Hackare har planterat bak-dörrar i 40 WordPressteman

0
95

Hackare har genomfört en attack mot utvecklaren Access Press, som utvecklar teman och tillägg till WordPress. Förövarna har lagt till bakdörrar i inte mindre än 40 av företagets WordPressteman och 53 av de tillägg man erbjuder, något som ska ha skett redan i september förra året. Det rapporterar sajten Bleeping Computer. Med hjälp av bakdörrarna har hackarna haft möjlighet att skaffa sig full tillgång till de webbsidor som använt teman och tillägg från Access Press. Enligt säkerhetsforskare vid cybersäkerhetsfirman Sucuri så har hackarna använt bakdörrarna för att omdirigera besökarna till sajter som planterar skadlig kod på deras enheter. Det finns enligt säkerhetsforskarna även en möjlighet att hackarna har sålt tillgång till webbsidorna. Access Press har inte kommenterat saken.