Hoe het navigatiedeelvenster in Microsoft Excel te gebruiken

0
148

Om gemakkelijker door uw werkmap te navigeren, vindt u sneller de inhoud die u nodig heeft en update basiseigenschappen op één plek, het navigatievenster in Microsoft Excel is een handig hulpmiddel. Laten we eens kijken hoe je het kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

< p>Wat is het navigatiedeelvenster?
Toon het navigatiedeelvenster in Excel
Gebruik het navigatiedeelvenster in Excel
  Navigatie
  Acties
  Zoeken
Handig gebruik voor het navigatiedeelvenster

Wat is het navigatievenster?

Microsoft heeft het navigatievenster geïntroduceerd om een ​​betere Excel-ervaring te bieden aan mensen met een handicap, mensen die een onbekende werkmap gebruiken, en degenen die tonnen vellen in een werkmap hebben. De tool biedt een manier om snel naar een blad, grafiek, tabel of object te gaan, evenals een zoekopdracht om in een oogwenk precies te vinden wat je nodig hebt.

Opmerking: Het navigatievenster is beschikbaar voor Office Insiders en wordt langzaam uitgerold naar Microsoft Excel voor Windows-gebruikers.

Toon het navigatievenster in Excel

< p>Om het navigatievenster te openen, gaat u naar het tabblad Weergave en klikt u op “Navigatie” in het gedeelte Weergeven van het lint. U ziet dan het paneel aan de rechterkant van het Excel-venster.

Gebruik het navigatiedeelvenster in Excel

Zoals eerder vermeld, helpt het navigatievenster u naar een plek in uw werkmap te gaan, enkele basisprincipes voor uw werkbladen en items aan te passen en te vinden wat u zoekt in de werkmap. Laten we eens kijken hoe dit werkt.

Navigatie

Als u het navigatievenster voor het eerst opent, ziet u alle werkbladen in de werkmap in volgorde . Klik eenvoudig op een bladnaam in de lijst om er direct naar toe te gaan in de werkmap. Als u een bladtab selecteert, ziet u de bladnaam ook vetgedrukt in het paneel.

Advertentie

Elk blad in de lijst heeft ook een pijl naar links zodat u om het uit te breiden. U ziet dan de verschillende objecten, tabellen, grafieken en andere items op het blad. U kunt ook op een item klikken om er rechtstreeks naar op het blad te gaan.

Acties

Als u een blad wilt hernoemen, verwijderen, verbergen of weergeven, zowel in het navigatiedeelvenster als in de werkmap, klikt u met de rechtermuisknop op de naam van het blad in het deelvenster. Dit geeft u een gemakkelijke manier om een ​​van deze acties op een spreadsheet uit te voeren.

Je kunt ook bepaalde typen items op een blad aanpassen in het navigatievenster. U kunt bijvoorbeeld de naam van een tabel wijzigen, een afbeelding verbergen of een grafiek verwijderen. Vouw het blad met het item uit en klik met de rechtermuisknop op het item voor de beschikbare acties.

Zoeken

Bovenaan het navigatievenster staat de zoekfunctie doos. Dit biedt de snelste manier om te vinden wat je nodig hebt in je werkmap. U kunt “Tabel” om te zien waar alle tafels zich bevinden of “Afbeelding” om alle afbeeldingen te vinden die zijn ingevoegd.

Wanneer u klaar bent met het gebruik van het zoekvak, klikt u op de “X” aan de rechterkant om het te sluiten en terug te keren naar de bladlijst.

Handig gebruik voor het navigatiedeelvenster

Door het navigatiedeelvenster te gebruiken , kunt u gemakkelijk schakelen tussen de spreadsheets die u nodig hebt. Dit elimineert het gebruik van de schuifpijlen of stippen om over de onderkant van het Excel-venster naar het gewenste blad te gaan. Maar er zijn enkele andere handige manieren om het navigatievenster te gebruiken.

GERELATEERD: Hoe u scrollen met pijltoetsen in Excel kunt oplossen

Misschien wilt u er bijvoorbeeld zeker van zijn dat u alle grafieken in de werkmaptitels hebt gegeven. Typ “Grafiek” in het zoekvak en je ziet ze allemaal samen met de titel vermeld. U kunt dan klikken om die zonder titels te bezoeken of de standaard 'Grafiektitel' te gebruiken. en geef ze die broodnodige namen.

Advertentie
< p>Als een ander voorbeeld hebt u mogelijk selectievakjes in uw werkmap ingevoegd, maar bent u vergeten ze een naam te geven voor backend-referenties. U kunt “Check Box” in het zoekveld om ze allemaal in een lijst te zien. Klik vervolgens met de rechtermuisknop om ze allemaal rechtstreeks in het navigatievenster te hernoemen zonder de bijbehorende bladen te hoeven openen.

Bekijk het navigatievenster in Microsoft Excel voor Windows voor een eenvoudigere manier om te navigeren, items te vinden en snelle acties uit te voeren.

GERELATEERD: Een selectievakje invoegen in Microsoft Excel

LEES VOLGENDE

  • › Wat doet “BB” Gemiddeld, en hoe gebruik ik het?
  • › Nee, iPhones zijn niet duurder dan Android-telefoons
  • › 8 cyberbeveiligingstips om beschermd te blijven in 2022
  • › Heb je nog steeds een VPN nodig voor openbare wifi?
  • › Een trage iPhone versnellen
  • › Stop met het afsluiten van uw Windows-pc