FN bør anerkjenne fobi mot hinduer, buddhister, sikher: India

0
131

Indias faste representant ved De forente nasjoner TS Tirumurti taler på den internasjonale Counter Terrorism Conference av Global Counter Terrorism Council. (Foto: Twitter @ TS Tirumurti)

Fremveksten av ny “religiofobi”, spesielt mot hinduer, buddhister og sikher, er en sak av alvorlig bekymring og må anerkjennes, akkurat som kristenofobi, islamofobi og antisemittisme, for å bringe en balanse i diskusjoner om slike spørsmål, sa India i FN på tirsdag.

I en tale på den internasjonale konferansen mot terrorisme av Global Counter Terrorism Council 18. januar sa Indias faste representant ved FN TS Tirumurti: «I de siste to årene har flere medlemsland, drevet av sine politiske, religiøse og andre motivasjoner, vært prøver å merke terrorisme i kategorier som rasemessig og etnisk motivert voldelig ekstremisme, voldelig nasjonalisme, høyreekstremisme, etc.»

Les også |Al-Qaidas forbindelser med pak-baserte terrorgrupper som LeT, JeM fortsetter å styrke: India i FN

Med henvisning til «fremvoksende trusler» sa han at det «i hovedsak er et trekk for å kategorisere terrorisme og voldelig ekstremisme som bidrar til terrorisme, basert på motivasjonen bak slike handlinger.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tirumurti kalte det en “farlig” tendens, og sa at dette “strider mot noen av de aksepterte prinsippene som er enige om av alle FNs medlemsland i den nylig vedtatte Global Counter-Terrorism Strategy, som tydelig sier at terrorisme i alle dens former og manifestasjoner bør fordømmes. og det kan ikke være noen rettferdiggjørelse for noen terrorhandling, overhodet.”

Sjekk ut Express Premium

Klikk her for mer

Slike handlinger, sa han, “vil ta oss tilbake til epoken før 9/11 med å stemple terrorister” som “mine terrorister” og “dine terrorister” og vil “slette de kollektive gevinstene vi har oppnådd de siste to tiårene”.< /p>

I demokratier, sa Tirumurti, “høyre- og venstreorienterte er en del av politikken først og fremst fordi de kommer til makten gjennom stemmeseddelen som gjenspeiler folkets flertallsvilje, og også siden demokrati per definisjon inneholder et bredt spekter av ideologier og tro. Vi må derfor være forsiktige med å gi en rekke klassifiseringer, som kan stride mot selve demokratibegrepet.

Slike merkelapper blir gitt “til såkalte trusler som er begrenset til visse nasjonale eller regionale kontekster,» sa han og la til at «ekstrapolering av slike nasjonale eller regionale fortellinger til en global fortelling er misvisende og feilaktig».

«Slike trender er verken globale eller har noen omforent global definisjon,» sa Tirumurti, som tok over som leder av FNs 15-medlemmers antiterrorkomité for 2022 fra og med denne måneden.

Om religiøse fobier, Tirumurti sa at FN har “fremhevet noen av dem opp gjennom årene, nemlig de som er basert på islamofobi, kristenofobi og antisemittisme – de tre abrahamitiske religionene”, som også er nevnt i Global Counter-Terrorism Strategy.

Han sa at “nye fobier, hat eller partiskhet mot andre store religioner i verden også må anerkjennes fullt ut”.

Fremveksten av moderne former for religiøs fobi, sa han, “spesielt anti-hindu, anti- Buddhist- og anti-sikh-fobier er et spørsmål av alvorlig bekymring og trenger oppmerksomhet fra FN og alle medlemsland for å håndtere denne trusselen.” Først da “kan vi bringe større balanse i diskusjonen vår om slike emner”, sa han.

I løpet av de siste to tiårene, sa Tirumurti, har det vært betydelige fremskritt i bekjempelse av terrorisme, men “vi er nylig vitne til en gjenoppblomstring av terroraktiviteter både i deres rekkevidde og mangfold så vel som geografisk område.”

Angående Situasjonen i Afghanistan advarte Tirumurti om at utviklingen der blir fulgt nøye i Afrika av terrorister og radikale grupper.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

For alle de siste India-nyhetene, last ned Indian Express-appen.

  • Indian Express-nettstedet har blitt vurdert GREEN for sin troverdighet og pålitelighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for deres journalistiske standarder.