Forklart: Bekymringen over 5G og flysikkerhet

0
60

Et fly lander i Arlington, Virginia, onsdag. Til tross for bekymring over utrullingen av 5G, har USA godkjent landing av flere fly. (AP Foto: J. Scott Applewhite)

Flyninger til USA fra India ble gjenopptatt torsdag da Federal Aviation Administration (FAA) godkjente landingen av flere fly selv under dårlige siktforhold, til tross for utrullingen av C-båndet 5G-teknologi.

Etter kunngjøringen gjenopptok Air India flyvningene fra India til USA, med den første flyvningen til John F Kennedy internasjonale lufthavn i New York med avgang om morgenen.

Les |USAs luftfart rammet av frykt for 5G, Air India slutter seg lenge liste over kanselleringer

Hvorfor hadde AI suspendert sine amerikanske flyreiser?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

14. januar FAA advarte om at utrullingen av ny 5G-teknologi av AT&T og Verizon i det tildelte 3,7–3,98 GHz (gigahertz) båndet potensielt kan føre til forstyrrelser med instrumenter ombord som radarhøydemålere.

Kommersielle passasjer- og fraktselskaper hadde også advart om en forestående «katastrofal» luftfartskrise dersom utrullingen av 5G gikk som planlagt.

Tidlig onsdag kunngjorde AI at de ikke ville operere åtte India-USA-flyvninger — på sektorene Delhi-New York, Delhi-Chicago, Delhi-San Francisco – den dagen “på grunn av distribusjon av 5G-kommunikasjon i USA”.

Foruten AI, opererer USA-baserte American Airlines og Delta Airlines direktefly mellom landene. Også disse operatørene kansellerte sine flyvninger på onsdag.

Utplasseringen av 5G av AT&T og Verizon, to av de største leverandørene av trådløs kommunikasjon i USA, har utløst bekymring blant flyselskapene, som har sagt at frekvensene som brukes av telekomselskapene er svært nær frekvensene som brukes av instrumenter ombord som radarhøydemålere, som opererer i området 4,2-4,4 GHz.

Også i Explained |Utgjør 5G-telekom en trussel mot flysikkerheten ?

Hvordan hjelper flyradarhøydemålere til sikre flyoperasjoner?

For alle luftbårne kjøretøy – et fly, romfartøy eller til og med et missil – er en høydemåler avgjørende for å måle høyden og avstanden som dekkes.

Høydemålere er av tre hovedtyper: barometriske, laser- og radio- eller radarhøydemålere. De fleste kommersielle passasjer- og lastefly bruker en kombinasjon av alle disse høydemålerne sammen med globalt posisjoneringssystem (GPS) for å bestemme banen deres, så vel som faktorer som høyde over havet, tilstedeværelse av høyhus, fjell og andre hindringer, og sannsynlige flytid.

Radio- eller radarhøydemåleren er et veldig lite, laveffekts radarsystem som opererer i 4,2-4,4 GHz mikrobølge C-båndet. Den høye frekvensen til disse høydemålerne gjør det mulig for flyprodusenter å installere små antenner som produserer kraftige signaler som kan videresendes raskt og nøyaktig.

Hvorfor er det spesifikt bekymring for radarhøydemålerinterferens i USA?

Selv om utrullingen av 5G av telekomtjenesteleverandører har vært en årsak til bekymring for luftfart overalt, er situasjonen kritisk i USA, som auksjonerte 5G-båndbredde i 2021 i 3,7-3,98 GHz på C-båndsspekteret. Dette båndet er svært nær 4,2-4,4 GHz-området som radio- eller radarhøydemålere opererer i, har flyselskaper klaget på.

Ifølge bransjeeksperter er det sjanser for interferens fra de to båndene som operatører av teletjenester , for å trekke ut den fulle verdien av 5G og gi kundene den beste opplevelsen, skyv driften til det høyeste båndet som er mulig. Høydemålere må også operere ved høyere frekvenser for å få mest mulig nøyaktige avlesninger.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva er situasjonen i India?

I India, hvor 5G ennå ikke skal rulles ut, er frekvensområdet for 5G-telekomoperasjoner knyttet rundt 3,3-3,68 GHz. Det er kjent at Federation of Indian Pilots i sine møter med Department of Telecommunications (DoT) har uttrykt bekymring for at frekvensene er tett sammen.

DoT forsikret dem imidlertid om at det ikke ville være noen interferens da frekvensene for kommersielle 5G-tjenester var minst 530 MHz unna de som brukes av høydemålere.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste forklarte nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.