte for å løse krypto-hashing-problemer og tilbyr den beste ytelsen. Problemet: de er dyre. Bare store selskaper som driver kryptogruvefarmer har råd til dem, noe som gjør denne tilnærmingen ubrukelig for en hobbygruvearbeider.

  Det nest beste er en GPU (Graphics Processing Unit). High-end diskrete grafikkort fra Nvidia kan gjøre en anstendig jobb med å knuse tall, noe som gir deg en kjempesjanse i å utvinne noen kryptovalutaer. Dette er delvis grunnen til at prisene på skjermkort har gått opp de siste årene, ettersom entusiaster bygger gruverigger ved hjelp av GPUer.

  Velg riktig mynt

  Alle kryptovalutaer, etter deres definisjon, er utvinnbare. Når det er sagt, vil ikke alle mynter være lønnsomme å utvinne med hjemmeutstyr.

  Det du trenger er mynter med moderne algoritmer som fraråder ASIC-bruk og er egnet for GPUer. Slike kryptovalutaer er levedyktige å utvinne uten en ekstraordinær investering og gir deg en anstendig avkastning.

  Konfigurer gruveprogramvaren

  Når du har en maskin å gruve med og en mynt valgt, trenger du god gruveprogramvare. De fleste av disse applikasjonene er gratis og åpen kildekode, noe som betyr at du ikke trenger å bruke noe her.

  Disse applikasjonene er stort sett forskjellige i brukergrensesnitt og maskinvarekompatibilitet, så prøv dem gjerne før bestemmer deg for den du liker.

  Skaff deg en kryptolommebok

  Gruvedrift gir deg mynter, men du trenger også en kryptolommebok for å holde dem. Teknisk sett trenger du ikke en lommebok, bare en adresse, men det er enklere å administrere pengene dine med en kryptovaluta-lommebok-app. Som enhver digital lommebok kan du sende og motta krypto eller foreta betalinger med appen. 

  Bli med i en gruvepool

  Anta at du prøver å brute-force en talllås med et firesifret passord. Du vil etter hvert finne det riktige svaret ved å taste inn alle tallene mellom 0 og 9999. Som du kanskje forventer er dette en lang og kjedelig prosess. Cryptocurrency mining fungerer litt slik.

  Krypto-gruvearbeidere raser for å finne den riktige hasjen i et gitt område, med mynter som belønnes til den som finner den. Saken er at sjansen for at en hjemmedatamaskin snubler over den riktige hashen av seg selv er ganske liten.

  Så kryptogruvearbeidere danner bassenger. Arbeidsmengden er jevnt fordelt mellom medlemmene, noe som gjør at løsningen kan bli funnet langt raskere og mer pålitelig. Belønningene er likt fordelt blant medlemmene, noe som gir alle en jevn inntekt raskt.

  Hvis du seriøst ser etter å utvinne kryptografikk, bør du først bli med i en stor nettpool. 

  Start Mining < p>Og det er det. Du kan nå kjøre gruveprogramvaren og begynne å tjene penger. Sørg for å beregne lønnsomheten din, ta hensyn til strømkostnader og verdien av myntene som er utvunnet. Bytt til en bedre kryptovaluta hvis du opplever at fortjenesten synker og holder deg i forkant.

  De beste kryptovalutaene å utvinne

  Det du ser etter i en kryptovaluta å utvinne er en god avkastning, en algoritme som er ASIC-bestandig og tilstrekkelig stabilitet til å gjøre det trygt å investere tid og krefter i . Dette er de beste myntene som samsvarer med disse kriteriene.

  1. RavenCoin (RVN)

  < /figur>

  En gaffel av Bitcoin med en mer desentralisert gruvealgoritme, RavenCoin er et av de beste valgene for nye kryptogruvearbeidere. Blokkeringstiden er bare ett minutt, og belønningene er mye høyere enn du ville fått ved å utvinne Bitcoin. Selv om den er relativt ny (lansert i 2018), har den allerede klatret opp på listene for å bli en av de mest lønnsomme altcoins å utvinne.

  2. Zcash (ZEC)

  img src=”/wp-content/uploads/6ab31623abf707303291f85f874954b5.jpg” />

  Zcash er en av de ledende ASIC-resistente kryptovalutaene. Gruvealgoritmen har blitt tilpasset for å motvirke kommersiell gruvedrift, slik at enkeltpersoner kan bruke GPU-ene sine til å utvinne mynten. Dette, sammen med dens personvernfokuserte funksjoner, gjør Zcash til en flott kryptovaluta å utvinne.

  3. Dogecoin (DOGE)

  Det som startet som en meme-mynt har blitt en svært populær kryptovaluta med en ganske god avkastning. Siden den bruker Scrypt-protokollen, er den dessuten ASIC-bestandig og kan utvinnes med en GPU. Vi vil anbefale nye kryptogruvearbeidere prøve å utvinne DOGE for å maksimere fortjenesten.

  4. Grin (GRIN)

  Det er nok av personvernfokuserte altcoins der ute, men de fleste er ikke bygget for å vare. For at en kryptovaluta skal forbli relevante år i fremtiden, må den kunne skaleres effektivt. GRiN har som mål å gjøre nettopp det. Det garanterer transaksjonspersonvern og en lett protokoll som kan fortsette å skalere gjennom utrolig vekst. Enda bedre, Cuckoo-syklusen sikrer at gruvedriften er ASIC-bestandig.

  5. MonaCoin (MONA)

  En annen meme-mynt som har gjort det stort, MonaCoin er en populær kryptovaluta i Japan. Selv om det ikke er så utbredt som Bitcoin eller Ethereum, er MonaCoin likevel en stabil mynt med stort potensial. Det er en av de enklere myntene å utvinne, noe som gjør den til en favoritt blant hobbyister som ønsker å tjene litt krypto med sine GPU-er.

  6. Vertcoin (VTC)

  Det finnes sannsynligvis ingen bedre mynt å utvinne med en GPU enn Vertcoin. Ikke bare er kryptovalutaen ASIC-bestandig, men den har to gruvenettverk spesielt skreddersydd for GPU-gruvedrift. Nvidia- og AMD-grafikkort støttes godt, og skaper den enkleste kryptogruveruten for entusiaster.

  Hvilken kryptovaluta bør du begynne å gruve?

  Spørsmålet om hvilken kryptovaluta du bør velge å utvinne avhenger av. helt på riggen din og dens evner. For eksempel er noen mynter lettere å utvinne med en GPU, mens andre krever en ASIC for å være lønnsomme.

  Du bør velge en kryptovaluta hvis gruvealgoritme passer godt til maskinvaren din i tillegg til å ha en utmerket avkastning (avkastning på investeringen).